lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Üstbant Seçim Komisyonu (üseko)

İki gün ara ile seçilen bir arkadaşça belirlenen bir üst bantımız vardı.Bu sistem güzeldi.Evet güzeldi ama artık çirkinleştiğini düşünüyorum çünkü aksayınca bi anlamı kalmıyor..Oun için ilk günlerde bu düzgün yürüdüğü için güzel oluyordu.Ama son günlerde editör olarak seöilen arkadaşlar ya habrleri olmadığı için ya işlerini,n yoğunluğundan falan herneyse seçimlerini zamanında yapamıyorlar..Bu da bu sistemin yürümediğini yürümeyeceğini gösteriyor..

Ben yeni bir öneride bulunmak istiyorum..Üstbant Seçim Komisyonu kurulsun..Üst bantı bu komisyon belirlesin..Peki bu komisyon nasıl seçilecek? En uygunu nedir tam olarak bilmiyorum ama bence sitemizde gerek forumlarda gerek fotoğraf alanında ön plana çıkmış arkadaşlardan mesela 9 kişi -çünkü kendi aralarındaki oylama ile 4-5 üstünlüğü sağlanır- seçilebilir.Ve bu komisyaona belli kritierleri taşıyanlar boşalması halinde girebilirler..Belki uzun iş ama böyle bir komisyonca seçilen üst bandın daha kalşiteli ve daha düzgün olacağını düşünüyorum..Eğer Fikret bey caiz görürse teknik ayrıntılar konusunda yardımcı olabilirim..

Tarih: 20 Temmuz 2007, 10:54 - İp: 88.***.**0.244
emregunes
emregunes (üye)
İstanbul / Meraklı

iletişim ne güzel bir kavramdır yav abicim gençlerin önünü açın her fikir gayet iyi ve tutarlı gözüküyor.. lazut hocam iyi bir fikir.. yöneticilerden yorumlar alsak hiç fena olmaz.. mesela yazk bana ya o üst banta benim hiç fotografım koyulmadı ben onları cok yorum alan fotolar diye biliyordum 54 yorum alan karem de girmeyince anladım ki değilmiş sağlık olsun gönüller bir olsun

 

Tarih: 31 Temmuz 2007, 15:14 - İp: 88.***.**3.118
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

her nekadar secimi uyelerin yapması fikrini savunsamda suda bır gercekki,
onceden kaliteli fotograflar ust banta cıkardı artık eş dost fotografları cıkıyor..
bu sistemin kotu bir yanıda bu..

fotograf iyiyse uste cıkmalı,uye tanıdıksa degil..

 

Tarih: 31 Temmuz 2007, 15:29 - İp: 88.***.**8.228
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

üyenin biri 0 topic açmış 3 topice cevap yazmış 2 foto eklemiş.bu insan üst bantı seçebilior.neden seçebilior çünkü devir teslim sistemi olduğu için çünkü tanıdığı birisi buna hakkı tanıdığı için.
sakın yanlış anlaşılması eski-yeni üye ayrımcılığı yapmak değil sadece sistemin yanlış olduğunu belirtmek istedim.
bence oylama sistemiyle bi grup seçilmeli ve bu grup üst bantı yapmalı 1 hafta süreyle.

 

Tarih: 31 Temmuz 2007, 16:28 - İp: 88.***.**3.95
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üst şeritteki fotoğraflarla ilgili daha önceden şöyle bir uygulama yapıldı daha doğrusu genel bir uygulamaydı ama ben oluşan veriyi üst şeriti kullanmakta da kullanıyordum.

Sitede yaklaşık 8-9 tane kadar juri vardı, kişiler deklere edilmiş kişiler değildi, bir nevi gizli juri. (bu bölümde gizli jüri ile ilgili bir başlık olması lazım) Bu kişiler fotoğrafların altından 1'den 10'a kadar puan verebiliyorlardı. Üst şeritin seçilmesi sırasında son 4 gün içinde eklenen fotoğrafları puan sırasına göre listeliyordum aralarından seçiyordum. Ancak puanlama çok sağlıklı işlemedi. İlgili arkadaşların hepsi sitede sürekli aktif olamadığından ortalaması alınan puanlar bir süre sonra çok gerçekçi olmamaya başladı. Bunun dışında ilgili arkadaşlardan biri siteden 2-3 arkadaşla polemik yaşadı ve tarafsızlığını koruyamadı. Bu 2-3 kişi 1 kişiden 1 puan alınca oylamada aktif 3-4 kişiden tam puanda alsa ortalamada yüksek puan alamadılar. Dolayısıyla her fotoğrafta tarafsızlığını koruyabilecek vede her fotoğrafa oy verebilecek jüri üyeleri olmadığı sürece sağlıklı işlmesi zor bir sistem. Buradan da seçilecek 9-10 kişiye "siz her gün siteye eklenen tüm fotoğraflara bakacaksınız ve puan vereceksiniz" demek çokta kolay değil diye düşünüyorum.

 

Tarih: 31 Temmuz 2007, 18:14 - İp: 88.***.**6.222
zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

merhabalar
sn fdiker daha önceden denemiş sistemden bahsetmiş başarılı değil anlaşıldı,
devir teslimlerlede bu iş çok başarılı değil şikayetlerimiz bu yönde,
o zaman iki önerim olacak,
1) görev teslim edilen arkadaş bir fotoğraf şeçsin diger 4 fotoğrafı eskisi gibi admin seçsin.
2) editör seçilen arkadaşa usta ( ne yaptıgını bilen bir arkadaşımız) yardımcı olsun.ustayıda admin belirlesin.

 

Tarih: 31 Temmuz 2007, 20:57 - İp: 85.***.**5.0
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

şöyle birşeyde eklemek istiyorum tabiki şuanki sistemede saygılıyım sadece şahsım adına konuşuyorum ben bu siteye üye olalı daha 1 yıl olmadı ve fotoğrafada bu sitede başladım ve bu süre içinde bu haftayla beraber 6. fotoğrafım üst galeriye çıktı fakat eski sistemde çıkan ilk 2 fotoğrafıma çok daha fazla sevinmiştim benim için çok daha kıymetliydi bunu anlatmaya çalışıyorum ortada bir otorite olmalı ve kararları radikal olmalı

saygılar

 

Tarih: 31 Temmuz 2007, 23:36 - İp: 85.***.**1.143
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

1-"Dolayısıyla her fotoğrafta tarafsızlığını koruyabilecek vede her fotoğrafa oy verebilecek jüri üyeleri olmadığı sürece sağlıklı işlmesi zor bir sistem."


2-"Buradan da seçilecek 9-10 kişiye "siz her gün siteye eklenen tüm fotoğraflara bakacaksınız ve puan vereceksiniz" demek çokta kolay değil diye düşünüyorum."

1 aşılması kolay..Çünkü bir fotoğrafın mesela izlenme sayısını 1 ile olumlu yorum sayısını 2 ile olumsuz eleştiri saysısını da -1 ile çarpıp ortaya çıkan değer o fotoğrafın öz değeri olsun. Ve jüri üyeleri de belli öz değerin üstündeki fotolardan seçim yapabilir olsun.

Burada şunu da söyleyeyim biliyorum her kategorriye aynı ilgi gösterilmiyor.Mesela nü bölümüne bakıyorum bir fotoğraf 1000 kez izlenmiş olabiliyor.Ya da mimarideki 3 kez..Biz de bu durumda fotoğrafların öz değerleierini kendi kategorilrine göre yapabiliriz

Ama 2 için haklısın sevgili Fikret bey..Ne diyeyim..Daha ısrarcı olmak istemiyorum.Böyle daha güzel olacağını düşündüm.

 

Tarih: 1 Ağustos 2007, 23:49 - İp: 195.***.**7.175
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Şu anda üst bant gayet güzel işliyor arkadaşlar!
Benim uygulamaya koyduğum naçizane bir fikir işe yaradı ve aksama olmadan gidiyor.
Editör seçilenler arasında devir daim şeklinde, "editörün görevleri" adında 7 maddelik görevler dizisi özel mesajla yollanıyor. Böylece editörler ne yapacağını bildikleri için aksama olmuyor.

İşin bu kısmı halloldu yani en azından..

Ama tabii yeni fikirlere de açık olmalıyız!

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 00:31 - İp: 88.***.**0.166
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

bu haftaki üst band da gayet şık
işliyorsa bozmaya gerek yok tabi

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 05:12 - İp: 85.***.**1.143
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ya lazut hocam vallahi bişey yazmak istemiyorum aslında ama duramıyorumda..affet

sormam lazım kac tane olumsuz eleştiri gordun şimdiye kadar kactane olumlu???
100.000 e 15 gibi bir oran cıkacak..dikkat ceken ama aslında kalitesiz fotograflar daha cok izleniyor..izlenme puanı carpı 1 yattı..
artı olumlu yorumdan kasıt aferin baravo
nede guzel cekmişsin vs. ise bu kişinin tanınırlıgıyla alakalı..ben iddia ediyorum aynı fotografı bir tanınmayan birde tanınan kişi eklesin..tanınmayan 5 izlenme 2 yorumda kalır tanına 500 izlenme 60 yoruma yürür..
bu yuzden bu tip bir sistem malesef ust bant seciminde işe yaramaz..
ayrıca bazı uyeler sırf kişileri kırcakları dusuncesiyle olumsuz gordugu bir yon varsa bile bunu ifade etmiyor..
bu kişinin fotograf sanatına degil,hatır gonul işine onem verdigini gosterir ama oncelik herzaman fotograf sanatı olmalı..zaten eleştirdim diye bana kırılacak biriyle işim olmaz..
cok ornegini gosterebilirim,olmamıs fotografa olmamıs dıyemeyenlere..

-------------------------------
ust bant suanki haliyle bile zaten tanınan 5-10 uyenin vitrini,malesef editor secilen arkadaslar işin kolayına kacıyorlar,ustuste haftalar aynı kişilerin fotografları ust galeriye cıkıyor..birde boyle bır puanlamaya gidilirse hepten beter olur..kişisel iradede kalmaz..

ben her hafta ust galeriye cıkanlardan cok cok daha basarılı fotograflar goruyorum ama isimlerini soylesem belki tanımazsınız..
hal boyleyken yapılması gereken kişilerin biraz daha duyarlı olması..zaten butun meselede duyarlılık...
bunun dısında sorun yok..
sitenin her kademesindeki sistemler eleştirilirken soyledigim seyde buydu..bu sistemin tıkandıgını ve işlemedıgını soylediginizde soyledigimde buydu..
benım ozaman soylediklerim şimdi tek tek cıkıyor..

-----------------------------

hellfireın bu haftayla beraber 6. fotoğrafım üst galeriye çıktı fakat eski sistemde çıkan ilk 2 fotoğrafıma çok daha fazla sevinmiştim benim için çok daha kıymetliydi
bu cumlesi bile herseyı acıklıyor aslında

 

Tarih: 2 Ağustos 2007, 12:30 - İp: 88.***.**8.202