osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Gerekli Bir Kategori Daha...

Selam arkadaşlar.Netfotograf sitemiz git gide daha iyiye,daha doğruya gitmekte.Ancak bunlar yapılırken kullanıcılarında öneri ve görüşleri ile bu yolda pay sahibi olduğuda yadsınamaz.

Benim önerim fotoğraf kategorilerine reklam fotografçılığı bölümünü de eklemeniz yönünde olacak.
Fotoğrafını çektiğimiz ürünlerin burada galeride sergilenmesi adına uygun olacağını sanıyorum.

Birde bu forumların sayfa sayılarının kısaltılmış olmasını anlıyorum.Ancak burada 2 maruzatım olacak.

1.Sayfa sayılarında ilk birkaç sayfadan sonra .... ve son sayfa gösteriliyor.En azından son bir kaç sayfayıda kaçıranlar için oraya koysak hiç fena olmaz.Belki önemsiz gibi duruyor ancak benim gibi hergün onlarca kez foruma yazı yazmak için girip çıkan arkadaşları yorabilir kanaatindeyim.

2.Mesela arkadaşımın açtığı inceleme yazısı şu an 291.sayfasına ulaştı.Bende bu bilgilendirici forum sayfalarını hiç aksatmadan bilgisayarıma kaydettim.Ancak forumu açan arkadaşın en üstteki ilk yazdığı yazı her sayfayı açtığımızda sabit olarak orada durmakta.Tamam belki sizde haklı olarak konuyu bilmeyen arkadaşlar olaydan haberdar olsun diye yazının orada kalmasını istiyor olabilirsiniz fakat bana göre zaten sayfa sayısı çoğaldıktan sonra ileriki sayfalara cevap yazan yada okuyan kişilerin genel takip edici çoğunluk olmasından dolayı,sadece bilgilendirme yazısının ilk sayfada kalmasını rica ediyorum.

Saygılar.

Tarih: 18 Haziran 2006, 11:04 - İp: 85.***.**9.239
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

osman bey merhaba.
sitede reklam fotoğrafçılığı dalında bir kategorinin açılmasına bende çok sevinirim. ve çokta gereklidir diye düşünüyorum.
ama sadece bununla kalmaması gerektiği gürüşündeyim. moda fotoğrafçılığı, ve ürün çekimleri içinde bir kategori olsa çok daha güzel olur.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 00:50 - İp: 81.***.**5.41
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba Kıvanç üstadım..

Forumdaki ana yazının sadece ilk sayfada olması konusunda çekimser görüş bildireceğim..

Yeni kategorilere ihtiyaç var.. İyi olur... Yeterki galeriyi reklam platformu gibi kullanmaya mahal vermesin..

Selamlar..

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 15:33 - İp: 85.***.**5.171
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İyi düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.Reklam fotoğrafçılığının dallara ayrılması tabiki gerekir.Sadece reklam fotoğrafçılığı bile başlı başına genel geçer bir kapsama alanıdır.Ancak tahmin edeceğiniz gibi diğer galerideki fotoğrafçılık kolları da genel bir başlık içinde mecburen kısıtlanmıştır.Mesela şehir-mimari gibi bir başlığın o kadar çok alt kategorisi vardır ki inanamazsınız.
Portre yada hayvan gibi ana başlıklarda keza öyle.Yoksa bende ürün fotoğrafçılığı,moda fotoğrafçılığı gibi kısımlar isterim.Fakat tüm kategoriler için açılması muhtemel olan alt başlıklar için sayfalar yetmez.

Mete selam.Bu çekimser kaldığın durum için bir şey söyleyeceğim.Arkadaşımın şu anda devam eden ve birçok kişiye faydası olmuş olan Sony R1 testi neredeyse 300 sayfayı bulmuş durumda.Ve ben,bana faydası olduğunu düşündüğüm için her sayfayı bilgisayarıma klasör olarak oluşturup kopyaladım.Bir düşünsene,ben 300 sayfayı kopyalıyorum ve upuzun olan aynı giriş yazısını 299 kere boşu boşuna yüklüyorum.Hadi bırak boşu boşuna kopyalamayı,her sayfa açışımda,yeni yazılan yorumları okumak istediğimde karşıma bu kısım geliyor.Ve tek ben değil bu incelemeyi okumuş olan 30000 kişinin üzerinde bir çoğunluk.Bu sayı siteye üye olan her 3 kişiden 2 sini en azından kapsıyor.Demek istediğim zaten bu incelemelerin ilk sayfasındaki açıklama yazısını okuyan kişi,bir kere okuduktan sonra,bir daha okumuyor.Hele 2.,3. yada 133. sayfaları okurken sadece yeni yazılan yorumları,bilgilenmek,kendi sorularına yanıt bulmak için yazıyor yada okuyor.Bu sebeple ben her sayfada fazladan yer kapladığını düşünüyorum.
Site yöneticilerinin yazımı okuyup,en azından bu isteğimi kabul etmeseler bile sadece 10 saniye düşünmelerini istiyorum.Çok büyük bir şey değil bu istediğim.Mantıklı ve işe yarar.Üstelik Pratik...

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 00:02 - İp: 85.***.**0.75
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Kıvanç.. Tekrar selam...

As'ın konusu bir istisna...

Ana konuya bağlı kalalım, konuyu çarpıtmayalım sözlerine çok maruz kaldığımız konularda var tabi..

Çekimserliğimi bildirdim... Aksi görüşde olacaktır.. Yani başka konu örnek gösterilebilir..

Işığın bol olsun...

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 09:14 - İp: 85.***.**9.185
  • 1