ilnapoli
ilnapoli (üye)
İstanbul / Amatör

Onaylama Kriterleri Nedir?

merhaba,

siteye üye olduktan sonra daha önce çektiğim 3 fotoğrafımı yükledim ve onaylanmasını bekledim fakat bu sabah baktığımda fotoğraflardan sadece biri onaylanmış. Asıl garip olansa sitede hiç rastlamadığım tipte 2 adet otomobil fotoğrafımın yayımlanmamış olması. fotoğraflar neye göre onaylanıyor ve kim onaylıyor? onaylanmayan fotoğrafların niye onaylanmadığı hakkında hiç bir bilgi niye yok? anladığım kadarıyla böyle keyfi bir uygulama varsa eğer bu gerçekten rahatsız edici. Yani birisinin çektiği çekirge fotoğrafı yayımlanırken benim çektiğim otomobil fotoğrafı niye yayımlanmıyor.

birisi açıklama yaparsa çok sevinirim.

Tarih: 23 Şubat 2006, 10:41 - İp: yok
ilnapoli
ilnapoli (üye)
İstanbul / Amatör

birisi cevap yazar umarım.

 

Tarih: 24 Şubat 2006, 13:53 - İp: 212.***.**3.2
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

fotğrafları fdiker onaylıyor kriterleride belirliyor.

 

Tarih: 24 Şubat 2006, 14:36 - İp: 85.***.**4.18
ilnapoli
ilnapoli (üye)
İstanbul / Amatör

yani objektif bir kriter yok, onaylama subjektif.

 

Tarih: 24 Şubat 2006, 17:16 - İp: 212.***.**3.2
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Bu konu daha önceleride defalarca konuşuldu, aslında da karmaşık bir durum. Açıkça itiraf etmem gerekirse fotoğrafın bana ilk hissettirdikleri çok önemli ve çoğunlukla fotoğrafa onaylama esnasında bir kereden fazla bakmıyorum/bakmamaya çalışıyorum ancak şunuda belirtmeliyimki zaman zaman çokta katı davranmıyorum, bazen ki çoğunlukla kişinin ilk fotoğraflarıysa "Bu fotoğrafta .... hata var aslında, biri bu hata ile ilgili bir eleştiri yaparda fotoğraf sahibi daha sonraki fotoğraflarında dikkat eder." deyip kalsın dediğimde oluyor. İşte ben, kedim, kuşum,... gibi fotoğraflarla birlikte özensiz fotoğraf adlarıda (öylesine, ???, ..., v.b.) onaylama ve onaylamadan bir süre sonraki ikinci elemede (bir aydan eski fotoğraflarda) kriterlerim arasında, aynı kişi peş peşe çok sayıda fotoğraf eklediyse bunlar arasında daha sert eleme yapıyorum hele bunlar birbirinin benzeriyse sadece birine yer vermeye çalışıyorum.

Araba fotoğraflarınıza gelince, yukarda da bahsettiğim gibi fotoğraflara ilk bakıştaki izlenimim benim için çok önemli ve park etmiş araba bana "öyle bir arbaya sahip olduğunuz"dan başka bir his uyandırmıyor (araç sahibi olmayabilirsiniz) ancak o aracı hareket halinde çekmiş olsaydınız ve o hareketi fotoğrafa verseydiniz fotoğraf onaylanırdı, ayrıca çekirge fotoğrafı çekmek zordur kaçar çünkü hayvan, sizinde onunla birlikte zıplamanız gerekir.

Saygılarımla

 

Tarih: 24 Şubat 2006, 20:03 - İp: 81.***.**8.46
ilnapoli
ilnapoli (üye)
İstanbul / Amatör

fdiker, kendince bir onaylama kriteri bulmuşsun ve saygı duyuyorum. fakat benim siteye koymaya çalıştığım otomobil fotoğraları senin bahsettiğin gibi fotoğraflar değil. belki durağan ama ne benim kendi otomobillerin ne de sadece aracın çıktığı kareler. senden ricam fotoğraflarımı bir kez daha değerlendirmen. sanırım fotoğrafların benim olmadığını düşünerek onaylamadığın kanısına vardım çünkü eklemeye çalıştığım 2 fotoğraf da senin söylediğin bütün kriterlere uyuyor.

 

Tarih: 24 Şubat 2006, 20:45 - İp: 212.***.**3.2
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Bence siteye gönderilen aday! fotoğrafların elenmesinde hiç bir kriter yok. En basit örneği kendimden vereyim.7-8 hafta kadar önce kendi arabamın kontak anahtarının makro çekimini gönderdim. Bana göre gayet yakından ve net bir çalışmaydı.Tahmin edersiniz ki yayınlanmadı. Önemsememiştim fakat bir iki gün sonra benzer bir fotoğrafı sitede tesadüfen görünce bu işte kriterin olmadığını tamamen keyfi bir yaklaşımın olduğunu üzülerek gördüm.Durum bence böyle sağlık olsun ne yapalım. Çalışmaya devam. Herkese bol ışık ve fotoğraf dolu günler diliyorum.
( NOT : Bunu birilerini suçlamak veya ikili söz düellosuna girmek için yazmadım sadece konuyla ilgili olduğu için yazdım)

 

Tarih: 1 Mart 2006, 17:35 - İp: 85.***.**3.193
sevgibasol
sevgibasol (üye)
Ankara / Amatör

size katılıyorum yeni aldığım canona520 ile bi güvercin fotografı çektim zoom lu ve bu benim bi dijitalle çektigim ilk foto idi iki kez gönderdim ama yayınlanmadı nedenini bende anlamadım şu nedenden dolayı yayınlanmamıştır diye kimsede bişey demedii

 

Tarih: 3 Mart 2006, 11:04 - İp: 85.***.**8.46
metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

haklısınız cep telefonuyla çekilmiş resimler onaylanıyor yayınlanıyor yorum alıyorr..

 

Tarih: 3 Mart 2006, 23:09 - İp: 85.***.**9.92
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Peki sizlerin önerileri nedir?

 

Tarih: 6 Mart 2006, 18:36 - İp: 85.***.**9.123
  • 1