delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Galeri”son Yorum Alma Sırasına Göre”

Arkadaşlar bir konu dikkatimi çekti. Dün eklediğim fotoğrafa bir yorum geldi. Gelir gelmez hemen "fotoğraf galerisi "kısmını tıkladım. Son yorum alma sırasına göre sırlama yaptım. Ama benim fotoğraf o listede görünmüyordu. Acaba yorumlar çok sık mı değişiyor diye tekrar inceledim. Başka bir fotoğraf hala aynı yorum sayısında olmasına karşın yaklaşık 10 dakika kadar belki de daha fazla orada kaldı. Acaba hata bende mi yok sa bu sıralama hakikaten son yorum alma sırasına göre değişmiyor mu?

Bu arada ikinci yorumu da aldım ve anında tekrar baktım; fotoğrafım hala görünmüyordu listede. Örnek verdiğim fotoğraf aynı yorum sayısında ve hala oradaydı.

Tarih: 6 Mart 2011, 11:47 - İp: 88.***.**6.161
kheer
kheer (üye)
Hatay / Meraklı
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Evet şimdi gördüm. Daha önce açılmış buna benzer başlık.

Şu sonuca ulaştım: Son yapılan yoruma göre sıralamada sanırım yorumu yetkili üye yaparsa ilk sayfaya taşınıyor fotoğraf. Aynı şekilde ben de bir yorum yaptığımda herhangi bir fotoğrafa, o fotoğraf ilk sayfaya taşınmıyordu.Demek ki yetkili üye olmadığım için taşınmıyor o fotoğraf ilk sayfaya. Belki haklı sebepleri olabilir ama bana biraz tuhaf geldi. Ha önemli değil aslında ama ilk sayfada görünmeyen fotoğraf kullanıcılar göremiyor. Bu da eleştri ve yorumlardan uzak tutuyor bizi. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Hergün işe giderken ki ; işyerim şehir dışında ve hergün 1 saati aşkın zamanım yollarda geçiyor, bu zaman diliminde gördüüğüm manzarları nasıl kadrajlayabilirim ve nasıl güzel fotoğraf oluşturabilirm şeklinde düşüncelerle geçiyor. O derece ben de fotoğraf bağımlılık yarattı... Durum böle olunca ortaya çıkardığımız ürünlerin de bir şekilde eleştirilmesini istemek ya da beğenileri görmek istemek insanın en doğal ruh halidir diye düşünüyorum.

Bu küçük soruna rağmen burayı seviyorum. Sevgiler.

 

Tarih: 6 Mart 2011, 14:27 - İp: 88.***.**6.161
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında bu bir sorun değil... bir de şu açıdan bakın ; yeni üye olmuş, son derece acemi olmasına rağmen, etrafta gördüğü birkaç teknik kelimeyle yorum yapma telaşına girmiş ,sanatsel açıdan fotograf incelediğini düşünen arkadaşlar var.
Bu yorumların anasayfada çıkması da,gerçekten hakedenlerle arada çelişki oluşturur.

fotografçılık konusunda belirli bir altyapıya ulaşmış insanların fotograflara olan yorumunun daha önplanda olması bence, yapıcı bir uygulama olarak düşünülmeli.
Sözlerimin kimseyi kırmasını istemem ama maalesef sırf yorum sayısını artırmak için, aynı cümleleri her fotografa copy/paste yapan üyeler var.
Dolayısıyla böyle bir ayrım, dışardan göründüğü kadar kötü değil.
Diğer sitelerdeki puanlama uygulamasından kat kat iyidir

Selamlar.

 

Tarih: 6 Mart 2011, 15:08 - İp: 78.***.**0.1
kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

gülümsetti bu başlık beni. 1,5 yılı geçti girmemiştim netfotograf'a ve taa o zamanlar sorun olarak yazılan şeylerin halen sorun demek ki Bu o kadar büyük bir sorun değil elbette arkadaşların da belirttiği gibi ama misal en çok yorum almış ya da en çok görüntülenmiş fotoğrafları sırasıyla görebilmek güzel olurdu. Az önce denedim, olmuyor. Kinci sayfaya geçinde eklenme sırasına göre kriterine geçiyor.

 

Tarih: 6 Mart 2011, 23:34 - İp: 78.***.**6.25
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

eğer böyleyse, hiç yorum almamış fotograflar gibi bir kriter de olmalı.
Zira, böyle bir kriter olmamasından dolayı, bazı güzel fotograflar gözden kaçıyor ve yorum alamıyor.
Bununla ilgili de çok şikayet duyuyoruz.

 

Tarih: 7 Mart 2011, 13:36 - İp: 78.***.**0.1
koroglu1414
koroglu1414 (üye)
Bolu / Amatör

Fotoğraflara sondan başa doğru bakarsak;sorun çözülmezmi

 

Tarih: 7 Mart 2011, 21:55 - İp: 85.***.**1.62
mkoc
mkoc (üye)
Konya / Amatör

Biz yetkisizler yetkili bir üyenin fotosuna yorum yapınca yetkili foto VİP olarak son yorum alma sıralamasında başa çıkıyor. Ama yetkisiz bir başka yetkisize yorum yapınca değişen birşey olmuyor. Ayrıca burada ilginç olan bir olay ise fotoya bakan sayısı ile yorum sayısı arasında derin uçurumlar olması. 47 kişi bakmış 1 kişi yorum yazmış.

 

Tarih: 13 Mart 2011, 01:36 - İp: 88.***.**0.154
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

izlenme sayısı da önemlidir.
fotoğrafını 47 kişi izlemiş demek ki mehmet kardeş..
yorum almak güzeldir elbet ama fotoğrafın ziyaret edilmesi de çok güzel bence..
NF sitesi, fotoğrafların izlenme oranı olarak en iyisi..

 

Tarih: 13 Mart 2011, 01:54 - İp: 94.***.**0.214
mkoc
mkoc (üye)
Konya / Amatör

Mustafa Kemal Kardeş
Benim ilk baktığım olay izlenme sayısı genelde. Demekki dikkat çekti dye düşünürüm. Ama madalyonun diğer yüzüde şudur. Sizin bir fotoğrafınızı 100 kişi bakmış bir yorum yazmamış. Tıpkı binbir emek veripte pazara çıkardığınız bir ürüne 100 kişinin bakıpta birinin fiyat sormaması gibi. Buradan şu sonuç çıkıyor. Ya biz yanlış pazardayız, yada sattığımız ürün yanlış :D

#mkoc' tarafından 17.03.2011 00:40:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Mart 2011, 00:30 - İp: 78.***.**0.26
huseyinguner
huseyinguner (üye)
Çanakkale / Amatör

Merhabalar , aynı konu ile ilgili dün akşam site yöneticilerine mail attım. Cevap geldi ve yorum yapan kişinin ilişkilendirildiği ve sistemin buna göre son yorum alanlar sayfasında fotografı yayınladığını yada yayınlamadığını yazdılar. Bu konu ilgili de daha önce şikayetler olmuş tersi yönde... Ben özellikle gerçekten izlemeye değer olan fotografların bu durumda izlenememesi durumu konusunda şikayetçiyim. Ayrıca eğer birinin fotografa ilgisi varsa ve yanlışları varsa yapıcı eleştiriler yapılması kadar doğal ve geliştirici bişiy de olamaz. Yani hem izlenme açısından hemde yorum alma açısında bunlar önemli. Bunları herkes iyi değerlendirir se ve hassaiyet gösterir se zaten bu konuyu tartışmamıza bile gerek kalmazdı.
Fakat herşeye rağmen bu tür siteler ve özellikle Netfotograf yön verici ve görsel olarak güzellikler sunması açısından çok başarılı.
Bu konuyu hep birlikte çözmeliyiz sadece site yöneticileri de sorumlu değidir...

 

Tarih: 20 Mart 2011, 13:18 - İp: 213.***.**3.80
  • 1