fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Yeni Üst Band...

Kurdeleyi kestik ve jüri üyelerinin oylarıyla ilk üst band seçimini yaptık.

Muhtemelen ilk olması sebebiyle katılım 20 seçici üyeye rağmen biraz düşüktü. Önümüzdeki günlerde katılımında artmasıyla sitenin rengini daha iyi yansıtacağını düşünüyorum.

Kural olarak şimdilik sadece en az 2 kişiden oy almış fotoğrafların puan ortalamaları dikkate alındı. İlk seçimde, uzunca bir süredir üst bandta yer alamayan siyah-beyaz fotoğrafların 2 fotoğrafla birden temsil edilmesi bence seçim döneminin ilginç noktalarından biri. (Cumhurbaşkanlığı seçimi yorumu gibi oldu... , neyse siyaset karıştırmayalım... )

Katılımlarından dolayı jürideki arkadaşlara teşekkür ederim.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 10:46 - İp: 88.***.**4.52
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

buffalo soyle birşey var..
kişilerin verdikleri puanların nıteligi..
ben daha kimseye 9 yada 10 puan vermedim..iki yada uc fotografa 8 puan verdim,ama eminimki elindeki 10 puanı gibi her fotografa dagıtanlarda var..
mesela bır fotografa 8 verdım dyelım bır baskasıda eli acık davrandı usttekilerden bırıne 10 verdi..
daha iyi olmasına ragmen dıgerı benım puanlama anlayısıma gore,daha dogrusu benım anlayısım yuzunden uste cıkamadı..bu iş basladıgından berı 9 yada 10 puanlık bır fotograf gormedim,yakın zamanda gorurmuyum bılmyorum,puanlarn gorunmesı istegimin altındada bu gerekce var..kişilerin bol keseden dagıtmasını onlemek..daha etkin bir ust bant cıkarabilmek..secimler konusunda cokda sıkayetcı degilim..vasatın ustunde calısmalar hepsi ve soylede bırsey varkı son uc gunde cok ıyı kareler gormedım kendı adıma..bunlar yıne ıyılerı..
---------
tek dogru yada yonlıs yoktur buna katılmıyorum..
hele hele goreceli kavramlarla alakalı bır dalda tek dogrudan bahsetmek yanlıstır..

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 13:07 - İp: 88.***.**7.176
zaferseckinler
zaferseckinler (üye)
Bolu / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sn.Fikret bey.

Vitrine seçilmek üzere 20 üye tarafından eminim ki onlarca fotoğrafa puan veriliyor.

Bunlardan sadece beş tanesi vitrinde yer alıyor.Oysa ben puanlamada geride kalan diğer fotoğrafların da oldukça kaliteli ve seyre değer olabileceğini düşünüyorum.

Galerideki tüm fotoğraflar zaten her kategoride sistematik biçimde çok güzel sıralı durumda.Bu nedenle"Dün Eklenen Fotoğraflar" ve "Bugün Eklenen Fotoğraflar" pencerelerinden sadece bir tanesinin yerine;

Vitrin puanlamasında ilk 5 ten geride kalan tüm fotoğrafları puan sırasına göre,fakat özellikle puanlarını biz üyeler görmeyecek şekilde "Özel Galeri" gibi bir pencere ile izlettirebilirseniz

Ben böyle bir bölümü büyük keyifle izler,
Hem de sitenin havasının olumlu yönde değişeceğini öngörürüm.

Teşekkür ederim.
Saygılar.

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 16:24 - İp: 88.***.**7.126
nctenk
nctenk (üye)
İstanbul / Amatör

Ben şahsım adına hiç 10 puan kullanmadım sadece bir fotografa 9 puan kullandım Süleyman arkadaşımızın HDR çalışmasına ,her seçimde ithama ugrayacaksak kullananların puaları açıklansın,20 kişinin oy kullandığı seçimde etkilenmenin olmayacağını sanıyorum.Bana göre sistem dogru.
Tabi benim fikrim.

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 16:40 - İp: 85.***.**2.225
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

kimseyi itham etmedim, valla kusura bakmayın da bir şey yazmaya çekinir oldum forumda ve de galeride....bir şey yazıyorsun herkes üstüne alınıyor.


gaijin kimin ne kadar puan verdiğini bilemeyiz, 10 puan ya da 7 puan ya da 1 puan o kadar önemli değil. 3-4 kişiden birden puan alan fotoğraf üst banda çıkıyor anladığım kadarıyla. 9 luk 10 luk fotoğrafı tüm zamanların içindde değil son 3 gün içinde değerlendiriyoruz neticede.

ben üst bandı kötü de bulmuş değilim, sadece 20 kişinin fotoğrafların tümüne bakıp bakmadığından emin değilim.20 olmasın da 10 kişi baksın, üst banda çıkan fotoğraf 10 kişiden 1 ya da 9 alsın, ama çok kişiden alsın.



 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 16:53 - İp: 81.***.**7.49
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

galeriyi bolum bolum degil,bugun eklenenler seklinde izliyorum..
buna ragmen yazdıgın fotograflar dıkkatımı cekmedı buffalo..
ustteki fotograflardnda sadece bırıne yuksek puan verdim,ama genel olarak vasat ustu fotograflar..

fotograflarda sadece enaz ıkı kısının oyu olması kuralı var sanırım onun dısında ortalamaya bakılıyor buda nekadar dogru bılmıyorum..
10 kişinin 8 9 agırlıklı verdigi bir fotograf 8.5 alacak 2 kişinin 9 verdigi fotograf uste cıkma yolunda daha buyuk sansa sahıp oluyor...
kuralların ıyıce belirlenmesi ve artı eksilerin gorulmesi gerekir diye dusunuyorum...

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 17:31 - İp: 88.***.**7.176
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Son 4 gün içinde eklenen, en az 2 kişiden oy almış fotoğrafların puana göre yüksekten düşüğe göre sıralanmış şekliyle görebileceğiniz sayfanın linki burada. Umarım oylamayı olumsuz etkilemez.

Oylama devam ettiği için üst band oluşturulduktan sonra verilen puanlar sıralamayı etkileyebilir. Bu günkü seçimde hüsmenaga'nın fotoğrafı daha önceki bandta da olduğundan bir sonraki fotoğrafa yer verildi.


#fdiker' tarafından 17.08.2007 18:08:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 17:58 - İp: 88.***.**7.155
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı


ne desek yapılıyo bıraz sımarsakmı ne yapsak

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 18:04 - İp: 88.***.**7.176
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

buarada baktım bıraz gercekten hos gorunuyor..ilk birkac haftanın deneme yanılma ile gecmesinin artı eksiye gore yenı kurallar eklenıp cıkarılmasının yararlı olacagını dusunuyorum..
tesekkurler..

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 18:06 - İp: 88.***.**7.176
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

en sonunda sinirlenip hepimizi üyelikten atacak valla

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 18:55 - İp: 88.***.**7.156