sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Çok Basit Bir Soru

Arkadaşlar PS bilmiyorum desek yerdir. Sadece burdan indirdiğim bir kaç fon işlemi yapıyordum. Yaptığım çerçeve tarzı fonu açıp sonra uygulayacağım fotoyu açıp sürükleyip fona bırakıyodum. Ama nedense birden bu sürükleme işlemini yapamaz oldum fotoğraf sürüklenmiyor bunun sebebini bilen var mı acaba

Tarih: 14 Mart 2010, 06:50 - İp: 194.***.**9.116
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bu iş için yöntem çok.

- aynı dökümanda birden çok katman halinde üstüste gelecek olan görsellerin (png,jpg,tiff vs) hepside aynı modda olmak zorundadır.



örneğin: bir jpg fotoğrafın üzerine dizine alınmış bir gif i sürükleyip bırakamazsınız. bunu yapmak için iki görselide açın. herbirerinde photoshopta image>mode>rgb seçeneğini seçin.
böylece artık görseller üstüste getirilebilir.

- eğer sürükle bırak yapmak istiyorsanız ve aynı modda olmalarına rağmen bunu yapamıyorsanız ozaman sürükleyeceğiniz görsel seçilmiş demektir. siz farkında olmadan görseli ctrl+t ile oluşan seçime dönüştümüş olabilirsiniz.


-sürüklediğiniz görsel çalışma alanı dışında kaldığı için bunu göremiyor olabilirsiniz. bunu için önlem olarak, photoshoptayken klavyede V tuşuna basın. en tepede v tuşuna basınca otomatik olarak kenarındaki tutamaçları çıkartmayı sağlayan kutucuk dolu işaretli olmalı. böylece eğer fotoğraf sürükle bırak yapılınca çalışma alanı dışına taşsa ve görünmese bile tutamaçları görünüyor olacaktır. shift+sağa sola ok tuşalrı ile bu görseli çalışma alanına getirebilir ve görebilirsiniz.



- iki görselide yanyana photoshopta açı. hangisini sürükleyecekseniz onun layer katmanını alın ve katmanı tutup sürükle bırak ile diğer dökümana bırakın.



- sürükle bırak yaparken katman boş olabilir. yada kilitli olabilir bunada dikkat edin. shift tuşu ile sürükle bırak yaparak katman direk diğer çalışmada orjinal konumuna konabilir.

 

Tarih: 15 Mart 2010, 02:14 - İp: 81.***.**5.47
  • 1