golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Galeri Fotograflari Hakkinda

Galeride baktigimiz fotograflarin altinda örnekteki maddeler olsa ve biz bunlari 1 den 5 e kadarpuanlasak mesela ve bu manada yuksek puanlari almis olan fotograflarin eksik oldugumuz yonlerden inceleyerek daha hızlı gelisim saglamazmıyız?????
ornek:resimin altinda
kadraj 1 2 3 4 5
kompozisyon 1.. 5
teknik performans 1...5
vs
gibi seyler koysak ve bu puanalra gore en yuksek degerli olanlar secilse mesela bu sayede fotograflarin degerlendirilmesindeki yorum yazmak isteömeyen ve guzel basarılı gıbı kısa cumleler yanında bu tıp degerlendirmeleride almıs olur ve herkesın bakıs acısını ele almıs olmazmıyız.Bu benim fikrim tabi saygılar

Tarih: 7 Temmuz 2006, 01:16 - İp: 82.***.**8.84
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Bu konu sanırım daha öncede tartışıldı, böyle olursa muhtemelen puanlayıp geçeceklerdir, bu da eleştirilerin anlamını yitirmesine sebep olur görüşündeyim. Böyle olunca da eleştirilerden ders alma hata görme yüzdemiz düşecektir.

Saygılarımla

 

Tarih: 7 Temmuz 2006, 11:16 - İp: 81.***.**3.185
ricoz
ricoz (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar,

Puanlamanın yapılmasına ben de karşıyım. Başka sitelerde de bu tip uygulamalar var. Fakat yapılan puanlamalar, bazen gerçeği yansıtmamaktadır. İyi puanlamaların üyeleri motive ettiğine inanmıyorum, aynı zamanda yapılan eksi puanlamanın ise fotografçının motivasyonunu bozduğu kannatindeyim.

Bence yapılacak eleştirilerin, yapıcı ve öğretici özelliği yüksek eleştirinin, fotografa verilecek en yüksek puandan bile daha faydalı olur düşüncesini taşımaktayım.

Saygılarımla...

 

Tarih: 7 Temmuz 2006, 23:02 - İp: 85.***.**4.79
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

merhabalar;
puanlama olayına ben de pek sıcak bakmıyorum.örneği FK da var ama soğuk bir yanı da var,''acaba bugün kaç puan topladım,bonus ne kadar oldu falan filan.Bana pek bir soğuk geliyor o yüzden FK ya fotoğraf yükleyip kaçıyorum
Sitenin bu hali bence makuldür.
Ancak bazen körler sağırlar birbirini ağırlar,sev beni seveyim seni,gör beni göreyim seni,yorum yap bana yorum yapayım sana tarzı oluşumlara rastgelebiliyoruz.Bu kadar insanın olduğu yerde bu tür oluşumların da gelişebileceğini tahmin etmek zor değil.Doğal karşılayıp onaylamıyorum insani olan hiç bir şey yabancım olamazlığından.
selamlar

 

Tarih: 8 Temmuz 2006, 01:37 - İp: 85.***.**9.193
volknakgül
volknakgül (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

BENCE PUANLAMA ÇOK PROFESYONEL BİR YAKLAŞIM! GEÇEN GÖRDÜM ADAM ÇOK GÜZEL RESİM ÇEKMİŞ KOMPOZİSYON MUHTEŞEM .. YORUM YAPAN ARKADAŞTA VAY NE GÜZEL KIZLAR FELAM DİYE CVP YAZMIŞ! BU MU SANATSALLIK! BENCE BU KADAR BASİT OLMAMAK LAZIM! BAKIN FOTOKRİTİK E!!!!!!

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 15:49 - İp: 85.***.**5.48
bashak
bashak (üye)
İstanbul / Meraklı

Herkesin kendi stili olduğu gibi her web sayfasının da kendi stili olmalı.
Fotokritik'te puanlama var diye her site puanlama yapmamalı.
Netfotograf böyle güzel ve özgün.
Siteleri klonlamanın bir mantığı yok..
Herkesin düşüncelerini yansıtması daha demokratik konuşmak tartışmak uyuşmuş beyinlere iyi gelir. Zihni diri tutar.
Konuşmaktan kaçmamak ve üşenmemek gerek..

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 14:11 - İp: 195.***.**5.72
  • 1