ozgurane
ozgurane (üye)
Aksaray / Amatör

Klasikten Digitale

selam! türkiyede 7 yil fotografla ugrasdim,su an almanyadayim ve yine bu sanati yapmak istiyorum ama,fotoshopta eksigim bi hayli var,mesela rötus atiyorum ama sivama rötüs nasil yapiliyor bilmiyorum,örnegin mask pro fotoshop"un icinde olan bir programmi yoksa disaridan temin edilmesi gereken bir programmi.ben 4 yil karanlik oda 3 yil minilab basinda calistim.baski ve cekimin cogu teknigini bilirim,ben fotograf asigi bir insanim ama,teknolojiye yüz cevirmek imkansiz.özellikle farkli bir kültür ve farkli bir dilin oldugu yerde yani gurbet denilen yerde.bana sivama rötüsü ve mask pronun ne oldugunu,fotografcilar icin ne gibi pluginlerin bulunmasi gerektigini anlatacak arkadaslara tesekkur ediyorum.ben duisburgdan Özgür

Tarih: 15 Kasım 2004, 14:49 - İp: yok
queen
queen (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

photoshop u öğrenmek inanın burada yazılacak üç beş kelimeyle olacak iş değil. mutlaka bir kitap edinin. yada bir ders alın. bilhassa kanalları ve layerları çok iyi öğrenin. gerçi şimdi plug-inler kanallarda yapılacak birçok şeyi kısadan yapıyor ama photoshop u öğrenmek isteyen kanalları iyi bilmeli bence.
benimde size bir sorum olacak. Almanyada fotoğrafçılık yapmayı bende düşünüyorum. bu konuda yorumlarınızı alabilirmiyim?

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 13:48 - İp: yok
ercii
ercii (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

slm.sivama rötus tavsiye ettigim rötus degil.cünkü yanlis biuygulama.mask pro ise extensis isimli bir program paketinin icndeki fondan ayrima programi.disaridan temin edilmesi gerekiyo.photoshop un icne yüklüyorsunuz.

 

Tarih: 22 Kasım 2004, 15:53 - İp: yok
ozgurane
ozgurane (üye)
Aksaray / Amatör

arkadasim, benim kaldigim sehirde fotografci cokta fazla degil ama alman fotografcilar fotoshopla pek ugrasmiyor,tek isik kullaniyor ve koyu tonlu resimleri tercih ediyorlar Rotus filan ya yapamiyorlar yada vakit harcamak istemiyorlar.ama bir türk var o yapiyor iside guzel,ben calismak icin basvurdum ama biz türkler uyanik oldugumuz icin parayi az verdi bana,yaptigi resimleri ben türkiyede müsteriye vermez idim.ben studyoda ve baskida o adamin verdigi kalitenin 2 mislisini verebilecek kapasitem var ama ne yaparsin elden gelen bisey yok.sana tavsiyem isini burda ayarla daha sonra gel buraya.sorularini yaz ben cevap yazarim.ayrica diger arkadasada tesekkürler rotüs konusunda galiba simdillik en iyisi stamp olmali?ya burda bilgisayarda cok pahali bilsem türkiyeden arabaya atar getirir idim.1200-1300 Euro arasinda.Ama harika.

 

Tarih: 24 Kasım 2004, 12:48 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

merhaba özgür duisburg nasıl bir yer büyük mü?güzel mi?iş imkanları nasıl?yazarsan çok iyi olur..

 

Tarih: 1 Aralık 2004, 19:58 - İp: yok
ozgurane
ozgurane (üye)
Aksaray / Amatör

evet duisburg büyük bir sehir ama metropolda degil.galiba sen doga fotografcisisin logon onu gösteriyor,eger kendine guveniyorsan,gercekten profesyonel olduguna inaniyorsan mutlaka basarili olursun burada veya orada.bence almanlar bu isi bilmiyor,gercekten türkiyede fotograf üzerine büyük üstadlar,biz bunlardan daha yetenekliyiz.

 

Tarih: 2 Aralık 2004, 17:48 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Ben Duisburg'a ağustosta 10 günlük bir tatile geleceğim...D70 almayı düşünüyorum orada fiyatlar nasıl?

 

Tarih: 3 Aralık 2004, 22:53 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

D70 fiyatlarından haberin var mı??

 

Tarih: 5 Aralık 2004, 16:04 - İp: yok
  • 1