huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkaplan Değişmek Sac Kesimi

herresimin arka planı değişecek diye bişey yok ben bunun arkasına güzel bir manzara koyayım demek bi yanda o resmin hatırasını öldürmektir resimlere baktığımızda ya işte ordaydık orda ne güzel günler yaşadık bak işte şu ağactan.şu yoldan gecmişiz düşmüşüz anlatamıyacağiz güzel hatıraları batırmayalım derim ben öbür yandan başka resimlerin üstünde calişmak cok kolay en uygun yol eraser tool aracları kolayca arka planı siliyor pliginlerle calışmak kolay yöntemdir ama oda sizin başardığınız anlama gelmez bi resim üstne bazen saatlerce calişan insanlar var yeni başlayanlarsa hemen bişeyler yapmaya calişıyor en uygun yoluda pluginlerde arıyor.bakın ben 2 seneyi gacti ama hala bişeyler öğrenmeye calişiyorum bende plugin aradım onlarla caliştım şuanda o zamanı kayıp zaman olarak görüyorum plugin armak yerine derlere bakıp üstüne calişsaydım

Tarih: 24 Ekim 2010, 14:35 - İp: 78.***.**9.128
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

1 tıkla kesim olayları farklıdır, günlük hayattaki fotoğraflardan kesim işleri farklıdır. stüdyocular tek renk perdeler kullanırlar. bu kimi zaman yeşildir kimi zaman mavi kimiside gri kullanır. tek rengi yok eden araçta zaten photoshopta vardır. adıda: BACKGROUND ERASER TOOL dur. siz kullanmasını bilmediğiniz için bu aracın marifetlerini tam bilmiyor olabilirsiniz. amatörler bu işlerin bizzat içinde olmadığı için ne anlatsak boş kalır.

tek tek yapılışını yazsam oda yetemeyecektir çünkü tek perde kullanımında bile püf noktalar vardır. ben çok iyi hatırlıyorum bu forumd herşeyin yazıldığını, sizler gidip araştırmıyorsunuz. varsa yoksa tek tıkla saç ayırma plug-in cart curt. yok kardeşim böyle bişey.

onun haricinde manzaralarda ayırma işlemleri kıl saç ayırmaya benzemez. çok zordur kesme yapamazsanız yama ister. ayırma işlerinde esas bir nokta vardır;
SİYAH VE BEYAZ yada SİYAH ve NÖTR renkler. bunlar birbirine zıt olduğu için ayırması kolay olur. nötr renkte ayırma yapmasanız bile arkaplandaki renk nötr olduğu için hatalarınızı da nötralize edecektir. hata yapsanız bile göze batmaz.

piyasadaki bir çok plug-in işini doğru yapar. kimisinin kullanımı zor kimisi çöküyor kimiside çok vaktimizi alıyor. o yüzden her plug-inin sitesinde bu işlerin nasıl yapılacağını anlatan videolar vardır. onlara bakın derim.

günlük fotoğraflarda kesme yapamazsanız YAMA yapın. ama bence en güzeli bu işleri plug-in kullanmadan yapabilmeyi öğrenmektir. biraz yorar ama işin noktalarını öğrenirseniz artık plug-in falan aramazsınız. photoshop 6 ilede kusursuz saç kesimi yapıyorlar nasıl acaba? :-)

 

Tarih: 24 Ekim 2010, 15:06 - İp: 88.***.**8.90
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

piyasada birçok çeşit saç kıl arkaplan ayrma metodu vardır. yıllardır bu işlerin içinde olanların bildikleri sayısız yöntem vardır. herkes hangi çalışmada hangisi yöntemi kullanacağını çok iyi bilir. photoshopu yapanlar bile şöyle demişler;
"bizler bu programın yapımcısı olarak, biz bile bu program ile nelerin yapılabileceğini bilmiyoruz"

programın sınırları hayal gücünüzle sınırlıdır. aynı sonuca giden bir çok metod vardır. hangi çalışmada hengi metodu kullanacağınız sizlerin bileceği bir iş. seri üretim iş yapmayanlar plug-in arayışına girmesin derim, sizi daha çok yorar.

 

Tarih: 24 Ekim 2010, 15:16 - İp: 88.***.**8.90
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

aydınlatmalarından ötürü tşk remi kardes

 

Tarih: 24 Ekim 2010, 17:19 - İp: 78.***.**9.128
  • 1