fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Yeni Sunucuya Geçiş

Sitemizin bulunduğu sunucuda çok az yer kaldığı ve yüksek trafik sebebiyle de daha üstün bir donanıma geçme ihtiyacının fazlasıyla kendini hissettirdiği için yeni bir sunucuya geçme kararı aldık. Yeni sunucumuz için gerekli yazılımlar yüklendi ve test işlemleri yapılmaktadır. Trafiğin nispeten düşük olacağını düşündüğüm arefe günü taşınma işlemi yapılacaktır.

Bu süreç zarfında ve sonrasında çeşitli sorunlar yaşanabileceğini fotoğraf dostlarımıza bildiririm...

Saygılarımla
Fikret Diker



Tarih: 7 Eylül 2010, 00:06 - İp: 188.***.**0.253
murad74
murad74 (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Adobe flash player yuklemekten biktik
bahsedilmis problem,
kolay gelsin

 

Tarih: 24 Eylül 2010, 21:29 - İp: 82.***.**8.43
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Benim problem gitti ama bu bahsedilen geldi . Eski haline getirseniz sanırım daha iyi olacak zira evvelce etkilenen benimle beraber çok az kişiydi - firefox'da da sorun kayboldu zaten .

İş açtık başınıza

 

Tarih: 24 Eylül 2010, 22:30 - İp: 96.***.**4.180
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Bu sefer çözdüm sanırım...

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 01:04 - İp: 78.***.**6.150
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Siteye pekçoğu girenlerinde sorunu yok ki başka kişiler ses etmemiş demekki, bende de sorun olmadı hiç..

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 04:34 - İp: 88.***.**0.252
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yarım saattir dolanıyorum IE ile , hiç sorun çıkmadı - düzelmiş tamamen sanırım . Ne ve neden sadece bir kaç kişiye olduğunu da merak ediyor insan .

Duyarlılığınıza teşekkürler Fikret Bey .

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 07:08 - İp: 96.***.**4.180
kheer
kheer (üye)
Hatay / Meraklı

düzeldi,düzeldi.

oldukça da hızlı.

ellerinize sağlık.

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 11:49 - İp: 88.***.**0.53
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Sorunun tam teknik cevabını nasıl verebilirim bilmiyorum. Aslında bu Microsoft yazılımlarının genel bir (amiyane tabirle) "kıl"lığı.

Bir çoğumuzun bildiğini zannettiğim bir diyalog var General Motor ile Bill Gates arasında geçen, kabaca şöyle; "Geçmiş yıllardaki bir COMDEX bilişim fuarında Bill Gates Bilgisayar endüstrisi ile araba endüstrisini kıyaslarken 'Eğer General Motors araba teknolojisini bilgisayar teknolojisi kadar gelişmiş tutsaydı, hepimiz 25 dolara satın alınabilen ve bir litre benzinle bin kilometre yapan arabalar kullanıyor olurduk' demesiyle başlamış. Bunun üzerine General Motors bir basın bildirgesi hazırlamış ve bu bildirge General Motorsdan bay Welch tarafından okunmuş. Eğer General Motors teknolojiyi Microsoft gibi geliştirseydi şu karakteristiklerde arabalar kullanıyor olurduk:
- Yol çizgilerinin her boyanışında yeni araba almak zorunda kalırdınız
- Arabanız anayolda yoktan yere sık sık stop ederdi, siz de bunu doğal kabul eder, arabayı yeniden çalıştırır ve yolunuza devam ederdiniz
- Çoğu zaman manevra yaparken arabanız stop eder ve tekrar çalışmazdı ve siz de motoru yeniden taktırmak zorunda kalırdınız Her nedense bunu da doğal kabul ederdiniz
- Macintosh güneş enerjisiyle hareket eden, iki kat daha güvenilir, beş kat daha hızlı, iki kat daha kolay kullanılan bir araba yapardı, ama bu araba Microsoft tekelinden dolayı yolların ancak yüzde beşinde gidebilirdi
- Yağ, Isı, Benzin ve Sinyal göstergelerinin yerini tek bir 'Genel Araba Hatası' göstergesi alırdı
- Kaza anında Hava Yastığı açılmadan önce sorardı: 'Emin misiniz?'
- Eğer yeni bir araba almaya gücünüz yetmezse arkadaşınızınkini ödünç alıp kopyalardınız
- Yeni bir araba aldığınızda çalışmaya başlaması için bir hafta boyunca ateşleme sistemi ayarlarıyla uğraşmanız gerekirdi
- Eğer bir kaza geçirseydiniz, nasıl olduğu hakkında en ufak bir fikriniz olamazdı
- Microsoft arabalarına koyacağı, ama diğer arabalarda çoktandır olan 'Yeni' özelliklerle ilgili tantana yapardı"

Microsoft abi, heralde Amerika'da en ufak şeylere de dava açılabilmesinden dolayı sistemlerinde "varsayılan" olarak hazırladığı o kadar çok güvenlik! prosedürü var ki. Benzer yazılımlarda, bizim başımıza gelen sonrunda kodlama hatası ya da kodun eski bi sürüme ait olması durumunda yazılım: (firefox v.b.) "bu olsa olsa budur... şununla çalışsın..." a karar verebiliyor. Ama, Microsoft amcanın yazılımlarında "buda ne yawww, aman haaaa riskli bir şey olabilir. Ben en iyisimi çalışmayayım da başımı ağrıtmayayım" diye düşünüyor.

Sevgili @paperman öceki sayfalarda 'problem' olarak söylediğiniz bir konu var. Sol taraftaki ziyaretçi sayısı. Aslında onuda tam çözemedim neden o kadar şişiyor. Normalde yazılımın mantığı bir kişi siteye ilk girdiğinde sayaç 1 artıyor. Sayfa gezildiği sürece 1 sabit kalıyor. 20 dakika hiç aktif olunmazsa -1 yapıp sayıyı düşürüyor. Geçenlerde bir forumda okudum, aynı sayaç; örneğin siz galeriye girdiniz fotoğrafın büyüğüne baktınız ve yeni bir pencere daha açtınız, bu yeni pencereden dolayı +1 daha ekliyormuş. Tüm bunların yanında arama motorlarının yazılımlarıda (örümcekleri) sitemizde bolcana geziyor. Muhtemeşen onlarıda ziyaretçi olarak gösteriyor. Buradaki önemli olan konu oradaki rakam arkaplanda bir kaynak kullanıyor eski sunucu bunu taşıyamadığından sitenin çalıştığı yazılım kendini baştan başlatıyordu ve bu sebepten "beni hatırla" denmediğinde sık sık üye girişi yapılması gerekiyordu. Yeni sunucu şişmeyi oralara kadar taşıyabiliyor.

Yeni sunucu baya üst bir model ve üst sürüm yazılımlar yüklü. Tüm bunların yanında eski sunucuya kıyasla 2 kat daha yüksek bir hızla internete bağlı. Umarım uzun yıllar bizi taşır. Benimde siteye eklemeyi planladığım bazı özellikler var. Yer ve trafik stresi yaşamadan gönül rahatlığıyla çalışabilirim site üzerinde.

#fdiker' tarafından 25.09.2010 12:53:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 12:32 - İp: 78.***.**6.150
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

özel mesajları silerken hata alıyorum.

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 17:55 - İp: 78.***.**3.254
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fotoğraf galerisindeki sayaç , ziyaretçi adedini değil tıklamayı sayıyor tahminimce . Bence daha yararlı bir bilgi ; sadece online kişi sayısını değil tık adedini gösterdiğine dair düzeltmeyi yapsanız yeter .

 

Tarih: 26 Eylül 2010, 22:00 - İp: 96.***.**4.180
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Sayfalar bende güncellenmiyor. Bilgisayarın hafızasındaki tüm internet geçmişini silip siteye yeniden giriş yaptıktan sonra ancak güncel sayfayı görebiliyorum. Birde bazı sayfaların açılması bir ömür sürüyor.

 

Tarih: 4 Ekim 2010, 17:56 - İp: 88.***.**1.162