fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Yeni Üst Band...

Kurdeleyi kestik ve jüri üyelerinin oylarıyla ilk üst band seçimini yaptık.

Muhtemelen ilk olması sebebiyle katılım 20 seçici üyeye rağmen biraz düşüktü. Önümüzdeki günlerde katılımında artmasıyla sitenin rengini daha iyi yansıtacağını düşünüyorum.

Kural olarak şimdilik sadece en az 2 kişiden oy almış fotoğrafların puan ortalamaları dikkate alındı. İlk seçimde, uzunca bir süredir üst bandta yer alamayan siyah-beyaz fotoğrafların 2 fotoğrafla birden temsil edilmesi bence seçim döneminin ilginç noktalarından biri. (Cumhurbaşkanlığı seçimi yorumu gibi oldu... , neyse siyaset karıştırmayalım... )

Katılımlarından dolayı jürideki arkadaşlara teşekkür ederim.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 10:46 - İp: 88.***.**4.52
mekici
mekici (Objektif)
Konya / Doğa Fotoğrafçısı

Dostlar;havalar yetrince sıcak zaten...ortamı iyice ısutmayalım isterseniz.dostluklar ,hoşgörünün olduğu ortamlarda yeşerir....saygılar.yeni sistem bence de iyi işleyecektir....

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 00:01 - İp: 88.***.**4.232
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Üst bant,alkış,bir şey elde edememişlerin sorunudur.
Sizin bir türlü kabullenemediğiniz dostluk asıl amacımızdır,Her şeye muhalif olacağınıza olumlu şeylere çalışın.



bu kısımdaki eleştiri size degildi..herseyı ustune alınmamak gerekir..
aynı zamanda dostlugun degil fotografın onceligini savunmak daha samımı ve yararlıdır site adına ve fotograf sanatı adına..dostluk zaten gelecektir..dostluk ne dayatmayla ne zorla nede şakşaka olmaz..oyle dostluk olmaz olsun..
her seye muhalif olma lafı bana pek tanıdık geldi..kimlerin agzından konusuyorsunuz acaba???gormek istediginizi gormek istediginiz sekilde gorun..goremiyorsanız carpıtınki yine gormek istediginiz sekle burunsun..
fotografınıza yapılan eleştiriye baska sitede oyle demıyorlar ama dıye cevap vermenız, sızın, ozellikle benım eleştirilerime onyargılı baktıgınızı gosterir.aynı zamanda eleştirime deger vermediginizide gosterir..

aynı fotografın altında;

"model henüz çocuk sayılır onun siyah düşleri olması anlamlı gelmedi açıkcası.."

"Kişisel görüşüm zayıf bir portre olmus. Model ve yazı arasında bir bag kuramadım. Tonlar güzel ama model bence anlamsız bakmış, yani yanındaki cümle ile bagdasmayan bir ifade. Saygılar."

diye iki yorum daha var
yanı benım dısımda baskalarıda yazıyla alakasızlık sezmiş ve eleştirmiş..peki şimdi ben herseye muhalefet edenmi oldum???
ayrıca herşeye her yapılan soylenene şakşak cekmekten,kankalarımla kendin pişir kendin ye muhabbeti etmektense muhalefet etmeyi ve gormediginiz ve hiçbirzaman objektif olamayacagınız için goremeyeceginiz seyleri ortaya dokmektende cekinmem..
isim vermeme nedenimi sizden cekinmek sanıyorsanızda yanılıyorsunuz..saygı dıye bırsey vardırki dusman bıle olsa ınsanın karsısındakıne duyması gereken bır duygudur..sizi dusmanım olarak gormuyorum,ozaman saygı duymam normal..sizinde saygı duyarak yine dokturmussunuz demek yerıne sadece alttakı ıfadeyı kullanmanız yerınde olurdu dıye dusunuyorum...
geri kalanından yanlıs anlasılacak hıcbırrsey yok..demek istediginizi yazmıssınız ve zafer beyde oyle anlamıs..

ffcde yapılan eleştiriler hatta onuda katmayalım bu sıtede yapılan eleştiri demeyecegim yorumlar alkıslar vs. benım bır fotografı eleştirmemin onune gecemez..bır fotografın altında 100 tane olması benımde alkıslamamı gerektirmez..eksisi eksigi ve duzeltılmesı gereken bırseyı varsa bunu soylemek benım bu siteye deger veren biri olarak gorevimdir..siz kabul edin etmeyın...
sizinde yorumlarınızda,yorum yazıdgınız kişinin adına degilde fotografa bakmanızı tavsıye ederim..
aynı zamanda soyleyeyım,baskası olsa cok daha agır bir eleştiri yazardım,cunku gercektende ustu haketmeyen bir fotograf..secici arkadasa gelirsek,kendısı ve kendısınden onceki 2 arkadasın secim ve hareketeri ust galeri secim kriterlerını degiştirdigine gore cokda sanat gozeterek secım yaptıkları soylenemez..

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 00:11 - İp: 88.***.**7.176
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ust bant secımını yapanların fotograflarının uste secılmemesı fıkrını ortaya atan benım..bende secicilerin arasındayım..
sizinde aynı dusunmenız sevındırıcı..bakalım kac kısı katılacak onaylayacak..

onceden gunun haftanın edıtoru kısmına yazdıgım yazının ilk iki maddesini asagı kopyalıyorum..
----

*ust galerideki fotograflara verilen puanların gorunmesini kimin ne verdiginin bilinmesini isterim..al gulum ver gulum burada olmayacak diye birşey yok..
*kabul edilmesi halinde secicilerin fotograflarının ust banta cıkmaması gibi bir kural getirilebilir..
-----

herseye muhalefet etmeyı bırakıp olumlu birseyler yapmam konusundaki sozlerinize birde linkle cevap veriyorum..o linkin altında soz soyleyenlerden,cozum uretmeye calısanlardan,siteye faydalı olmaya ugrasanlardan bırısımısınız acaba diyede merak edıyorum???


http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=23037


kendim için degil, BİZİM SİTEMİZ için actıgım konuda yorum yazan,kafa yoran herkese tesekkurler..

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 01:10 - İp: 88.***.**7.176
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sebeplerini şu anlık uzun uzadıya yazamyacağım ama sevgili gaijib ve sevgili nejat bey seçicilerin fotoğraflarının üst banta çıkmaması fikrine ben karşıyım..

Çünkü nihayteinde bu kuruldakiler de fotoğraf çekiyor ve paylaşıyor..Onların da sırf seçici olmalarından dolayı bazı kısıtlamlara maruz kalması haksızlık olur..

Bu öneriye sebep olan kuşkularınız algülüm ver gülüm kaygısı biliyorum ama ben BUKURULUN BÖYLE BİR ŞERY YAPACAK KADAR SIRADAN ÜYELERDEN OLUŞMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM:.

ha ilerde omaz mı olur elbet.Hepimiz çiğ süt emdik..O zaman da birileri bu kurulun kulağını çeker..Kulak çekiciler çok nasılsa..


Öte yandan kimin ne verdiğinin görünmesi de sakıncalı..Çünkü kırgınlıklar olabilir..Puanları seçici kurulun kendi aralarında görebilmeleri daha iyi olabilir, ama üyelerin fotoğraf sahiplerinin görmesi hoş olmaz diye düşünüyorum..

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 01:27 - İp: 195.***.**7.173
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Öte yandan kimin ne verdiğinin görünmesi de sakıncalı..Çünkü kırgınlıklar olabilir..


hocam biiz eleştiri kaldıran uyelerden olusan bir site degilmiyiz ne kırılganlıgı..aaa duymamıs olayım
--
acıkcası puanlama sıstemı varsa acık olması taraftarıyım..
ama dedigin gibi onunda sakıncaları var.kişi begenmedigi ve gercekten kotu fotografa 1 2 3 4 gibi puan vermezde 6 verir ozamanda...sırf kırmamak için (yada tepki almamak)

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 01:39 - İp: 88.***.**7.176
nctenk
nctenk (üye)
İstanbul / Amatör

Çağdaş kardeşim sende benim düşmanım değilsin,benim senin eleştirine yazdığım cevabı gördün,aslında bu forum işi bize göre değil gençlerle baş etmek zor,
Eleştirinde bu fotograf çok kötü,üst bandı haketmeyen bir fotograf desen benim lafım olmazdı.Ve genelde çok söyleniyor.Alalade sözcüğü çok küçültücü bir ifadedir.Bir fotograf yorumunda ilk defa rastladığım bir ifadedir.Lafı haa burdan alıp taşımanın anlamı yoktur.
Bizde netfoto dostluğu diye bir topic açtık sende orayı bi ziyaret et.Dostluk adına bir şey ler yaz.
Keşke verdiğimiz puanlar açıklansa kankacılık gibi ifadeler çürüse.Yirmide bir asla puanlamayı etkileyemez.
Bu ülkede kimseyi mutlu edemezsiniz.Ki bu yirmi arkadaşın
devamlı değişmesini arzu ederim.Sevgiyle kal.

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 02:32 - İp: 85.***.**2.225
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

oncelikle gencligimin bir avantaj saglayacagını dusunmuyorum,hele hele kişilerin ustune cıkmak gıbı bır huyum yoktur,ama karsımdakinin yası bildigimi soylemenin onune gecmez..biz babadan boyle gorduk..
--
alelade,sıradan demek..kucultucu bir ifade değil..
diger ozelligi olmayan portrelerden bır farkı yok demek..
farklı portre mesela su linktekiler gibidir..

http://galeri.netfotograf.com/portfolyo.asp?foto=emil216

actıgınız topicten haberim var..
panctomun bana saldırdıktan ve pekte sizin dostluk kardeşlik soylemlerine uymayan sozlerinden ve yine saldırı amaclı actıgı ve akabinde kaldırdıgı topicten hemen sonraya rast gelmesi acıkcası samimiyeti konusunda supheli bakmama nedendir..
bu konudan haberiniz olmadıgını dusunmek ve inanmak asırı ıyımserliktir..
--
hal boyleyken,dostluk soylemleri inandırıcılıktan ve samimiyetten uzak gorunuyor bana..
zaten aynı seyden rahatsız olan ve bunu belirten bir iki kişi daha oldu..neyse uzatmaya gerek yok..ikimizde fikrimizi beyan ettik..ve anlastıgımızı sanıyorum..
alelade sozune takılmanıza uzuldum,gereksiz bir hassasıyet..
---
secim komisyonu ve ust galeri hakkındaki goruslerinize katılıyorum
--
iyi geceler diliyorum...

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 03:02 - İp: 88.***.**7.176
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

buffalo:

fikret beyın kadraj gozetmeksizin puan verilmesi istegi sanırım bu konu hakkında bir gelişme oldugunu gosteriyor..
secicilerin dikeyler zaten olmuyor diye puan vermekten cekindiklerini dusunuyorum..
bır ıkı hafta içinde daha kesin kurallar ve duzenlemeler yapılacaktır sanırım..ozaman soruda kalmaz sorunda dıye umuorum

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 03:29 - İp: 88.***.**7.176
ayg
ayg (üye)
İstanbul / Meraklı

MÜMKÜN OLDUĞUNCA TARTIŞMA -ASLINDA TARTIŞAMAMA - FORMLARINDAN UZAK OLMAYA ÇALIŞIYORUM. AMA ŞU ÜST BANT MESELESİNDE BENDE ÖNERİLERİMİ DİLE GETİRECEĞİM.

1- SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ, DİĞER ÜYELERİN VERDİKLERİ OYLARI GÖREBİLMELİLER. BÖYLELİKLE YİRMİ KİŞİ İÇERİSİNDE DE OTOKONTROL SİSTEMİ KURULACAKTIR.

YERİ GELDİĞİNDE ELEŞTİRİLEBİLMELİLER. ZİRA ELEŞTİRİYE AÇIK OLMAYAN ÜYELERİN BÖYLESİ SİTELERDE EMEKLERİNİ, DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞMAYA ÇALIŞMALARINI ANLAYAMIYORUM.

2- SEÇİCİ KURUL ÜYELERİNİN EMEKLERİNİN ÜST KURULDA YER ALMASININ SAKINCASI OLMADIĞI KANISINDAYIM. EĞER ÜYELER OBJEKTİF OLDUKLARI DÜŞÜNÜLEREK VE TEKNİK AÇIDAN BİLGİLERİNE DEĞER VERİLDİĞİ İÇİN BU GÖREVLE SORUMLU TUTULMAKTALARSA, HAKETMEDİĞİ DÜŞÜNÜLEN KARELER PUAN ALMAYACAĞI İÇİN ZATEN ÜST PANOYA ÇIKAMAYACAKTIR.

3- GÖRÜŞÜM ŞU Kİ İLK ÜST BANT DENEYİMİMİZDE, TEKNİK AÇIDAN MÜKEMMELİ YAKALAYAMADIĞIMIZ DÜŞÜNCESİNDEYİM. UMARIM HEDEFLEDİĞİMİZ KALİTEYE ULAŞABİLİRİZ.

BU SİTE "BİZİM" DİYORSAK, PROFESYONEL GÖZLE BAKMAYA ÇALIŞALIM. ELBETTE DİĞER SİTELERDEN FARKI, ÜYELER ARASI DOSTLUĞUN, İLETİŞİMİN KUVVETLİ OLDUĞU KONUSUNDA ŞÜPHE GÖTÜRMEYEN NETFOTOĞRAF SİTESİNDE, EĞER EN İYİYİ HEDEFLİYORSAK, KİŞİLER ARASI İLİŞKİLERDEN ÇOK, “GERÇEK” OLANI ARAMALIYIZ. UNUTMAYALIM Kİ BİR TEK DOĞRU, BİR TEK YANLIŞ VAR. DOĞRULAR VE YANLIŞLAR ZAMANA, KİŞİYE GÖRE DEĞİŞMEMEKTEDİR. ÖZETLE “AKLIN YOLU BİRDİR.”

SAYGILARIMLA...


#AYG' tarafından 17.08.2007 09:22:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 09:20 - İp: 85.***.**9.217
zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

SN. Ayşe hanımın yazısının altına imzamı atıyorum.

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 10:49 - İp: 81.***.**7.212