Ufuk
Ufuk (fotoşopçu)
İzmir / Meraklı

Fotoğrafçı Kafası

Fotoğrafçıların mantığını anlamak mümkün değil.Bunlar kadar şark kurnazı bi esnaf dalı daha var mı acaba?Makinalara trilyonları yatırıyorlar daha iyi sonular elde edebilmek için ama iş o makinaların çektiği ve basacağı fotoğrafı işleyecek adama gelince 500-600 milyon maaşdan söz ediyorlar.Git trilyonlar yatır makinalara ondan sonra bırak 500 600 ü 300 e çalışacak adamları al oturt bilgisayarın başına photoshopcu diye ondan sonra kaliteli çıktı bekle.Yok mu bi tane parası önemli değil kardeşim yeterki benim işim kaliteli olsun diyen fotocu.Zaten piyasa bozuk her p.shopu biraz öğrenen,kafa değiştirip montaj yapan,syah beyaz resme color balance dan renk verip fotoğraf renklendiğini sanan kendini dünyanın en büyük p.shopçusu görüyor.Bu gibi adamlar yüzünden kaliteli iş yapan insanların da değeri kalmadı.Ben kestim bu sektörden umudu.Fotoğrafçılar kendi sonlarını kendi elleriyle hazırladılar hiç boşuna ağlamasınlar fotoğrafçılık ölüyor diye.Fazla bile yaşadı.Nerden girdim şu sektöre girmez olaydım.

Tarih: 10 Haziran 2004, 00:15 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

bu isyanına katılmamak elde değil. nüfus genç ve fazla olunca işsizlik çoğalıyor tabi. işsizlik çoğalınca da emeğin fiatı düşüyor.
olayın bir boyutu bu..

diğer boyutu ise Türk olmakla ilgili dediğin gibi adam milyarlık makineler alıp personel maaşına gelince iş, eli cebine gitmiyor. kurnazlık yaptım sanıyor, oysa gerizekalılar iyi bir fotoşopçu olmadan o makinelerin ve bilgisayarların işe yaramayacağını düşünemiyor.

ama kırma umudunu, "istediğimi yapabilecek biriysen sana istediğin parayı veririm" diyen bir yer bulursun.

 

Tarih: 10 Haziran 2004, 00:39 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

İnsanlar bilinçlendikçe her şeyin daha güzelini arayacaklar...
Umudunu yitirme...
Bildiğin yolda devam et..

 

Tarih: 10 Haziran 2004, 11:54 - İp: yok
Ufuk
Ufuk (fotoşopçu)
İzmir / Meraklı

Türkiye de millet zaten bakıyor nerde para var hurrraaaa hemen oraya hücum.Fotoğrafçıların çoğu fotoğrafçılığın f sinden anlamayan ordan burdan bulduğu paralarla bu işe girmiş insanlar.
Sen trilyonluk bi makina al sonra başına işi bilmeyen ama çok iyi bildiğini sanan adamları oturt.Ne anladım ben bu işten.Madem öyle bişey yapacaktın trilyonluk makina alma.Aynı işi yarı fiyatına yapacak makinalar var.Daha kaliteli iş çıksın diye makinaya para yatırmaktan hiç çekinmeyen zihniyet sıra işçiye geldi mi boşver ucuza bi eleman bulalım diyor.Dediğiniz gibi bu sadece fotoğrafçılık sektörü için geçerli değil.Zaten ülkedeki çalışan nüfusun kaçta kaçı yaptığı işi çok iyi bilyorki.Ama asıl tehlike bilmediğini bilmemek.

 

Tarih: 10 Haziran 2004, 22:56 - İp: yok
esoes
esoes (üye)
İçel / Stüdyo Fotoğrafçısı

kafanı yorma dökülecekler onlar istedikleri kadar uğraşsınlar ama kapanacak dostum ne zaman mı millet biraz olgunlaşınca anlayınca sen hiç fotoshopta yapılmış uçan kamyon gördünmü adamlar yapıyor işte maşallah ları var ağlamamak elde değil abicim ya kafayı yicem

 

Tarih: 26 Şubat 2006, 03:20 - İp: 85.***.**6.9
stüdyo taç
stüdyo taç (üye)
Karaman / Stüdyo Fotoğrafçısı

AYNEN KATILIYORUM MAKİNAYI ALANDA REKABETE GİRİYOR SEN GİT DÜNYA KADAR LİZİNK ÖDE 50 ADET VEİSKALIK 5 YTL YE ÇEK.ALIYORLAR Bİ BAYAN ELEMAN 3 AYDA İŞİ ÖĞRETTİKLERİNİ SANIYORLAR.ZATEN BİTMİŞ MESLEK 3 YILA KADAR BİRŞEY KALMAZ SADECE ÇEKECEĞİMİZ GELİNLİK RESMİ OLACAK ÜNİVERSİTELER ALIYORLAR KİOSLARI KOYUYORLAR FOTOĞRAFCIDA BEKLESİN BASKI YAPACAĞIM DİYE.ADAAM KÖYDE ÖĞRENMENLİKMİ YAPIYPR FOTOĞRAFCILIKMI BELLİ DEĞİL ÇEKMİŞ GELMİŞ ÖĞRENCİLERİNİN VSKALIĞINI 10*15 YERLEŞTİRMİŞL 200 BİNLİRAYA BAS DİYOR 4 VESİKALIĞI.TABİ MAKİNASI OLAN AKILLIYA BASIVERİYOR HEMENCEÇİK.ONDANSONRADA İŞ YOK DİYE AĞLARLA.

 

Tarih: 6 Mart 2006, 10:59 - İp: 81.***.**0.123
  • 1