mustafamurat19
mustafamurat19 (üye)
İstanbul / Amatör

Auto Levels Yapınca

Photospta auto levels yapınca bütün fotoğraf kahverengi oluyor. sizce neden olabilir. cs3 kullanıyorum

Tarih: 7 Eylül 2010, 18:16 - İp: 88.***.**5.178
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

level= fotoğrafın ışık kontras gibi ayarlarını yapabileceğiniz ayar yeridir. damlacık seçenkleriyle white balance veya gri kart diye tabir edilen beyaz ayarı siyah ayarı gibi ayarları yapabilmeye olana veren bir photoshop aracıdır.

otomatik level ise; sizin kontrolünüz bir level veren özelliktir. normalde doğru pozlanmış bir fotoğraft otomatik level yapılınca çok az bir değişiklik oluyor. fakat diğer tarftan ışık ve pozlama değerleri yanlışken çekilmiş fotoğrafı düzeltmeye kalkışıyor. eğer çok aşırı bir yanlış pozlama varsa bu tip fotoğrafar auto level yani otomatik level ile çok farklı sonuç veriyor.
örneğin gündüz güneşli havada çekilen fotoğrafı auto level yapıca farklı sonuç verir maneuel ayarda ve beyaz dengesi yapılmış bir fotoğrafta autolevels farklı tepki verir. ayarsızlık ne kadar fazlaysa o kadar farklı sonuçlar görebiliyorsunuz. tıpkı sizde olduğu gibi.

autolevelsi benim tüm kullanmalarımda tam %100lük doğru sonuç verdiğini görmemiştim. adı üstünde ortalama olarak verilen bir level değeri.

aşağıda doğru pozlanmış bir fotoğraf ile yanlış poslanmış bir fotoğrafı grüyoruz. her ikisindede autolevel yaptım. birisi çok az değişirke diğeri sizin de dediğiniz gibi KAHVERENGİ ye kaçıyor.
Bunun önüne geçmek için doğru wb ayarı doğru odaklama v pozlama ile doğru zamanda çekim yapmaktır. böylece autolevelde çok az değişiklikler olacaktır.

 

Tarih: 8 Eylül 2010, 01:13 - İp: 81.***.**4.28
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

şöle bir anlaşılır örnek vereyim.

fotoğraf makinalarındaki otomatik çekim tuşu pek tavsiye edilmez. çünkü her zaman doğru ayarı vermez. ve orta kalitede çekimler verir. işte otomatik levelde böyledir. zorda kalmadıkça pek tavsiye etmiyorum. %100 doğru sonuçlar vermiyor.

bazen çok çekim yapılmış, hatıra fotoğrafı tarzı fotoğraflarda yada çok fazla değeri olmayan çalışmalarda, hızlıca otomatik level yapmak doğru bir seçenek olabiliyor. biraz kullanım amacına göre bir araç yani.

 

Tarih: 8 Eylül 2010, 01:18 - İp: 81.***.**4.28
  • 1