ayhanlider
ayhanlider (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraflara Yorum

Merhaba arkadaşlar. Bu siteye üye olalı çok olmadı. Bu sebeple site geleneklerini bilemiyorum.Ama fotograflarıma önceleri peşi peşine birkaç yorum geldi fakat sonradan bıçak gibi kesildi.
Doğrusu sebebini merak ettim.
Ben fotografların müsbetten ziyade yapıcı bir eleştiri ile eksiklerinin gösterilmesini, gelişmesi için önerilerin yazılmasını istiyorum.
Bu konuda sizlerin kanaatlerini öğrenmekl beni mutlu edecektir. Saygılar

Tarih: 20 Ekim 2005, 19:57 - İp: yok
xnpurple
xnpurple (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ana sayfada gözüken ve yeni eklenen fotoğraflar daha çok kişinin dikkatini çekiyor ve ilk günlerde bayağı yorum alıyor ama zaman geçtikçe ve yeni fotoğraflar eklendikçe sitenin geçmiş sayfalarına kayan fotoğraflar daha az görünür olarak daha az yorum alıyor. Sanırım bu sebepten sizin de yorumlar kesildi.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 22:27 - İp: yok
ayhanlider
ayhanlider (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın xnpurple ilginize teşekkür ederim. İçime su serptiniz. Acaba farkında olmadan bir yanlışmı yaptım birilerini üğzdümmü diye endişe ediyordum. Umarım sizin dediğiniz gibidir. Güzellikjler sizinle olsun.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 23:20 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili ayhanlider.Birazda işin tabir caizse ne kadar ekmek o kadar köfte boyutu var.Yani sen yorum yazarsan sanada yazarlar.Bu bir gerçek.onun için bence yorum yazmalısın.Bazıları diyorki benim ne birimimim varda yazayım.Yaz kardeşim.Olumlu olumsuz,Bilerek bilmeyeremAma seviyeli.

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 01:16 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mesela ben, bakiniz yeni giristim olaya ve bilip bilmeden her keseden yorum yazmaya calisiyorum.. ama bazen tepki de almiyor degilim..
yorum yazan arkadaslara da buradan tesekkur ederim..
...
dur senin fotograflara da birer yorum yazayim hemen..

ama kizmaca yok..

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 13:16 - İp: yok
nihat
nihat (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili dadanagast,
Hazır yorum yazmaya başlamışken yeni makineyle çektiğim fotoğrafada bir göz at ve yorumunu yaz. Nede olsa EOS 350D ile çekildi.
Pazarbey üstadım, sende bakarsın artık yeni makine ile çekilmiş fotoğrafıma
Selamlar, sevgiler
Nihat YALINKILIÇ

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 14:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

birazdan bakarim nihat bey..

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 14:36 - İp: yok
ayhanlider
ayhanlider (üye)
İstanbul / Amatör

Herbiri diğerin den daha güzel güzide insanlar gösterdiğiniz alakaya teşekkür ederim. Galiba aradığım cevabı en açık yüreklilkikle Sayın Pazarbey vermiş.

Daha önce de belirttiğim gibi siteye yeni girmiş olmama rağmen bir hayli ukalalık yaptığımı düşünüyorum.

Sasyın dadanagast!ın deyimiyle kızmaca darımaca olmayacağını düşünerek yazmaya devam edeceğim.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 23:01 - İp: yok
levocan
levocan (üye)
Şanlıurfa / Amatör

Ne kadar ekmek o kadar köfte olayına katılıyorum. Ama bazen o da yeterli olmuyor. Galerinin ana sayfasına en son yorum yapılan fotograflar cıkıyor ve ilk ilgiyi onlar cekiyor. Çogu kişi o gün eklenen fotograflara daha az zaman ayırıyor. Bu durumda da yorum alan fotograf yorum almaya devam ederken diğerleri arka sayfalarda kalmaya devam ediyor.
Hepimiz biraz zaman ayırıp öteki sayfalarada göz atabilirsek sorun azalmış olur bence.
Yorum konusunda bir diğer konu da çogu kişi(buna ben de dahil olabilirim) olumsuz yorum yazmak istemiyor ve fotografı kapatıyor. Benim şahsen istediğim olumsuz dahi olsa fotograflarıma yol gösterici yorumlar yazılması.Kendimizi geliştirmek için pohpohlanmaktan ziyade yol gösterici yorumlara ihtiyacımız var.
Bu arada benim fotolara da bir göz atarsanız sevinirim
Saygılarımla

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 21:18 - İp: yok
ayhanlider
ayhanlider (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın levocan görüşlerinize katılmamak mümkün değil. Başarılı bir resimde sanatçı ne yaptığını zaten biliyor. Bence başarısız yada eksik resimlerde yol gösterici yorumlar daha yararlı olacağı kanaatinizi paylaşıyorum.

Ama sanırım başarılı fotograflara yorum yazmanın kolaylığı hepimizi az yada çpk etkiliyor, görebildiğimiz eksiklikleri ifade etmek ise nasıl anlaşırım diye tedirgin ediyor. Bu yüzden olsa gerek.

En azından belli bir sınırı aşmış ustaların eksikliklerimiz konusunda açık yüreklilikle yorum yapmalarına pek çoğumuzun ihtiyacı olduğunu söylemekten rahatsızlık duymuyorum. Herkese saygılar ve iyi bayramlar.

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 23:46 - İp: yok
areyastis
areyastis (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

nekadar ekmek o kadar köfte doğru ancak bende daha bir kaç hafta olmasına yazıyorumda fazla cevap alamıyorum birde fotografların geç yüklenmesinden dünün fotoğraflarıda önem kazanıyor ancak kimse bakmıyor başka bir serigileme sistemi getirilmesi gerektiğine inanıyorum

son zamanlarda bir iki usta ismi yazmaya ve fotoğraf göndermeye başladı bu olumlu bir gelişme ama yetmiyor daha çok usta lazım

 

Tarih: 26 Kasım 2005, 23:45 - İp: 85.***.**6.192