umutyağmur
umutyağmur (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Fotoğraflarımızın İzinsiz Kullanılm

Sitede yayınlanan fotoğraflarımızın izinsiz kullanılması,hatta üzerinde değişiklik yapılarak başka bir fotoğrafA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİN ( hukuksal açıdan suç olmakla birlikte bu konuya değinmiyorum) herşeyden önce etik olmadığını ,böyle bir fotoğrafın bu sitenin prensiplerine ve ilkelerine ters düştüğünü düşünüyorum bu nedenle butür fotoğrafların siteden silinmesini öneriyorum.

Benim bu siteye 12 eylül 2006 günü gönderdiğim "günbatımını izliyenler"işimli fotoğrafım "taykut "kullanıcı isimli üye tarafından iznim alınmadan ve bilgim de olmadan üzerinde PC ile müdahalede bulunularak "ters ışk" ve "ters ışık" isimlei ile iki ayrı fotoğraf olarak yayınlanmıştır,
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=90877
adresindeki benim yukarıda belirtilen fotoğrafım ile "taykut "kullanıcı isimli üye tarafından gönderilen bu iki fotoğrafın exif bilgilerine bakıldığında bu görülecektir.Üstelik bu üyenin fotoğrafına yapılan yorumlarda fotoğrafın exif bilgileriyle fotoğraf makinasının uyuşmadığı birkaç üye tarafından eleştirilmesine rağmen benim ismim fotoğrafta kullanılmamıştır,bu üye benden izin isteseydi seve seve fotoğrafımı kullanmasına izin verirdim,hatta izin almamasına rağmen açıklamalar kısmında bu durumu belirtmiş olsaydı yine kafi olurdu,ancak bunları yapmadığı için kendisini kınıyorum,ve yukarıda belirtmiş olduğum iki fotoğrafın siteden silinmesini talep ediyorum,saygılarımla.Mahmut SAVAŞÇI

Tarih: 18 Mart 2007, 18:25 - İp: 85.***.**3.178
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Şu an saat 23:00.

Aradan yaklaşık 5 saat geçmesine rağmen, diğer (abidik gubidik) konulara gösterilen ilgi yukarıdaki konuya pek gösterilmemişe benziyor.

Bir gün, fotoğra sever bildiğimiz bir arkadaş,yayınladığınız bir fotoğrafınızı kopyalayıp, + üzerine photostop ile, 3 slüet martı ve bir güneş ilave edip ilave edip burada yayınlatırsa ne düşünürsünüz?

Bununn birde üst banda çıktığını da hesaba katın lütfen.

Birde yorumlara ilave olarak kendisinin çektiğini ilave etmesi ''Reklam sanırım çektiğim makine nikon coolpix ve digital düzenlemede yapıldı''

Hani fotoğraflarının çalınacağı korkusuyla üzerlerine ''BENİMDİR''e benzer ifadeler yazmak isteyen fotoğraf sever arkadaşlar.

İyi geceler

 

Tarih: 18 Mart 2007, 23:10 - İp: 88.***.**2.144
umutyağmur
umutyağmur (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Hayrettin bey çok teşekkür ederim,saygılarımla.

 

Tarih: 18 Mart 2007, 23:30 - İp: 85.***.**3.178
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Wayy! Bu büyük bir hırsızlık, gasp.ifşa edilmeli ve gereği yapılmalı acilen.

 

Tarih: 19 Mart 2007, 00:24 - İp: 88.***.**6.126
taner-kara
taner-kara (üye)
İstanbul / Amatör

selam fikrinize saygı duyarım,bence başka bir çözüm daha var,yayınlanmakta olan fotoğrafları(mız) kopyalama yasaği konsun,bu durumda kimse madur olmaz ne dersiniz?


saygılarımla

 

Tarih: 19 Mart 2007, 10:11 - İp: 88.***.**3.190
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merhaba tanerka fotografları zaten kopyalama yasagı var ancak print screen yaparak alınabılıyor fotograflar..tabi ekranda gorundugu boyutuyla..internet sozkonusuyken yasaklamadan engellemeden malesef bahsedilemiyor,bir yolu kesinlikle bulunur almanın..

umutyagmur şikayetinizi fikret beye ilettim,kendisi ilgilenecektir diye dusunuyorum..exifleri karsılastırınca size hak verdim amabunu malum kişiyede belirtmeniz yerinde olur sanırım..saygılarımla iyi gunler..

 

Tarih: 19 Mart 2007, 12:44 - İp: 193.***.**3.145
taykut
taykut (üye)
Muğla / Meraklı

Merhaba umut bey, öncelikle sizden özüdilerim ama hırsızlık ithamında bulunmanız beni üzdü açıkcası üzmesini bırak derinden yaraladı. Birkaç fotograf gördüm surf yapığım zamanlar ve sıcak bulduğu kareleri kaydettim. aradan uzun zaman geçti photoshop a merak saldım. düzenlemeler yaptım. exif in e olduğunu bırakın bunun suç olduğu aklıma bile gelmezdi. hatta bir kaç üye arkadas sordu exif bilgisi zaten gerekli açıklamayı yaptım. dedim bu kurgu düzenleme sadece kağıt üzerine resim çizdim. arka boş planın bu kadar sorun yaratcağını düşünmedim. üstad dan özürdileyip fotografı site sahiplerinin beklemesine gerek kalmadan siliyorum. dilaver bey ede seslenmek istiyorum amatörlere elinde ucuz fotograf makınesi ile çekip sonra photoshopla iki düzenleme yapan hevesiolan insanların insanları şevkinı kırmayın. özellikle bulunulan hırsızlık gasp gibi ifadeler büyüklerimin ağzına yakışmıyor.

 

Tarih: 19 Mart 2007, 23:35 - İp: 88.***.**8.235
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

taykut oncelikle cevabın ve samımıyetin için kutlarım.ayrıca fotografı sildigin içinde...bundan sonrası fotograf sahıbıyle senin aranda,ama be iyiniyetine inandım..

dilaver ustanın tepkisine gelince: sitede calıntı fotograf olayına cok rastlıyoruz..bu konuda gun gecmiyorki bir topic acılmasın..exif ve makina bilgilerinin tutmaması suphe uyandıran bir durum bu sebeple,kendisini bu konuda suclayamayız..bende aynı sekilde dusunuyorum ve zaten calıntı cıkan fotografların cogunun bu sekilde ortaya cıktıgınıda biliyoruz..cunku kişi fotografı yuklerken exifte yazan makinadan habersiz ve acıklamasına yazdıgı makinadan farklı olabiliyor..
hırsız ithamı iyiniyetli oldugunuzu dusundugum bu acıklamanızdan sonra tabıkı fazla olacaktır ancak fotograf sahbınede hak vermek gerekli..bırısının fotografını kullanmadan once izin alınması gerektigini bu vesileyle gordunuz

tekrar tesekkurler..iyi aksamlar

 

Tarih: 20 Mart 2007, 00:45 - İp: 88.***.**9.168
umutyağmur
umutyağmur (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba sayın "taykut",ben kimseye kesinlikle hırsızlık ithamında bulunmadım,sadece bu davranışın suç olduğunu ancak bu yönüyle ilgilenmediğimi belirttim,ben hukukçuyum,kelimeleriMİ seçerek kullanırım.Hırsızlıkta BİR suç türüdür ama ben hırsızlığı kastetmedim.Benim kasttettiğim 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda düzenlenen suçlardı,ayrıca yaptığınız düzenleme çok hoştu,hatta ilk yorum yazanlardan biri de bendim,ancak yazımda da belirttiğim gibi fotoğrafın exif bilgileri ile ilgili tartışma yapıldığında en azından açıklama yapılabilinirdi,ısrarla nikon marka bir makina ile çekildiği söylenmeyebilirdi,yeni çalışmalarınızda başarılar diliyorum,saygılarımla.Mahmut SAVAŞÇI

 

Tarih: 20 Mart 2007, 08:10 - İp: 81.***.**7.97
  • 1