marlboro
marlboro (üye)
İstanbul / Meraklı

Galari Bolumundeki Fotolar

Sozlerime baslamadan once hickimsenin sahsina veya bu sitede ki diger arkadaslara camur atmak gibi bir niyetim olmadigini belirterek soze baslamak istiyorum.

Bu site, amator fotografcilik ve fotografcilik ile COK fazla ilgili olmayanlarin kullandgi bir bulusma yeri. Buyuzden hickimseden mukemmeli beklemek gibi bir amac olamaz. Ancak biraz once 'galeri' bolumunu inceledim ancak sonuclar neredeyse korkunctu. Lutfen bu soylediklerimi kisiler direk olarak ustune alinmasin. Kisileri veya siteyi kotulemek icin sarfedilmis sozler degil bunlar. Bu siteyi ve kullanicilarini bir butun olarak ele alirsak yapmak istedigim sadece bir ozelestiri. Galeri bolumunde gercekten guzel fotograflar da bulunmakta ama bircogu sadece gonderilmek icin gonderilen hicbir estetik kirintisina dahi rastlayamadigim fotograflar.

Ben daha bu siteye fotograf yollamadim ancak en kisa zamanda cektiklerimi sizlerle paylasmak istiyorum. Simdiye kadar yollamamamin nedeni secici davranarak ve sadece diger insanlarla paylasmaya deger olanlari buraya koymak istemem. Fotograf yollayan arkadaslara sadece paylasilabilecek degerde olanlari yollamalarini tavsiye ediyorum.Boylece galeri bolumunde 'estetik' fotograf aramak samanlikta igne aramak gibi karmasik bir is olmaktan cikar ve bu durumdan hepimiz faydalaniriz.

Tarih: 15 Ocak 2005, 21:51 - İp: yok
alibali
alibali (Üye)
Osmaniye / Meraklı

Sana katılıyorum marlboro. Sitede benim de fotğraflarım var 4x4 olmayabilirler fakat en azından estetik kaygısı taşıyan fotoğraflar.Her geçen gün daha seçici, daha saygılı, daha dürüst olmayı öğreniyorum ve bu süreç hiç bitmeyecek.

Pek yakında düşük enstantane ile ışık oyunları üzerine denemelerimi yayınlayacağım.
Yorumlarınız beni onurlandırır.

Saygılar, bu işe gönül veren herkese.

 

Tarih: 16 Ocak 2005, 00:44 - İp: yok
marlboro
marlboro (üye)
İstanbul / Meraklı

Verdigin cevabin guzelligi karisinda sana tesekkur ederim. acikcasi daha sert cevaplar bekliyorum. Yukarda soylemis oldugum gibi aslinda bu hepimiz icin bir ozelestiri. Gercekten galeri bolumunde cok fazla gereksiz fotograf var ki buda insanlarin fotograflarini gonderirken nekadar ozensiz oldugunun bir orneyidir. Eger amac hergecen gun daha iyiye ulasmak ise ozen bunun en onemli aracidir. Fotograflara yorum konusuna gelince yorum yapmak icin iyi ve ozenli olani bulmak lazim ki yapilan yorum bir ise yarasin. Galeri bolumundeki kargasadan dolayi iyi olani bulmak oldukca guc ogle degilmi?

#marlboro' tarafından 16.01.2005 03:35:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ocak 2005, 03:39 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili marlboro ,
Estetik bulmadığın fotoğraflara bakma .Gülmesini bilmiyorsanda dükkan açma

 

Tarih: 17 Ocak 2005, 02:48 - İp: yok
seckint
seckint (üye)
Ankara / Meraklı

sayın marlboro size tamamen katılıyorum ben de bu konuda bir başlık açacaktım ama sizin bu yazdıklarınızı gördüm. birilerinin birşeyler söylemesi gerektiğini düşünüyordum ve yalnız olmadığımı anladım. gönderilen fotoğraflar sırf laf olsun diye gönderilmiş.
ben fotoğraf gönderemedim uzunca bir süre ince eleyip sık dokudum. insanda gönderirken bir kaygı olmalı acaba beğenilir mi diye.
bir de anlamadığım neden herkes forumlara yükleniyor da kimse galerideki fotoğraflara yorum yazmıyor??
bir fotoğrafçıyı en çok mutlu eden fotoğrafları ile ilgili yorum yapılmasıdır. bu sayede bilgi kazanılır ve iyiye ulaşılır fakat burada bu yok. herkesi kınıyorum. belki benim de fotoğraflarım hiç de iyi olmayabilir ama en azından yorum bekliyorum kendimi yontabilmek için.
gönderilen fotoğraflara çok sert eleştiriler yapıyorum belki ama kusura bakmasınlar çünkü onlar da gönderirken biraz estetik kaygısı taşımalılar.
yaptığım sert yorumların hepsini hatta daha fazlasını hakettiklerini düşünüyorum...

saygılar sunuyorum...

 

Tarih: 26 Ocak 2005, 15:35 - İp: yok
realsanto
realsanto (üye)
Bursa / Amatör

(1aylık bir gecikme sonunda gördüm konuyu...)
sevgili fotoğrafseverler... ben de henüz göndermedim ama sözlerinize tamamen katılıyorum.birilerinin bu işe hafiften dokunması gerekiyor..bazı fotoğrafseverler dijital olayını biraz abartmış sanırım..demek istediğim sanat,estetik,ışık...kaygısı gözetrmeksizin gönderilen o kadar çok fotoğraf var ki..zaten hepimizin fotoğraf albümlerinde yıllardır böyle birikmiş fotoğraflar vardır..lütfen çok bilmişlik yaptığımı sanmayın...sadece düşüncelerimi aktarıyorum..

 

Tarih: 15 Şubat 2005, 12:18 - İp: yok
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

realsanto sen den de çook sonra ben gördüm, aslında her gün en az bir saatimi burada geçiriyorum ama yine de hepsine bakma gibi bir fırsat olmuyor. Sadece yeni ne var diye bakıyorum, bu gece bir değişiklik olsun dedim ve eski konuları karıştırdım...

seckint arkadaşa hiç bir şey söylemiyorum burada başka bir yerde aklımdakilerin neredeyse hepsini yazdım...

zenith_et senin ve marlboro nun düşüncelerine tamamıyla katılıyorum. Benki resim delisi hiç çekmediğim zaman ayda 4 makara çeken ben, siteye gönderebilecek fotoğrafım olmadığını düşünüyorum. kendimi her gün biraz daha geliştirmeye çalışıyorum. Her gün siteye yeni bir fotoğraf eklenmiş mi diye bakıyorum ama kimse alınmasın laf olsun diye çekip yollayan çok arkadaşımız var.

Yinede neredeyse hepimiz amatörüz diyerekten çoğuna yorum yapıyorum. Ama birkaç arkadaş dışında kimseden tşk bile gelmiyor. Ehh sonrada yorum yok diye sızlanmasınlar... Kendilerini geliştirsinler...


Amacım hçkimseyi kötülemek yada yalakalık yapmak değil, burada bilgi paylaşımı için bulunuyorum...

Işığınız bol olsun... Sevgilerle Celil...



aragorn74 görüşüne katılıyorum, resim ekleme sınırı günlük 1-2 tane olmalı, ve site yöndeticisi eski resimlere müdahale etmeli, 3000 tane resim olacağına yüksek çözünürlükte 250 resim bence çok bile, bir de 1-2 ay falan yayınlanan ve beğenilmeyen resimler bence siteden silinmeli, sizce?

#meraklisi' tarafından 25.03.2005 14:09:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Mart 2005, 01:56 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

Ayrıca bir üyenin göndereceği fotoğraf sayısına sınırlama getirilsin artık. Bir günde nerdeyse 10 tane fotoğraf gönderenler var ve galerinin ilk sayfası bunlar yüzünden doluyor,diğerlerininki sonraki sayfalara atılmış oluyor(benim başıma geldi).
Seçicilik konusunda hepinize katılıyorum, ben de makinamı ilk aldığımda bi hevesle çekip hemen gönderdim, Seçkin sağolsun kendi uslubunca uyardı . Herhalde 5 aydır falan üyeyim siteye, toplam 5 fotoğraf göndermişim haddimi bilerek.
Gene bu bölümdeki bir forumda güzel bir öneri gelmişti: fazla bakılmayan ve yorum almayan fotoğraflar galeriden silinsin 1 ay içinde diye, bence çok mantıklı bir öneri. Mümkün olsa kendim beğenilmeyen 2 fotoğrafımı galeriden silicem ama benim elimde değil.

 

Tarih: 25 Mart 2005, 01:11 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

maşallah değişen hiçbişey yok aksine kişi başı günlük gönderilen fotoğraf sayısı artıyor inatla? galeri bölümü gittikçe şeye benzemeye başladı: hani bazı web siteleri datalarınızı saklayabilmeniz için size bilmem kaçmegabayt alan verir ve sizde fotoğraflarınızı upload edip saklarsınız. Galeri bölümündeki günde 10 fotoğraf gönderen arkadaşlar! forum okuduğunuzu zannetmiyorum gerçi ama şunu bilin: bu işi yapan yüzlerce site var, orda saklayın fotoğraflarınızı. Buraya gönderdikleriniz baktığımıza değecek fotoğraflar olsun.

 

Tarih: 29 Nisan 2005, 21:43 - İp: yok
virales
virales (üye)
Tokat / Amatör

Merhaba
Aynen katılıyorum sana marlboro.. aşırı gereksiz fotoğraf var.. mesela kendimize örnek alacağımız fotoğraflar. amator olarak ona eşdeğer fotoğraflar yakalamaz istiyoruz belkide. ama o kadar resim varki harika resimlere bakmaya fırsat kalmıyor nerdeyse... ARKADAŞLAR LÜTFEN... gerçi diğer arkadaşlarıda anlamak lazım. onlarda çektikleri fotoğrafların yorumlanmasını ve ne kadar yol katetdiklerini ustalarımızdan öğrenmek istiyorlar.. şimdi onlarada resim koymayın demek ayıp... ama çektikleri resimlerinden bir kaç tane örnek mahiyetinden koymaları ve fazla kalabalık yapmamalarını şahsen rica ediyorum

Teşekkürler

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 15:11 - İp: yok
  • 1