scakir86
scakir86 (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Herkes Photoshopu Biliyorum Demesin

Artık bilgisayarında photoshop kurulu olan ben photoshopu biliyorum diyor.Lütfen arkadaşlar gerçekçi olalım.Bilenlere haksızlık ediyorsunuz.Önüne gelen grafiker olduğunu zannediyor.

Tarih: 23 Kasım 2007, 16:33 - İp: 88.***.**0.82
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Bir programı bilip bilmemek neden bu kadar önemli ki? Aslına bir programı kullanabilmenin iş kapısı olması daha garip. Ben bilgisayar destekli tasarım programı Catia ve Autocad'i bir iki günde öğrendim. Öyleki makine çizmek tasarlanmış bu programlarla adam bile çizebilirim. Photoshop'u da ihtiyaçlarım doğrultusunda kullanırım. İki gün uğraşsam onu da didikler öğrenirim herşeyini. Peki bu harika resimler çıkarmamı sağlarmı? Hayır tabiki. Programı bilmek iyi bir grafiker felan yapmaz ki insanı, herşeyden önce yetenek lazım o iş için. Bir programı iyi kullanıp insanlara tepeden bakmak için, insanın öğünebileceği hiçbirşey olmaması lazım. Araç gereç bunlar altı üstü. Ha yazarsın bir plug-in, dünya kullanır, o zaman takdir eder herkes.

 

Tarih: 27 Kasım 2007, 02:18 - İp: 88.***.**9.195
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ha gayret [>

 

Tarih: 27 Kasım 2007, 18:45 - İp: 88.***.**8.43
grafikerrr
grafikerrr (üye)
İstanbul / Firma

ulyses 2 günde program ögrenilemez sen 2 günde kendin için yeterli gördügün kadarını yada programın kolay çözülebilecek kısımlarını ögrenmissindir. eger senin dedigin gibi iki günde ögrenilseydi hem öss yi kaznaıp üstüne birde yetenek sınavını kazanıp ünv ye girip bu programları 4 yılda ögrenmeye calısan kisiler ülke capındaki en aptal kisiler olarak ilan edilirlerdi amacım tartısma yaratmak değil sadece sahsi düsüncem bu yönde

 

Tarih: 28 Kasım 2007, 11:13 - İp: 85.***.**0.43
fear dream
fear dream (üye)
Gaziantep / Meraklı

Arkadaşlar Photoshopu Az Biliyorum Diyodum Herkese Bu Konuyu Okuduktan Sonra Bilmiyorum Diyecen



 

Tarih: 28 Kasım 2007, 19:53 - İp: 85.***.**0.20
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Alıntı:'ulyses 2 günde program ögrenilemez sen 2 günde kendin için yeterli gördügün kadarını yada programın kolay çözülebilecek kısımlarını ögrenmissindir. eger senin dedigin gibi iki günde ögrenilseydi hem öss yi kaznaıp üstüne birde yetenek sınavını kazanıp ünv ye girip bu programları 4 yılda ögrenmeye calısan kisiler ülke capındaki en aptal kisiler olarak ilan edilirlerdi amacım tartısma yaratmak değil sadece sahsi düsüncem bu yönde'

Grafiker, ben zaten program öğrenmekle grafiker olunmaz demek istemiştim. Okul program öğretmek için 4 yıl eğitim vermez. Eğer bir yazılım üzerine verilseydi o diploma, vay o diplomayı alanların haline zaten. Yarın yeni bir yazılım çıksa, photoshoptan daha çok tutulsa, yeniden okula mı gidecek herkes? Ayrıca sözünü ettiğim programları gerçekten 2 günde öğrendim. Okulda iki dönem dersini alanlar benim kadar kullanamıyorlardı bunları. Biraz ingilizce biraz da ilgi meselesi bu. İlgimi çekmeyen bir programı bana okulda on yıl anlatsalar yinede verim alamam, ondan da eminim. O yüzden 'ben çok zekiyim, hemen öğrenirim'propagandası yaptığım düşünülmesin. Aksine bence herkes öğrenebilir, özel birşey değil bu.

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 00:31 - İp: 88.***.**6.244
grafikerrr
grafikerrr (üye)
İstanbul / Firma

ulyses öncelikle yazdıklarını yanlış yorumlayıp yanlış giriş yapmış olabilirim bu yüzden kusura bakma.
ama ben cevabımda zaten 4 yılda bir program ögreniliyor demedim bend aha önceki mesajımdada baslıgı acan arkadasın önenüne gelen grafiker oldugunu zannediyor cümlesindede belirttigim gibi bu iş için en az 4-5 program bilgisi şart.
neyse konu bu da değilz aten ben sadece 2 günden bir programın bastan sona ögrenilebilecegini düsünmüyorum belki ne ne işe yarıyor bu ögrenilir ama 4*4lük ögrenmek imkansız bunu söylemek istemistim ki kimse birseyi zaten cok biliyorum diyemez mutlaka bilmedigi birsey vardır aslınd aburaya getirmek istemistim ama suanda oldugu gibi baya karısık anlattım sanırım

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 15:18 - İp: 85.***.**0.43
justi
justi (üye)
Antalya / Özel Gün Fotoğrafçısı

haklısınız

 

Tarih: 8 Aralık 2007, 00:37 - İp: 88.***.**8.166
sbnsn
sbnsn (üye)
Samsun / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu iş emek işi tecrübe işi hiç durmadan çalışma ve öğrenme işi. bugün bi fotoğrafçı arkadaşından photoshop alan yarın kendisini fotoğrafçıyım diyor. yada yeni bi stüdyo açan arkadaşımız birinin yanında çıraklıktan geliyor sonra photoshopçuyum diyor. ben 9 yılımı bilgisayar ve fotoğrafçılığa verdim 22 yaşındayım 13 yaşımdan beri bu işin içerisindeyim. arkadaşlar ben bile tam anlamıyla derken çekinebiliyorum. bu işler kolay değil çocuk çocuk oyuncağı hiç değil. burda bi meslek erbabının emeği var sanatı var. sen gel bi fona bi foto koy photoshopçuyum diye gez. bunlar akıl almaz işlerdir. her elbisesini diken terzi değildir her photoshop kullananda fotoğrafçı değildir.

 

Tarih: 8 Aralık 2007, 13:49 - İp: 88.***.**2.77
kalyante
kalyante (üye)
Ankara / Amatör

kesinlikle haklısınız

 

Tarih: 9 Aralık 2007, 13:33 - İp: 88.***.**6.10
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ne kadar arkada olursna ol, senin arkadakilerin en önündesindir..

Bu sözü her iş için soylebiliriz. Başarıyı yakalamak icin surekli arkadakilere değil öndekilere bakmak gerekir.

Teknolojik ve digital ürünlerin tamamına hükmetmek diye bisey de yoktur esasen. Herkes kendi işine yarayanı bilse kafidir.

Mesela işi sadece decupe yapmak olan photoshopcular var. Bunların desinatorlerin kullandıgı menuleri bilmesine gerek yok.

Kısacası photoshop bilmek diye bisey yoktur.

Kİmilerinin bir kaç sey öğrenerek piyasaya karşı cesaretlenmesi ise şu anki gençliğin en büyük sorunu. Aşırı özgüvenle yetişen-yetiştirlen çocuklar zorluklarla karşı karşıya geldiğinde bütün bildiklerini unuturlar.

Sadeleştirilmiş bilgi en güzelidir. Son 50 yıldaki enformasyon akışı son 5000 yılla eşit. Her bilgiye, her habere yetişmek imkansız. Hepsine yetişmeye çalışmak ise hüsrandır.

Herkesi memnun etmeye çalışmak başarsızılkla sonuçlanır..

 

Tarih: 9 Aralık 2007, 13:44 - İp: 85.***.**8.50