iklimgny
iklimgny (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Yetersız Sayıda Foto Elestırısı

Bır fotografı cektıkten sonrakı en buyuk heyecan takdır edersınız kı bırılerıyle paylasmaktır. Özellıkle de bu ışten zevk alan bılır gözlerın yoklamasından gecırmek her foto sever ıcın oldukca önemlıdır.Ancak netfotoğraf.com un bır sakini olarak fotoların elestırılmesının yetersız kaldıgını dusunuyorum.tamam her fotograf elestırılecek dıye bır seyde yok fakat en azından tıklanma oranına yakın bır elestırı yapılabılır.sızı o fotoyu tıklamaya ıten neydı bır hata mı?ıyı bı pozlamamı?neden fıkırler foto sahıplerıyle yeterınce paylasılmıyor.bende her fotoyu yorumlayamıyorum ellbet ancak tıkladıgımdkı duygum neyse bunu foto sahıbıyle paylasıyorum sakınmıyorum.aksı durumda bı sure sonra bu sanal ortam varlıgını haylıyle hıssettırıyor bır kareyle bırsey soyluyorsun ama kıme...zıra ses yok...

Tarih: 16 Eylül 2011, 22:03 - İp: 78.***.**6.57
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

benim farkettiğim bazı şeyler var.

ilkönce siz gidip başkasının fotoğrafına yorum yazacaksınız. sonra onlar size geri dönüş yapacak.

daha sonra birkaç yıorum aldıktan sonra diğerleride mutlaka onlara eşlik edecektir. sürü psikolojisi diyebiliriz yani.

daha sonra sitede ağır abiler var onların fotolarına yorum yaparsanız onlarda size gelir. daha sonra bunu gören diğerleri eşlik eder.

yani maksat yorum almaksa alın yöntem

iyi yada kötü bişeyler söylerler. ama maksat yapıcı eleştiri almaksa önce siz yapıcı eleştiri yapacaksınız sonra iyi fotoğraf çekeceksiniz. mutlaka yorumlar gelir. hatta ben internette netfotodaki kadar bolyorumlu bir site daha görmedim

sıradan fotolar çekip hatta avsat fotolar çekip yorum beklemek bence boşa vakit kaybıdır. zaten sizde biliyorsunuz ki bazı fotolarınız vasat. e bunu bile bile neden birilerinden vasat demesini istiyorsunuz

acılarından zevk alan bir dizi izleyicisi kitlesi üyesi gibi

bence yorumdan ziyade fotoğrafa odaklanın. belki iyi foto çekemyebilirsiniz ama en azından teknik kusuru olamamlı fotoğrafta.

benim görüşüm böyle

--------
önceden düşündüklerimi yazıyordum sonra bazılarının zoruna gitmiş galiba adamlar yazdığım onca iyi eleştiriden kötü sonuç çıkarmış birde üstüne bana laf sokmaya kalkışmış. bende tabi kızdım. ve artık yorum yapmıyorum fotolarıma yorumda istemiyorum. yani ben bu sebeple böyleyim.

yani seviye yok. seviyeyei koruyamazsanız kimse size gelmez. misafirliğe geleni kovmak yada azarlamak gibi yapmamalı. yoksa kimse misafirliğe gelmez. bazen de gerçekler acıdır söyleyene kızmamk lazım. gerçek bu istesekte istemesek te orda duruyor.

kötü haber getireni mahveder!
http://selimtuncer.blogspot.com/2011/06/kotu-haber-getireni-mahveder.html

belli bir çizgiyi geçmeden, kimseyi kırmadan, az cümleyle, genele yazarsanız o genelde size geri dönüğş yapacaktır. benim gibi fazla yazmayın yanlış anlaşılırsınız. hele hele gerçekleri pat diye söylemeyin buda -üstte verdiğim linkteki gibi- size ters etki yapabilir.

bitti

 

Tarih: 16 Eylül 2011, 22:45 - İp: 78.***.**0.199
goksungokhan
goksungokhan (üye)
İçel / Amatör

Remi ye tamamen katilmakla beraber sunu eklemek isterim.
oyle veya boyle bu site amatorunden tutunda, profesyonel fotografci bazinda bircok farkli fotografciyi barindiriyor, haliyle yapilan paylasimlar yonetici tarafindan onaylanirken, bircok fotografta yayina sunulmus oluyor, simdi fikir olarak ele alirsak ben fotograflariniza tiklayan her arkadasin yorum yapabilme ozguveni kendisinde bulmadigini soyleyebilirim, ben soyle bir gozatinca farkina vardim hakikaten gozumden kacmis yorumluk fotograflariniz mevcut. Gun boyu yayinlanan fotograf sayisini goz onune alirsak fotograflarinizin gozden kacmasi sozkonusu. Bende sizin yasadiginiz seyleri yasadim sonucta. Bakin bir ticaret erbabina sordugum soru su oldu ticarette basariyi yakalamam icin verebilecegin en iyi ogut nedir? cevap sebat olmustu, bence bu bircok konuda gecerli, inanin aldiginiz tik sayisi bile bir basaridir. Evet, tikliyorsun madem yaz birseyler! ne dusundun vs. cok haklisiniz. Ben birkac yorumda paparayi yedim geri donup cevap verdim yada ugrasmadan yorumu sildim degmeyecek kisiliklere, bazen benim fotograflarimada acimasiz yorumlar yapildi o anin sartlarini bilmeyen kisiler tarafindan. Bozuldugum anlarda oldu, sonucta paylasim sitesi. Eger birseyler istiyorsan onu edinmelisin bu ortamda zannimca Remi guzel anlatmis! simdi ben sayilarla sunu da soylerim ki! 45 fotograf yayinlamissiniz 17 yorum yapmissiniz! sizin tikladiginiz fotograf sayisi 17 mi? bence biraz da igneyi kendimize batiralim ne dersiniz? bol paylasimlar dilerim.

 

Tarih: 16 Eylül 2011, 23:45 - İp: 41.***.**0.34
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

NF 'nin 2008 üye sayısı : +/- 150,000 Günlük eklenen fotoğraf : +/- 220
Bugün üye sayısı : +/- 223,000 Günlük eklenen fotoğraf : +/- 150
Üye sayısında artış : +/- %50 Günlük eklenen fotoğrafta artış : YOK ( düşüş mevsimseldir diyelim )

Üye olanların ( atıyorum ) zaten %99'u kalmaya gelmiyor ama görüyoruz ki o gerçek fotoğraf heveslisi %1 'i de tutmayı beceremiyoruz.

Ekledikleri 3-5 fotoğrafa SIFIR yorum alıp , bozuluyorlar - çekip gidiyorlar ...

Sorumlu/suçlu da - alınmak yok - sadece tanıdıklarına yorum yapanlar ...

Çözüm mü ?? ... Fotoğrafta artık ustalaşmış , teknik yorum yapabilecek 40-50 ( en az ) fotoğrafçının , zahmet edip tanıdıklarının yanısıra GÜNDE 1 ACEMİYE yorum yapması. İlave 3 dakikalarını alır en fazla . Yorum aldıklarını , FAYDALANDIKLARINI görünce eminin en az birkaçı kalacaktır .

Yapanlar zaten var ama fazlası lazım ....


#paperman' tarafından 17.09.2011 02:10:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 01:59 - İp: 96.***.**4.180
coffie
coffie (Objektif)
Antalya / Meraklı

Siteye üye olalı iki sene olmuş ama siz kaç fotoğrafı açıp izlediniz acaba?
Yorum yazmayı kastetmiyorum.
İlginizi çeken fotoğrafları açıp izleyip, merak ettiklerinizi fotoğrafı çeken kişiye sordunuz mu?
Yani fotoğrafı öğrenme yolunda ne kadar çaba sarf ettiniz?
Ya da ne kadar yol aldınız?

Portfolyonuzu şöyle bir inceledim de bana kalırsa olduğunuz yerde sayıyor gibisiniz.

Bence biraz gayret edin fotoğraf çekim tekniklerini öğrenmek için.
İnternette araştırdığınız zaman her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.
Öğrendiklerinizi uygulamaya çalışın.
İmkânlarınız dahilinde bir fotoğraf grubuna katılın.Onlarla beraber fotoğraf çekimlerine gidin.Onlardan da uygulamalı olarak pek çok şey öğrenebilirsiniz.

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 03:58 - İp: 95.***.**8.109
tbnr
tbnr (üye)
İstanbul / Amatör

3 tane fotoğraf ekledim.hala hiçbirine olumlu ya da olumsuz eleştiri gelmedi.ben amatörüm belki bu site sayesinde bi kaç bi şey örenirim fotoğraflarıma yapılan yorumlar sayesinde dedim.ama maalesef bu sitede sadece fotoğraf paylaşılıyor o kadar.yorumlar da 'güzel' 'iyi' 'harika' filan.böyle mi olmalı yani?

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 11:55 - İp: 178.***.**4.204
iklimgny
iklimgny (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Öncelıkle sunu soylemek ıstıyorumkı NF da bu hareketlılıgı gormek bıle guzel
remı yle baslarsam sunu soylemlıyımkı amac sadece olumlu yorum almak degıl elbette… vasat fotolarımsa kesınlıkle varsız fotolarınız ıcın sade ıyı seyler duymak ıstıyorsanız bu sızın secımınız ben burada aldıgım bı elestırıyle bı fıkır bı farkındalıga ulastıgım cok oldu.ama ıyı ‘foto cekemeyebılırsın’… derken ben bunun ınancında degılım burada sıze katılamayacgım uzgunum.Gokhan bey elbette 17 fotoya tıklamdım ama dedıgınız su yetkınlık varya o yuzden özellıkle soylıceklerım oldugunda yorum yaptım bıde zaman zamnda bı bakıyordum denılcekler zaten denılmıs..yanı buda benım hatam belkı.Ugur beye benım en basta soyledıklerımın altındakı seyı dogrudan ıfade ettıgı ıcın tesekkur edıyorum …dıger sıtelerde yorum paylasım dusukoladursun bura farklı olsa n’lur.Gülter hanım kabul edınkı bır gruplasma var dunyada da var olan bır kollama sıstemı varken bır sıteden bunu yapmayıp fark yaratmasını beklemem elbette utopık olcagından bunu yapmıyorum.sadece kendımınde dahıl oldugu sısteme eslık ettıgım bır rahatsızlıgı dıle getırmek ıstedım sadece artık böyle olmasın dıye.Ama bakıyorumda soylemlerınız elı sopalı bır hoca nıtelıgınde.. her anıma sahıtlık edıyormuscasına konusuyorsunuz.evet cok etkılendıgım bır kareden teknıgının ılgınç geldıgı bır kareden oturu mesajla detaylı bılgı aldgım kısılerde oldu ,bır yorumda gordugum daha önce duymadıgım bır terımı araştırdıgımda cok oldu..merak etmeyın 2 yılda cok sey oldu foto adına hayatımda sıteye 2 yıldır uyeyım fakat hergun gıren foto yukleyen aktıf bır kullanıcı degılım bunu bu kadar analızden sonra fark etmısınızdır sanırım.goruyorumkı sızınle zaten tarzımız farklı ben anı fotoğrafcılıgı yapmıyorum.ben agırlıklı olrk kısısel kurgu fotoları cekıyorum her cektım foto sahıbıde kendını nette gormek ıstemıyor halıyle.. buradakı 40 küsür kare gez-gor varı yada her fotocunun baslagıcta yaptıgı denemeler.kendı portfolyomun bundan ıbaret oldugunu sanıp yerımde saydıgımı soylemnız tanımadıgınız bırı ıcın oldukca cesur bır soylem dogrusu .. Tuba hanımın soyledıklerıse havada kalmamalı cunku fotoya yenı baslayan bırı ıcın fotolarında ısık takdır edınkı Gulter hanım sızınde benım de ılk fotolarımdan ıyı ..sızı gelısım varmı yok mu gormek ıcın mayıs ayındakı ‘ kadın’ sergıme beklıyorum..saygılar..

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 15:15 - İp: 95.***.**1.50
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ben ders almam ders veririm diyosunus yani

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 15:49 - İp: 88.***.**5.178
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sayın İklim, haksızlık bu : )

Ama haksızlığı siz yapıyorsunuz, bu yüzden yazmadan duramadım ben de..
Arkadaşlar belirtmiş, ben de tekrar edeceğim.

Bakın size cevap yazan Remi, 5 fotoğraf eklemiş ama 748 yorum yazmış.

Veya Coffiie..
Veya başkaları...
Yüzlerce, binlerce yorum yazan üyeler var.

* * *

Ya siz??
2 senede 18 yorum...??
Bu çok kötü, çok..
Yani 2 yılı 18'e bölersek, ayda 1 tane bile yorum etmiyor yazdığınız !!!

Şimdi neden, kime sitem ediyorsunuz??
Siz de öylesiniz maalesef..

Kusura bakmayın kırmak değil maksadım asla ama görünen durum bu..

Armut piş, ağzıma düş misali : )

Başarılar dileğimle..


#panctom' tarafından 17.09.2011 18:11:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 18:09 - İp: 94.***.**4.127
iklimgny
iklimgny (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

kımseye ders vermek kımsenın haddıne dusmemıs dedıklerımın neresınden bunu cıkarıyorsunuz 6sından 20 kusurlerıne yaptımız en ıyı sey ders almak degılmıdırsızın bu dedıgınızden sankı ben 'oldum' demısım gıbı bırsey anlasılıyor. yazdıklarımdan bunu cıkaramazsınız.bunu dıcek kadr ahmak hıc bı zaman olmadım

mustafa bey genel olarak yazdıgım mesajımda kendımı ayrı bır kefeye koymadımı kendımıde dahıl ettıgımı belırttım yanı bu yaptıgım yaptıgımız seyın yanlıslını ve bu durum degısıp degısemeyecegını yoklamak ıstedım herkes memnunsa halınden kaldıgı yerden herseye devam oyleyse amacım polemık yaratmak degıldı...

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 22:06 - İp: 95.***.**1.50
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yazdığınız yazıda son cümledeki mayıs ayındaki kadın segime bekliyorum kısmına takıldım sadece. polemik değil sadece pazarlamacılar ve eğitimciler tarafından eleştirilen ve her fırsatta dile getirilen bir esprili yaklaşımı yazdım.

insanların bir şeyleri sorması veya tartışabilmesi kadar güzel bir şey olamaz. bu sebeple tartışma ortamında tartışıyoruz hepsi bu herkese göre doğru yanlış farklı olduğu için herkes farklı şeyler yazabiliyor haliyle. veya uzun. (benim gibi)

gerçek olan aslında şu (bence) bu sitede yorum alma olayları ilk mesajımda yazdığım gibi işliyor. buna takılmıyorum ve küçümsemiyorum. ama böyle bişey var bunu inkar edemeyiz. benim esas değinmek istediğim nokta şuydu; kendimiz çok fazla fotoğrafa bakıp öğrenip kendi kendimizin moderetörü olmalıyız. fotoğraf çalışmalarımıza insanların gözünden bakmalı ve kıyaslamalıyız. güzelse okey.. ama gerçekten sizinde farkedemediğiniz bişeyi birisi söylerse o zaman yorumlama olayı zevkli ve faydalı olur. önce kendiniz eleyin sonra yükleyin ve çalışın. işte ozaman daha anlamlı yorumlama mevzuları olur.

sergi fikri ne güzel şeydir. kutlarım. başarılar.

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 22:57 - İp: 88.***.**1.133