fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Galeri Bölümü Yeni Uygulama 2

Galeri bölümünde eklenen fotoğraflar bundan sonra max. en yada boy 1024px'e kadar sistem tarafından kabul edilecektir.

Max. fotoğraf boyutu = 1024 px
Panaromik fotoğraflar = 1536 px
Orta boy fotolar = 500 px
Orta boy panoramik = 650 px
küçük fotolar = 200 px olarak yüklenecektir.

Eskiye dökük fotoğrafların orta ve küçük boyutları sistem tarafından zaman içinde düzenlenecektir.

Sağ sütundaki bilgi bölümü, dönüşümlü olarak sol sütun altına taşınacaktır.


Saygılarımla




#fdiker' tarafından 18.09.2008 15:33:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2008, 15:05 - İp: 78.***.**1.245
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bende sefer hocama katılıyorum,yenı kategorilerdense kategori azaltmaya gidilmesi lazım bence..bu haliyle cok kalabalık ve ben acıkcası acıp tek tek kategorileri gezmiyorum..
hatta nü gibi ayda yılda uc fotograf eklenen bir kategorinin bile ikiye bolunmesini anlamıyorum..
*****************************************************
pan gibi bir kategori acarsanız , bir tane zoom in, bir tane zoom out bir tane bir tane ısıkla boyama, bir tane üstüste cekim vs. vs. vs. vs.
makro baslıgı altına bir tane ters lens teknigi, bir tane uzatma tüpü kategorisi bir tane ucuca lens ekleme teknigi, bir tan


bunlar fotograf teknikleri,fotograf dalları degil..
manzara bir fotograf dalıdır, portre bir fotograf dalıdır,makro, bir fotograf dalıdır..bunlar tamam, makroyu nesne bitki bocek diye kategorilendirmekte tamam kolaylık saglayabilir ama kılcal damarlara ıhtıyacımız yok ve sitedeki bu galeriyi gezinmeme hastalıgının bir nedenide bence bu dallanma budaklanma....

yukarıda saydıklarım birer fotograf TEKNİGİDİR
her fotografı bir kategoriye sokma geregi yok, nede olsa diger diye bir kategorimizde var degilmi?????

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 20:45 - İp: 78.***.**8.210
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sanırım garcin haklı..
kategorilerde ciddi anlamda azaltma yapılması iyi olur. sade ama öz olsun. tamam "pan" olmasın, talebimden vazgeçtim ben
mesela makro, tek secenekte toplanabilir.
bir de detay kategorisi korunmalı aynı zamanda..

ayrıca "anlamlı an" veya "duygusal" adı altında bir kategorinin gerektiğini düşünüyorum.

kültürel miraslara daha kolay ulaşılması fikrine de katılıyorum.



 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 23:00 - İp: 88.***.**6.213
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bazı kategoriler azaltılabilinir.
mesela:
evcil bitki .yabani bitki (saksıdaki orkide hangi kategoriye girecek )
evcil hayvan,yabani hayvan (asya kaplanı göremeyeceğimiz için )mesela hayvanat bahçesindeki aslan fotografını nereye ekleyeceğim..
bazı fotograflara kategori bulmak kolay oluyor,bazılarına zor..

benim talebim Gezi başlığı idi.
Kültürel miras kategori çizgisini bozmamak için orası olmuyor,şehir desem şehir değil,İstanbul diye bir kategori var.hiç istemediğim mimari desem olmuyor..

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 23:41 - İp: 81.***.**6.34
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

En alta eklenen kategori linklerinin asıl amacı ziyaretçi/üyeler değil. Arama motorlarının soldaki menüleri taramadığını farkettim, bende bir çok sitede son zamanda çokcana gördüğüm benzer bir uygulamayı deneme kararı aldım.

Kategorilendirme sadece bizim sitemize özgü olmayan, web sitelerinin genel bir sorunu bence. Sitemizdeki uygulama hatalarını ele alacak olursak. Öncelikle bizim tarafımızda bazı kategorilerde havada kalan durumlar olduğunu kabul ediyorum. Örneğin, son açılan kategorilerden biri olan "Su Altı" kategorisi, biz onu ilk açtığımızda "Hayvanlar" anakategorisinin bir alt kategorisi olarak düşünmüştük. Sevgili Ozzy baba'nında uyarılarıyla yeni bir anakategori altına aldık. Ancak, akabinde şöyle bi sorun oldu; adam ciddi bir yatırım yapıyor, dalgıç malzemesi ve diğer ekipmanlarını alıyor. Hava şartlarınında zorluğuna rağmen 10'larca metre su altında fotoğraf çekiyor, burada yayınlıyor. Kategorisinde, yanındaki fotoğraf akvaryumda çekilmiş. Ben olsam, bir daha fotoğraf eklemem. Bu örnek çiçekler içinde söylenebilir. İzmir'de organize olup mevsiminde Anemon çekmeye giden arkadaşlarım var. Sabah erken kalkacam, Manisa dağlarının tepesine çıkacam, Anemon çekecem. Benim fotoğrafımın yanında "Balkonumdaki gül" olacak. Çok kabul edilebilir değil. Eee madem hayvanlardan örnek verilmiş, birde kendimizi sevgili @zafertekin'in yerine koyalım. Sabahın köründe kalk, onca yol git, soğukta-sıcakta kamuflajın altında bekle, çok ciddi donanım yatırımı yap, sonra gel burada fotoğrafını paylaş. Yandaki kuş fotoğrafı "Mavişşşş". Velhasıl kategorilendirme bence şart, tabiiki doğru kategoriler vede doğru fotoğraflardan oluşan kategoriler.

Bu aşamada "mavişşş" ile "akvayumdaki balığı" onaylamayın diyen arkadaşlarda çıkacaktır. Yine bu sitede kompak makineyle serçe kovalayıp şu anda ciddi bir donanıma sahip, kamuflaj altında uzunca saat geçiren tanıdıklarım var. Bizim gücümüzde bu başlangıç seviyesindeki arkadaşlardan geliyor. (Her ne kadar bi kısmı çıktığı kabuğu zaman içinde beğenmesede)

Şu anki uygulamada bizden kaynaklı hatalarda var, kullanıcı taraflı hatalarda var. Bir ara eşim hatalı kategorilerdeki fotoğrafları düzenlemeye çalışıyordu ancak, bazı fotoğrafların daha sonradan tekrar aynı kategorilere taşındığını farkettik. (Muhtemel sebep, bazı kategorilerin, diğerlerine göre daha popüler olması ve fotoğraf sahibinin yorum alabilme beklentisi.)

Mesela keşke şöyle olabilse; Fotoğraf eklenme aşamasında herhangi bir kategori seçilemese ve fotoğraflar bir havuzda birikse. Sonra bu fotoğraf yetkili arkadaşlar tarafından bi ana kategoriye taşınsa (Örneğin, son günlerde popüler olduğu için bi kuş fotoğrafı olsun bu) Bu ana kategori bölüm içinde yetkili arkadaş Vahşi kuşlar yada Evcil kuşlar kategorisine atsa ve hatta keşke bu Vahşi kuşun hangi türe ait olduğunu belirleyecek birde en alt kategori olsa. (Branşlaşmayı vede herhangi bir branşa ilgi duyan kişileri yönlendirmede etkili olacağını düşünüyorum.)

Sevgili @kad-ir, Kültürel Miraslarımız ve diğer bölümlerle ilgili konuşmak için minik bi İzmir buluşması yapsak derim.

 

Tarih: 21 Mayıs 2009, 14:40 - İp: 78.***.**2.157
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Patron mutlaka bir İzmir buluşması yapalım,çok iyi olur.

Kategori öneriniz için şöyle bir öneri geliştireyim.
Daha öncede söylemişimdir,Ana kategori sorumluları belirlenir.Bu kategoride biriken fotolar bu kişi tarafından alt kategoriler ile ilişkilendirilir.
Hatta köt ü fotograflar bu kişi tarafından elenir.Yorum ,yol gösterme konusunda da ilgili arkadaş yardımcı olacaktır diye düşünüyorum..

Trakuş sitesinin kategori sistemi çok güzel,yetkili kişiler türleri düzenleyebiliyor.


Akvaryum örneği vermişsiniz,Akvaryumdan balık fotosu bende ekledim ve açıklamaya yazdığım şey,şu an sualtı kategorisi zayıf biraz fotograf ile güçlendirmek istiyorum idi.
Ama şunu da herkes bilmeli akvaryumdan fotograf çekmek gerçekten kolay değil.
tanganika gölünden bir chiclid türünü sualtı kamerası ile çekme imkanımız olmadığı için akvaryumdan çekip bu tür hakkında bilgi vermek faydalı bir şey bence..
bu benim tombiş japonum tarzında olmadığı sürece,bilgiler ile desteklendiği sürece sakıncası yoktur diye düşünüyorum.
Ayrıca 2 farklı hobinin birleşimi güzel oluyor.

çiçekçiden alınmış tropikal bir bitkinin makrosu bence daha sorunlu.
aslında detaylara inersek sonu yok bu işin..

dediğim gibi bilgiler ile desteklenip eğitici bir katkısı olduktan sonra hepsi güzel..


Kategori sorumluluğu için varım
Ama fotograflar mutlaka elimine edilmeli..

 

Tarih: 21 Mayıs 2009, 15:36 - İp: 85.***.**9.67