toprakl
toprakl (üye)
Erzurum / Meraklı

Fotoğrafları Kaydetmek Neden Yasak

merak ettiğim bir konu var ticari maksatla kullanılmadığı sürece yada bunu ben çektim demediği sürece galerideki fotoğrafları pc ye kaydetmenin bir sakıncası varmı acaba?

#serife' tarafından 16.04.2007 18:28:51 tarihinde düzenlendi.


#serife' tarafından 21.04.2007 16:33:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Şubat 2007, 23:57 - İp: 88.***.**8.7
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kopyalamak paylaşmak değil eserin kendisini tamamen zimmete geçirmek

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 09:00 - İp: 88.***.**0.188
dsc_dsc
dsc_dsc (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

burası dosya paylaşım sitesi deil
resimlerimiz kopylanırsa ticari amaç ve diğer fotograf sitelerinde bu benim fotom diye ortaya çıkıyor ondan kopyalanması yasak


niye kopyalama ihtiyacı duyulsun ki zaten burada var

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 09:12 - İp: 88.***.**4.228
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

size ait olmayan bir şeyi izin almadan alıp kullanmak sizce de yanlış değil mi?

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 14:00 - İp: 88.***.**7.153
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

arkadaşım.. selam..

photoshop bölümünden sizi tanıyorum.. artık oraya pek bakmak istemiyorum.. orada bırakın fotoğraf paylaşımını, anormal derecede korsan yazılım sevdalıları var..

onları örnek almamak gerekir...

şahsım adına; benim portfolyomda görebileceğiniz 3 fotoğrafı şahsınız için kullanabilirsiniz.. fakat başka yerde yayınlanmasını istemem.. (eklemek istedim.. sizin fotoğraflarınızıda çok başarılı buluyorum)

selam ve saygılar..

#mete007' tarafından 26.02.2007 14:14:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 14:11 - İp: 85.***.**2.39
toprakl
toprakl (üye)
Erzurum / Meraklı

ticari amaçla olması yada benim diye ortaya çıkması tabiki yanlış ona bende karşıyım ama doğrusu ben kendi fotoğraflarım için eğer beğendiyse ve özelde kullanmak istemişse hiç bişey demem aksine sevinirim beğenmişki favorilerine eklemek istiyor derim ve eğer amaç iyi niyeti suistimal ise bunu zaten yapan yine yapar uyarı çıkması buna engel değil kapı kilitleri dost içindir düşmana faydası olmaz

uyarı özelde kullanmak şartıyla alınabilir daha mantıklı olurdu bende gönül rahatlığıyla alırdım şimdi tek tek izin almak gerekiyor...neyse madem kural boyle bizde uyarız izin veren arkadaşlara teşekkür ederim

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 21:29 - İp: 88.***.**9.52
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merak ettiğim bir konu var ticari maksatla kullanılmadığı sürece galerideki fotoğrafları kopyalamak neden yasak paylaşmak içn burda değilmiyiz ?

ticari maksatla kullanım konusunu belirleyemezsiniz ve buyuk ihtimal kullanılsa haberiniz bile olmaz,sadece calan kişi gelir elde eder sizin uzerinizden..kimin iyi kimin kotu niyetli oldugunu belirleyemezsinizde bilemezsinizde..siz belki fotograflarınızı baskalarının kullanmasından memnunıyet duyabılırsınız ama bu hem telif yasasına aykırı hemde kımse kendi fotografı baskası tarafından izinsiz kullanılsın istemez..tabiki begendiginiz fotografları almak için izin istemelisiniz bundan daha dogal ne olabilirki???

favorilere ekleme konusunda,mesela baska bır sıteden ornek verirsek,favorilere ekle dediginizde kendi galerinizi acınca favorilerim baslıgı altında gorebiliyorsunuz..yani yine fotografı elde etmiyorsunuz..burada onlarca calıntı fotograf yakalandı,bunu yapanlar bile varken,ticari amaclı kullanmak isteyenleri varın siz dusunun...almak isteyen evet her sekilde alır ancak bu sitenin kişi haklarına saygılı oldugunu gostermesi acısından bile boyle birşey yapması gerekli ve dogrudur...tarafı belirtmek adına..

burada paylaşmak için bulunuyoruz ama paylaşmaktan anladıgınızın ne oldugunuda belirlemek gerek..anlasılan siz paylasmaktan, istedigim fotografı kendi bilgisayarıma indirebilmeliyim gibi bir anlam cıkarmıssınızki sitenin amacı bu degil..sitenin amacı bu platform uzerinde kişilerin fotograflarını yayınlaması ve baskalarınında gormesi..ve aynı zamanda bilgi alışverişi....saygılar iyi aksamlar..

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 22:54 - İp: 88.***.**8.148
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

kimse yanlış anlamasın

nedense insanlar hep kendine gelince saygı bekler ama kendisi asla saygı göstermez. (burda kimsenin şahsını kastetmedim) arkadaşlar burası paylaşım sitesi anladık neyi paylaşıyoruz düşündünüzmü neyle yaptıgımız ne kadarı bizim olanı paylaşıyoruz.bunu bir düşünün. SADECE DEGLANŞÖRE BASIP ÇEKTİGİMİZ BİR RESMİN ÇALINMASINA BU KADAR KIZIYORUZ İZİN ALINMADAN ALMIŞLAR DİYE.
ben kendi şahsıma KONUŞUYORUM 4 adet pc var sadece pclere para verdim bütün yazılım ve programlarım KAÇAK burda birbirimize verdigimiz şifresi kırık PULİNG ler FİLTREler FONlar EFEKTler EKLENTİler hangisini biz yaptık yada yapanlardan İZİN ALDIK .adam şifreyi kırmış buraya yüklemiş bırak izin almayı teşekkür etmemişiz tabi yükleyen arkadaşta EMEGE SAYGIIIII TEŞEKKÜRLERİNİZİ BEKLİYORUUUUM yazmış ŞİMDİ HER İŞ BİTTİ BURAYA YÜKLEDİGİMİZ BELLİ PİKSELDEKİ BELLİ EBATTAKİ (SİTEDE RAHAT AÇILSIN DİYE KALİTEYİ DÜŞÜRMEK ZORUNDA KALARAK) YÜKLEDİGİMİZ RESİMLERİ ÇALINCAMI KIZIYORUZ BİZİM BU KADAR PROGRAM ÇALMAMIZIN YANINDA BİR İKİRESİMDE BİZDEN ÇALINMIŞ PEKBİR ÖNEMİ YOK.

AMAÇ BURAYA KOYDUGUMUZ RESİMLERE İNSANLAR BAKSIN DEYİLMİ HOŞUNADA GİDERSE ALSIN EKRAN KORUYUCU YAPSIN DEYİLMİ HEM KORKMAYIN SİTEYE YÜKLENEN RESİMLERDE TİCARİ DEGERİ OLAN RESİMLER PEK YOK NEDİR KORKUMUZ FONMU YAPARLAR YOKSA TAKVİMEMİ KOYARLAR
ŞİMDİ ARKADAŞLAR BEN PARASIYLA ALDIM DERLER BELKİ AMA BENDE İDDİA EDİYORUM HERKESİN PC SİNDE MUTLAKA AMA MUTLAKA KAÇAK BİR PROGRAM VARDIR .BENDE ÇOOOOOK.HEPSİ KAÇAK.
SAYGILAR SUNUYORUM.

 

Tarih: 27 Şubat 2007, 00:25 - İp: 88.***.**8.24
hasonza
hasonza (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

eser sahibine rica edersin, o da izin werirse mailine atar senin.

 

Tarih: 27 Şubat 2007, 04:09 - İp: 212.***.**0.50
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

bence uygulama cok dogru. eger cokta istenirse dosyalardan farkli kaydet dendiginde zaten kopyalamak mümkün.

 

Tarih: 10 Nisan 2007, 22:20 - İp: 83.***.**2.108
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

yazılan mesajları şöyle hızlıca okudum umarım yanlış anladığım birşey yoktur.

Birkaç ay önce galeride çok beğendiğim bir fotoğrafın orjinalini rica ettim. Siyah-beyaz bir fotoğraftı.. eski bir atarabası foğoğrafı, göl gibi bir sukıyısında çekilmişti. verilen bilgiye göre iyi bir dijital makine ile çekilmiş. Büyük ebad bastırıp çerçeveletip evimin duvarına asacaktım. Ne olumlu nede olumsuz cevap gelmedi.
Reklam ve yayın sektöründe tasarımcı-grafiker olarak çalışıyorum. Grafik ve düzenleme işlerinin bir ayağı araklama kopyalama üzerine basmaktadır. dikkat edin çalma demiyorum. bu işinde bazı incelikleri vardır. Hiç bir komplike ürün yada eser tamamen orjinal değildir. ya fikren yada madden bir araklama sözkonusudur.
araklamanında kopyalamanın da bir adabı olmalıdır. Bir sınırı olmalıdır. Celal Gülesinin ödül almış dünyaca ün yapmış bir fotoğrafını olduğu gibi alıp hiç isim ve izin belirtmeksizin şap diye kopyalarsanız "kopyacı" olursunuz.
okuldayken kopya çeken yakalanırsa sıfır alırdı yakalanmazsa günü kurtarmış olurdu.. gerçek hayatta da böyle..

 

Tarih: 13 Nisan 2007, 09:42 - İp: 88.***.**0.242