tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

Adobe Premiere 5. 0 Bilen Varmi?

programin kullanmasini bilen arkadaslar zahmet olmazssa yardim edebilirmi?Dv Kameradan kayit yapipip montaj yapmak istiyorum tabi yapamiyorum kayiti tabiki fire wier kabloyla yapicam ama nasil montaj yapicam enkisa zamanda cevabinizi bekliyorum.

Tarih: 30 Eylül 2006, 20:25 - İp: 82.***.**4.182
azrael
azrael (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Okadar kolaymı bi programı kullanmak, birisi sana birkaç kelime söyleyecek sende montaj yapacaksın. Güldürmeyin beni.
İki satırla öğrenilecekse pinnacle studio'yu ben göndereyim birileride iki satır yazar birlikte öğreniriz. Ha ha haaaa

Adobe Premiere çok kolay program değilki. iki satırla olacağı kanaatinde değilim.

Sana bir öneri; Windowsun Movie Maker'ini kullan. Yeri başlat programlarının içerisinde.

Movie maker 2 yi bulabilirsen bir çok renk daha katabilirsin çalışmana.

----------------------------------------------------
Video dosyası alma ve klip algılama
Windows Movie Maker uygulamasına video dosyaları alarak, dosyaları daha küçük boyutlu, yönetimi kolay klipler halinde bölebilirsiniz. Klipler "klip algılama" adı verilen bir işlemle oluşturulur. Dosyaları alıp Dosya Al iletişim kutusundan Video dosyaları için klip oluştur onay kutusunu seçtiğinizde, klipler almayı seçtiğiniz video dosyasının veya dosyalarının türüne göre oluşturulur.

Klipler farklı video dosyası biçimleri için aşağıdaki gibi oluşturulur.

Windows Media Biçimi video dosyaları. .asf veya .wmv uzantılı bir Windows Media video dosyasını alıyorsanız, özgün dosyadaki her işaretçide bir klip oluşturulur. İşaretçiler dosyayı kolay yönetilebilir boyutlara gelecek biçimde bölmeye yardımcı olur. İşaretçiler özgün Windows Media dosyasına video içindeki belirli bir bölümü veya olayı belirtmek için eklenebilir. Özgün Windows Media dosyasında hiçbir işaretçi yoksa veya yalnızca tek bir işaretçi varsa, bir video karesinde bir sonrakine göre önemli bir değişiklik olduğunda, klip oluşturulur. Bir klip için en az süre bir saniyedir.
Diğer video dosyası biçimleri. Windows Media dosyası olmayan bir dosya (örneğin, .mpeg uzantılı bir dosya) alıyorsanız, bir video karesinde bir sonrakine göre önemli bir değişiklik olduğunda klip oluşturulur.
DV-AVI dosyaları. DV kamerasından yakalanan video içeren bir AVI dosyası alıyorsanız ve dosyaya zaman damgası bilgileri eklenmişse, klipler dosyadaki bu zaman damgası bilgilerine göre oluşturulur.
Bir video dosyası alınırken, Video dosyaları için klip oluştur onay kutusu seçili değilse, video dosyası alınır ve Windows Movie Maker uygulamasında tek bir klip olarak görünür. Video dosyası daha küçük klipler halinde bölünmek üzere Windows Movie Maker uygulamasına alındıktan sonra klip oluşturmayı çalıştırabilirsiniz.

Video dosyalarını alırken, aşağıdaki seçeneği seçebilirsiniz:

Video dosyaları için klip oluştur

Alınan video dosyalarının küçük klipler halinde bölünüp bölünmeyeceğini belirtir. Bu seçenek seçili olduğunda, video dosyası klip algılama yöntemi kullanılarak daha küçük kliplere bölünür. Bu seçenek seçili olmadığında, video dosyası tek bir video klip olarak alınır.

-------------------------------------------------------
Devamı Movie Maker yardım dosyasında. Kullanımı basit yardım dosyası Türkçe, fotoğraflardan klip oluşturmadan, Var olan bir video dosyasını kliplere bölüp ses ve geçiş efektleri uykulamana olanak vermekte.

Sanırım, sen Adobe Premiere'i öğrene kadar bununla video montajını bitirmiş olursun.


#azrael' tarafyndan 30.09.2006 20:52:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Eylül 2006, 20:46 - İp: 85.***.**7.20
adul
adul (üye)
Muğla / Özel Gün Fotoğrafçısı

bende adobe premiere 6.5 in cd türkçe kitabı var istersen sana uygun bi ücret le verebilirim.. ve hatta kendim edius ve premiere kullandığım için sana takıldığın yerlerde yardımcı da olurum....
[email protected]

 

Tarih: 30 Eylül 2006, 22:37 - İp: 81.***.**6.77
tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

Burasi forum sitesi ogrenmek için burdayim, photoshopla ilgili çogu seyleri bu sitede ogrendim.Neden olmasin birileri nasil yapildigini gosterdikten sonra,bu kapasite meselesi kimisi anlar kimisi anlamaz ama movi marker için açiklaman için tesekkur ederim.
bu programa para verip aldim simdide sizden dv kayit için yardim istedim, fire weire balantisini yapiyorum ama goruntu alamiyorum.ha fikirler size kalmis bisi amacim profesyonel kullanicilik degil amatorce bisiler yapmak.
ama yinede ilgilerinize tesekkur ederim

 

Tarih: 30 Eylül 2006, 23:34 - İp: 82.***.**4.182
hartoksi
hartoksi (üye)
İstanbul / Meraklı

bizim gruba gel çok faydasını görürüsün. www.dijitalvideo.net

 

Tarih: 1 Ekim 2006, 17:13 - İp: 85.***.**1.161
  • 1