banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Üye Listemiz Olsa......

Sn.fdiker ve deperli arkadaşlarım.Sitemizin üye listesi olsa ve tıkladığımızda (a kişinin)galerisine ulaşsak nasıl olur?
Nerden? aklıma geldi.Hani kategori bölümüne gidiyoruz misal çiçek veya manzarayı tıklıyoruz .son 3-4 günlük fotolara ancak bakabiliyorum(z).Ama o 3-4 günlük yerde kısıtlı isimlerin fotolarına bakıyoruz.Liste olursa hiç tanımadığımız yeni üyelere de ulaşabiliriz diye düşündüm.Bazen yorum yaptığım fotolarda yeni isimlere rastlıyorum.Alttaki ikona tıklayıp tüm fotoğraflarına ulaşınca birde bakıyorum ki hiçte yeni bir isim değil.Üstelik çok beğendiğim fotosuna yorum yazıyorum yolladıktan sonra veya önce bir bakıyorum çok eski bir tarih ve tabii ayıp oluyor.Düşüncelerinizi öğrenmek isterim.ne dersiniz fdiker.selamlar.

Tarih: 9 Ocak 2006, 01:00 - İp: yok
vejdi
vejdi (üye)
Ankara / Amatör

merhaba;
Çok güzel bir tespit ve ayrıca öneride çok iyi


#vejdi' tarafyndan 09.01.2006 14:09:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Ocak 2006, 14:11 - İp: 85.***.**3.210
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili alev hanım,
dediğiniz gibi merak ettiğiniz bir kişiye ulaşmak hakikaten zor.. bence de bir liste olmalı ve bu liste şehir filtreleme ile görülebilmeli.. öyle ki, böylelikle aynı şehirde veya bölgede yaşayanlar birbirini tanıyabilsin. ayrıca bir kişiyi incelemek, onun hakkında fikir sahibi olmak için epey uğraşıyorsunuz.. fotoğraf bölümünde sadece portfolyo ve fotoğraflara yaptığı yorumlara bakıyorsunuz.. forum bölümünde ise illaki kişinin yorumunu bulup altındaki inceleme linkini tıklamak zorunda kalıyorsunuz.. ama sonuç olarak orada da fotoğrafları incelemek için galeri bölümüne gitmek zorunda kalıyorsunuz..

bir kişinin bütün bilgilerini filtreme yapılabilir şekilde kolayca bulabilmek hepimizin ortak dileği, lakin bunu birde fdiker abimizin yorumlaması gerekiyor.. bunları yapabilmek için belki de çok şey gerekli.. yakında cevap almak umudu ile..

sağlıcakla..

 

Tarih: 9 Ocak 2006, 14:51 - İp: 85.***.**3.125
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

merhaba vejdi ve applemac.Cevapladığınız için teşekkürler .Eh napalım artık sn fdiker'in omuzuna bir yük daha binecek gibi.tabii onaylarsa. Duyamadım Sn. fdiker.Selamlar.

 

Tarih: 10 Ocak 2006, 00:26 - İp: 85.***.**9.80
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

öhööö pardonn...ben engin... sn. fdiker henüz ortalıklarda yok...
alev hn... vejdi..apple... katılıyorum bu önerinize...

 

Tarih: 10 Ocak 2006, 13:29 - İp: 81.***.**0.227
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Çok yerinde bir tespit ve sanırım portfolyoların izlenmesine büyük kolaylık ssağlayacak..

herkeslere iyi bayramlar ve sevgiler..

 

Tarih: 10 Ocak 2006, 15:10 - İp: 85.***.**9.19
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba Engin Bey ve Cem Bey bu konuyu açmakla nekadar isabetli davrandığıma çok güzel ve yakın bir örnekle şahit oldum..Herkes okusa keşke.Forumda lacimert isimli üye(öneri ve görüşleriniz)ntv-ve insan-o an programından bahsetmiş ve neden yabancı fotoğrafçılardan bahsediliyorda bizim galerimizdeki arkadaşların eserleri anlatılmıyor demiş kısaca. shroom arkadaşımız da bizden nickini hatırlayamadığı birinin de fotoğrafını gösterdiler demiş.DİKKAT sn fdiker de o kişinin galerideki adresini vermiş.Birde baktım ki sn flassv yani Ahmet Beyin GECE BAŞKADIR isimli eseri.Eh şimdi hiç bakmadığım yani rast gelmediğim değerli bir üyemizmiş (özür) Gördünüz mü çok utandım doğrusu.Sn fdiker'in bu güzel hassasiyetini ve dikkatini bu konuda da göstermesini diliyorum.Hepinize sevgi ve saygılar.

 

Tarih: 12 Ocak 2006, 22:58 - İp: 85.***.**1.157
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Sevgili Alev hanım bu konuyu okudum ancak ben kafamda bir türlü şekillendiremedim, üye listesi 26 bin küsur kişilik olacak çok kullanışlı olmayacak yani, galeri bölümünde arama kutucuğunda kullanıcı adına göre arattığınızda o kişiye ait bilgiler çıkıyor, birde galeride 3-4 günden eskiye gidememenizi anlayamadım 5.nci sayfaya geldiğinizde daha eski sayfaların linkleri altta beliriyor olması lazım.

Yalnız soldaki aktif üyelerin üzerine tıklandığında o kişiyle ilgili bilgilerin çıkması ve bu bilgilerin forumla galerinin iç içe olması gerekli gibi görünüyor.

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 00:34 - İp: 81.***.**8.46
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba Sn.fdiker;3-4 gün olayını zaman kısıtlı anlamında yazmışım. tabiiki kategorilere girince istediğimiz kadar geri gidebiliyoruz.Haklısınız 24.000 üye az değil dedim ya çözüm sizde .bakınız yazdığınız gibi''Yalnız soldaki aktif üyelerin üzerine tıklandığında o kişiyle ilgili bilgilerin çıkması ve bu bilgilerin forumla galerinin iç içe olması gerekli gibi görünüyor.''düşüncenizi de nasıl dile getirebilirim diye az düşünmedim.Hiç olmazsa bu düşüncenizi hayata geçirirseniz mutlu oluruz.Vakit ayırma nezaketi gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.Sevgi ve saygılar.

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 02:00 - İp: 85.***.**1.157
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhabalar Sn.fdiker hepimiz adına çoook teşekkür ederim.Sevgi ve saygılar.Teşekkürler cavan yazdığın için. selamlar.

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 21:01 - İp: 85.***.**1.157
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

selam arkadaşlar

sayınfdiker"Yalnız soldaki aktif üyelerin üzerine tıklandığında o kişiyle ilgili bilgilerin çıkması ve bu bilgilerin forumla galerinin iç içe olması gerekli gibi görünüyor." demişsin evet asıl bu lazım bize.
arkadaşların dediği 26000 üye ile olmaz demeyelim ama çok zor.ama soldaki aktif üyeler de link çıksa yeterli olur en azından o andaki online olanlara anında mesaj ve diğer konularda ulaşırız.

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 23:20 - İp: 85.***.**8.57