kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

Fotoğraf Galerisi Kuralları

Fotoğraf galerisine eklenecek fotolarda olması ya da olmaması gereken durumlar kısmına yeni bir maddenin daha eklenmesini talep ediyorum.
Fotoğrafların "insan hakları ihlali" içermemesi.
her türlü eşitsizliği destekleyen, ayrımcılık içeren fotoğrafların yayınlanmaması gerekiyor. insanların dilleri, dinleri, felsefi inançları, cinsiyetleri, cinsel yönelimleri, siyasi görüşleri ya da fiziksel özellikleri ile alay edildiği ya da onu gülmek için bir malzeme olarak kulanıldığı fotoğrafların net fotograf'ta yer almasına izin verilmemeli.


#kydonia' tarafından 23.08.2009 23:17:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ağustos 2009, 16:27 - İp: 85.***.**7.87
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Görüşe katılmıyor değilim ancak böyle bir eksiklik mi hissedildi ki? Misal?

 

Tarih: 24 Ağustos 2009, 18:04 - İp: 193.***.**0.39
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Belki örnek vermek, yanlış şeylerin reklamı olabilir..


Şu paragraf çok önemli:
"her türlü eşitsizliği destekleyen, ayrımcılık içeren fotoğrafların yayınlanmaması gerekiyor. insanların dilleri, dinleri, felsefi inançları, cinsiyetleri, cinsel yönelimleri, siyasi görüşleri ya da fiziksel özellikleri ile alay edildiği ya da onu gülmek için bir malzeme olarak kulanıldığı fotoğrafların net fotograf'ta yer almasına izin verilmemeli. "


İnce düşünceniz için tebrik ediyorum..

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 15:15 - İp: 85.***.**4.84
kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=356569

işte size buram buram ayrımcılık kokan bir fotoğraf. O "L" harfinin darağacına dönüşmesi neyi temsil ediyor? son günlerde gündemi meşgul eden bu açılım bu ülkede yaşayan 20 milyon insandan oluşan bir ulusun bir var olma mücadelesinin sonucunda dile getirilmesi çok geç kalınmış bir eylem. altta bir yorum var çok komik, bilmem kimler kendilerini türk hissediyormuş. arkadaşım türk ya da kürt ya da başka birşey hissedilmez doğulur. bilmiyorsanız açın biraz okuyun kim bahsediyor eşitlikten. daha düne kadar insanlar kendi dillerini konuşamıyorlardı, bu ayrımcılık değil de nedir? bırakınız lütfen herkesi türkleştirme sevdasını. o insanlar kürt doğdu ve siz nasıl bir türk olarak dilinize, geleneklerinize göreneklerinize sahip çıkıyorsanız onların bu isteklerine de saygı gösterin.
ben bu tarz fotoğrafların bu fotoğraf sitesinde yer almaması gerektiğine inanıyorum. çünkü kardeşlikten bahsedilirken bir ulusun yıllardır görmezden gelinmesi yetmezmiş gibi bu darağacı, bu ironi fazla.

insanca ve kardeşce, insanların birbirlerini dillerinden, etnik kökenlerinden dolayı ayırmadan hep birlikte yaşanacak bir ülke yaratmak bu kadar mı zor. neye hizmet ediyor bu fotoğraf soruyorum ben yönetime!

daha bir kaç gün önce facebook'ta bir grubun kapatılması için uğraşıyorduk bir grup arkadaş. grubun adı şu : kürt açılımı değil kürt asılımı istiyoruz! bu nasıl bir mentalitedir, bu nasıl bir bağnazlıktır anlamıyorum. bir de şimdi bu fotoğrafla karşılaştım yıllardır fotoğraflarımı paylaştığım bu sitede. üzülüyorum çünkü başka bir şey gelmiyor elimden. sözler yetmiyor!

#kydonia' tarafından 31.08.2009 00:38:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 00:33 - İp: 195.***.**1.209
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

sanırım size katılıyorum.
slm,

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 01:26 - İp: 92.***.**4.230
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 09:16 - İp: 193.***.**8.56
kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

"Selamlar. Önceleikle ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Ben kısa ve öz bir insanımdır. Bu sınırlar çerçevesinde bu bayrak altında olan herkez Türk tür. Bunu kabullenmeyen kişiler ya buradan gider yada gider. Ne büyük ve mütavazi bir yapımız varkii İstiklal Marşını okuma ya karşı olan Millet vekil ve adaylarını TV ye çıkartıp halen aramızda barındırıyor ve meclise sokuyoruz. Dediğim gibi Türk olmayı ve bu topraklarda yaşamayı bilmeyeni Affetemeyiz. NE MUTLU TÜRKüm DİYEN NE MUTLU Bunu söyletene""Selamlar. Önceleikle ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Ben kısa ve öz bir insanımdır. Bu sınırlar çerçevesinde bu bayrak altında olan herkez Türk tür. Bunu kabullenmeyen kişiler ya buradan gider yada gider. Ne büyük ve mütavazi bir yapımız varkii İstiklal Marşını okuma ya karşı olan Millet vekil ve adaylarını TV ye çıkartıp halen aramızda barındırıyor ve meclise sokuyoruz. Dediğim gibi Türk olmayı ve bu topraklarda yaşamayı bilmeyeni Affetemeyiz. NE MUTLU TÜRKüm DİYEN NE MUTLU Bunu söyletene"

yukarıdaki metin eleştiri yaptığım fotoğraf sahibinden özelime gönderilen mesaj. Fotoğrafta aşırı bir milliyetçilik olduğunu sezmiştim ancak bu sözler faşizmdir. Bu ülkede yaşayan herkes türk değil, olmak zorunda da değil. önemli olan dediğim gibi bir ülke altında bir ulus olabilmek. asimilasyon kadar kötü bir şey yok bir insana yapılabilecek. yıllarca türküm doğruyum diye and okutuldu bu ülkenin çocuklarına, üstelik bile bile herkesin türk olmadığını. Sadece biraz gözünüzü açıp bu içinizdeki ırkçılığı frenlemenizi ve bu sitede siz türkler kadar bu ülkenin mozaiğini oluşturan bir çok etnik kökeninin de var olduğunu unutmamanızı rica ediyorum. yaptığını, ya türk ol ya da terket mantığı FAŞİZM dir. sizi yaptığınız ve söylediğinizden dolayı kınıyorum ancak en çok sizi böyle düşünecek şekilde yetiştiren bu sisteme lanet ediyorum.

bir diyeceğimde Posta gazetesi gibi gazete demeye şahit bir kağıt parçasından alınmış bir makale ile foruma katkıda bulunmuş Bolubeyi'ne sözüm var. O inanarak alıntısını yaptığınız köşe yazısı at gözlüğü ile bakan bir gazetecinin sözleri ve maalesef eksik bilgiler içeriyor. çünkü bilgileri tam vermek aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin de kendisine özeleştiri yapmasını gerektirir. sürekli bir 30 bin kişinin öldüğüne dair bilgi veriliyor da o köyleri yakılan ve bu sırada öldürülen kürtlerin sayısından kimse bahsetmiyor ne hikmetse. Ne hikmetse türk askerinin eli armut toplamış ki onlar 30 bin kişiyi öldürürken bir can bile alınmamış, köyler yakılıp insanlar yurtlarından edilmemiş. Bakın arkadaşlar bırakınız bu taraflı bilgilerle hareket etmeyi, çünkü asıl bu bilgiler sizi bölücülüğe itiyor ırkçılık ve faşizanlık aşılayarak size, beyninizin her hücresi yıkanıyor gerçekleri görmeyin diye. 1071 yılında türkler Malazgirtten anadoluya girdiklerinde boş bir araziye yerleşmediler, üzeerinde binlerce yıldır bir çok medeniyetin yaşadığı topraklara girdiler. işgal ettiler anadoluyu kısaca. işin işgal kısmında değilim tarih onu gerektiriyordu ama unututlmaması gereken nokta şu : türkler anadolu'ya geldiklerinde zaten hali hazırda binlerce yıldır kürtler buradaydı, tıpkı rumların, tıpkı ermenilerin ve tıpkı diğer etnik kökeni, dini farklı insanların olduğu gibi. Bunu unutmayın ki gitsinler, sussunlar, türk olsunlar dediğiniz insanları belki biraz daha anlarsınız. insanlardan dilini konuşmamalarını, gelenek göreneklerini yaşamamalarını istemekten utanırsınız belki.
sözü uzatmak istemiyorum çünkü ne kadar uzatırsam o kadar kişinin içindeki ırkçılığı hortlatacağım. aslında tam da demek istediğim buydu yönetime, bu tarz fotoğrafların yer almaması gerektiği konusunda. Fotoğraf bir sanattır ve sanat evrenseldir. Santın dini, dili, milleti, ideolojisi olmaz, olmamalıdır. Bu ve bunu gibi fotoğraflar sanata değil provakasyona hizmet eder ve insanları birbirine düşürür. Lütfen sadece ama sadece bir fotoğraf sitesi olur musunuz? yok bizim ideolojimiz var deniyorsa o zana bunu da açıkça belirtiniz ki ben ve benim gibi insan ve hak odaklı düşünen insanlar siteye üye olmasın ve böyle şeylere maruz kalmasınlar.
üzülüyorum ki forumda benim yazdığım düşüncelere karşı olan insanlar yazıyorlar, benim gibi düşünen insanlarsa özelimden mesaj atıyorlar. Keşke onlar da burada yazabilselerdi ama sindirme denen şey tam da böyle bir şey. Bu ülke sizin değil efendiler, kimse de hiç bir yere gitmiyor. birileri bir şeyler öğrenecekse o da sizlersiniz, insanı insan yapan değerlerine saygılı olmayı öğreneeksiniz.



#kydonia' tarafından 31.08.2009 10:56:19 tarihinde düzenlendi.


#kydonia' tarafından 31.08.2009 10:57:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 10:48 - İp: 195.***.**4.227
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Herkes at gözlüğüyle bakıyor, herkes dar düşünüyor, siz geniş düşünüyorsunuz, siz biliyorsunuz gerçekleri...

Şunu unutmayınız ki bir bölgeyi fethetmenin en temiz yolu içerden parçalamaktır. Doğrudan fethederseniz modern barışçıl(!) dünyada tüm milletlerin tepkisini çekersiniz çünkü. Sizi de bu tür düşünmeye iten ülkemizi bölmek için içeriye yerleştirilmiş "Kürt Fesatı" na inanmış olmanız ve bununla beyninizin yıkanmış olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında hiç bir maddede ayrımcılık yapmıyor, hiç bir maddesinde şunu Türk vatandaşım yapar, kürt vatandaşım yapamaz demiyor. Ayrımcılığı yapan sizlersiniz. Bu devletin sınırları içerisinde bölücülük yapan gene sizlersiniz. Düşüncelerinizi büyükşehirlerde molotof kokteylleriyle ifade eden gene sizlersiniz.

Tarih boyunca süre gelen savaşlarda bir devlet diğer bir devlete savaş açmıştır ve topraklarını fethetmiştir. Bölücü gurupların dilinde dolanan ne hikmetse "petrolce zengin bölgelerde" adı anılan malum sözde devlet ise tarih boyunca hiçbir coğrafyada var olmamıştır ve hiçbir savaşta adı geçmemiştir.

Bu anlattıklarım sadece kürtler için de değil; yarın lazlar lazistan, çerkezler çerkezistan kurmaya kalksalar aynı muameleyi görürler.

***

Sayın kydonia;

Zaman geçirmeyi çok sevdiğim netfotograf ailesi içerisinde kimseleri kırmak incitmek istemem ve hiçbir platformda siyasi polemikler içerisine girmekten hoşlanmam. Bu nedenle ilgili konuda daha fazla görüşlerimi belirtmeyeceğim, lakin bunun sonu yok. Ne ben sizin düşüncelerinizi değiştirebilirim, ne de siz benim düşüncelerimi değiştirebilirsiniz. Birimiz sözde devletten bahsediyoruz, birimiz özde devletten bahsediyoruz. Burada bu nedenle fotoğraflarımızı ve fotoğraflara dairleri paylaşalım. Diğer meseleleri tartışacak onlarca forum var.

Öneri bölümüne siz bir öneride bulunmuşsunuz, yöneticiler de bunu değerlendirecek ve varsa yapılması gerekeni yapacaktır. Benim fikirlerimin uyuşmadığı onlarca site var ve hiçbirine üye değilim.

Yalnızca fotoğraflarda görüşmek üzere...

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 12:46 - İp: 193.***.**9.51
kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

bir çok insan var at gözlüğü ile bakan çünkü insanların geniş düşünmesi istenmiyor sistem tarafından. o yüzden at gözlüklerimiz oluyor her birimizin. bundan sıyrılmayı başarabilenlere ne mutlu.
ben de zaten bunu diyorum "sadece fotoğraflarda görüşmek üzere" zaten bunca yazmamın sebebi burada sadece fotoğrafların konuşmadığından kaynaklı. ben de ideolojik fotoğraflar konulmasın diyorum zaten.
bir de son cümleniz tebessüm ettirdi bana. görüşlerinize uymayan bir çok site olduğu ve sizin onlara üye olmadığınız söylediğiniz cümle. dolaylı yoldan git diyorsunuz yani. diyorsunuz ki bu site böyledir fikirkerinize uymuyorsa gidin.! ben bir fotoğraf sitesine zaten fotoğraf sevgimden, merakımdan ve ilgimden dolayı üyeyim ve burada, en azından burada, bu ideolojik çatışmalardan uzak olmak istiyorum. zaten hayatımın geri kalan kısmında veriyorum bu mücadeleyi. sadece bu meselede değil tüm at gözlüğü ile bakılan meselelerde elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum derdimi.
yönetime sordum zaten ben, bu sitenin bir ideolıjisi var mı diye. umarım en kısa zamanda cevap alırım ve ona göre bu sitede kalıp kalmayacağıma karar veririm tıpkı sizin yaptığınız gibi.

saygılar

#kydonia' tarafından 31.08.2009 21:09:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 21:06 - İp: 88.***.**4.31
  • 1