moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

En Çok Tıklanan Fotograf Hangisi?

Bu sitede en çok ziyaret edilen fotograflara ayrı bir yer açsanız ya da öncelik tanınsa.Neden bu kadar ziyaret edildikleri tartışılsa diyorum.
Ayrıca site yöneticilerinin sorgu ve sualsiz kafalarına göre fotograflarımızı siteden kaldırmalarını kınıyorum.Eğer bu site bir fotograf portfolyosuna sahipse parayı harcayıp Hard Disklerini büyütsünler ve fotografları kaldırmak gibi abes ve basiretsiz bir davranışda bulunmasınlar.

MORAL

Tarih: 29 Temmuz 2005, 01:01 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

galeri bölümüne çok kömklü değişiklikler yapıyoruz çok yakında bu değişiklikleri görecek sini ve mutlu olacağınızdan eminim.

geçtiğimiz ay somunda kendi serverimize geçtik ve yer sorunun inşallah uzunca bir süre unuttuk .

fotğrafların silinmesi hususuna gelincesilinen fotoraflar yer olmadığından kafamıza göre sildiğimiz fotoğradflar değil sanatla fotogcılıkla ve siteyle alakası olmayan fotğraflardır (iğrenç fotoğraflar, yada kişilerin webde birçok foto albüm siteleri ile karıştırarak ardarda yükleidikler taranmış yada vasat makinelerle çekilmiş kötü alakasız foğraflardır )


en içtem selam ve sevgilerimle

 

Tarih: 30 Temmuz 2005, 10:39 - İp: yok
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Merhaba,

Ben fotoğrafları silerken ilk başlarda 100.ncü sayfayı açıyordum ve bu sayfaya gelinceye kadar öncelikle hiç yorum almamış fotoğraflardan başlayarak onaylanmadan sonra bir ikinci elemeye tabi tutuyordum trafik ve günlük eklenen fotoğraflar arttıkça bu sayfa 110 oldu şimdide 120...

Merak etmeyin yeteri kadar para harcayıp serveri aldım şu an 80 GB alanım var

Bu vesileyle bana öyle bir algoritma söyleyin ki fotoğraflar daha adil sıralansın; elimizde fotoğrafın eklendiği tarih var, aldığı yorum sayısı var, kişinin eklediği fotoğraf sayısı var, izlenme sayısı var, benim kafamdan her kişi için bir puan olayı geçiyordu ( kişinin aldığı toplam yorum sayısı / eklediği fotoğraf sayısı = kişisel puan) ve bu kişinin yorumladığı fotoğraflara etkisi kişisel puanıyla orantılı olmasıydı, dolayısıyla galeride hiç fotoğrafı olmayan yada orta vasat kişinin yaptığı yorumla daha üst seviyede fotoğrafları bulunan kişinin yorumunun aynı kefeye girmemesini sağlamaktı tabii kendi fotoğraflarına yaptığı yorumu değerlendirmemek şartıyla.

İzlenme sayısı en çabuk ve kolay suistimal edilebilecek bir sıralama şeklidir.

Saygılarımla

 

Tarih: 30 Temmuz 2005, 12:11 - İp: yok
dogusdokuz
dogusdokuz (üye)
Yurtdışı / Amatör

bence daha basit bir yontem olsa daha iyi olur. yani bir radio button ile 1 den 10 a kadar puan olsa , ordan puan versek daha iyi olurdu. cunku yorum yapmak ekstra zaman istiyor. direkt puanlama yapilip otomatik olarak ortalama bir puan cikartma daha mantikli gibi geldi bana.

 

Tarih: 31 Temmuz 2005, 03:36 - İp: yok
ebaskin
ebaskin (üye)
İzmir / Amatör

fdiker (site sahibi) durumu özetlemiş. Fakat site editörü sadece cevap yazmış olmak için yazmış ve saçmalamış. Yayından kaldırılan fotoğraflar için kulladığı "iğrenç" kelimesi durumu açıklıyor. İğrenç olarak değerlendirdiğin fotoğrafları yayından kaldıracağına, hiç yayınlamazsın olur biter. Yayınlayıp da, sonradan iğrenç ve kötü makine ile çekilmiş gerekçesi ile yayından kaldırdığın fotoğrafların sahiplerinin bu tür eleştirilerine maruz kalmak hoş olmasa gerek. Bence editörün avatarındaki, elinde sigara olan fotoğrafı da iğrenç.(sadece sigara kısmı, yanlış anlaşılmasın)

 

Tarih: 31 Temmuz 2005, 12:29 - İp: yok
mail37
mail37 (üye)
Kastamonu / Amatör

Az önce yorumları okurken flasvv denen şahsiyetin yazdığı yorumu görünce beynimden vurulmuşa döndüm.O arkadaşa bir iki lafım olacak arkadaşım sen kimsin ki,insanların emeklerine iğreç diyebiliyorsun.En ufak bir emek bile övgüyü hak ederken sen nasıl sırf senin kafandaki şablona uymadı diye bir insanın çalışmasına iğrenç dersin.Bu terbiyesizliktir.Ve şimdiye kadar bu uslüba kimsenin tepki göstermemiş olmasıda ayrı ayıptır.beyler dangalağın biri çıkacak ve emeklerinize amatör heveslerinize iğrenç diyecek ve kimseden cevap çıkmayacak pes diyorum.Eleştri ile hakereti ayıramayan insanların böyle bir sitede yer alması ayıp....

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 00:53 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Mail37

Kendi yazdıklarını da bir daha oku da, senin üslubun mu yoksa Flassv'nin üslubu mu daha çok tepki hakediyor kendin karar ver.

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 11:57 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

sevgili mail37 neyi planadığını ve nezamndan beri sitemizi ziyeret ettiğini bilmiyorum ama 4 yıldır bu sitenin editörü olarak deyimlerim ve ve bilgilerim bana bunları yazma hakkını veriyor.

sen neyi kastettiğimi anlmadın galiba bir tuvaleti ustelik iğrenc bir tuvaletin fotğrafının ve benzeri dünyada ki tonla iğreç şeyin fotoğrafının karşınıza günün olur olmadık saatinde çıkmasını istermisin.

ayrıca busisteyi biz amatöründen profesyoneline herkesdin bilgi paylaşarak deneyim paylaşarak daha yukarıya çıkmaları için yaptık. galeriye baksın forumu okusun iyi fotoğraflar çekmeyi başarsın onları yüklesin insanlar siteye.

selam ve saygılarımla

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 11:58 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

mail 37,
ya edebinle bu siteyi ziyaret eder bilgin ölçüsünde bu sitede diğer üyelkere faydalı olursun yada defolup gidersin buradan...Pis provakatör ...O dangalağın biri ancak senin gibi biridir lafını bil de konuş

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 13:37 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"...sanatla fotogcılıkla ve siteyle alakası olmayan fotğraflardır (iğrenç fotoğraflar,..."
demis flassv; ki kesinlikle hakli da.. eger biri kalkip da; sanatla, fotografcilikla ve siteyle alakasi olmayan ama kendi emegini verdigi icin saygi duyulmasini istedigi bir fotografi gonderiyorsa, siteden silinebilir oldugunu da kabul etmeli.. flassv, ki o anda verdigi ornekten de onu anliyorum (tuvalet ornegi), igrenc kelimesini dusunmus ve yazmis..
ama ben sunu anlayamiyorum: flassv diye bahsettigin kisi bu sitenin editoru.. nasil bir kelimeye aldanarak, onyargiyla; terbiyeli olmamakla ve dangalaklikla suclayabiliyor bu vatandas..
..
digeri kalkmis: "..parayı harcayıp Hard Disklerini büyütsünler ve fotografları kaldırmak gibi abes ve basiretsiz bir davranışda bulunmasınlar." diyor..
sanki devletten istekte bulunuyor vatandas.. cunku fotograflar silinirse, basiretle oynanmis olunur..
...
sonuncusu da cikmis; yesilayci gecinip sigaraya igrenc cekiyor.. ama bunu oyle bir saygisizlikla, kendini bilmezlikle yapiyor ki, ki bir kisinin fotografina "igrenc" diyor ve sonunda da ekliyor: " Bence editörün avatarındaki, elinde sigara olan fotoğrafı da iğrenç.(sadece sigara kısmı, yanlış anlaşılmasın)"... ama; elinde sigara olan fotografi igrenc diyorsun be mubarek!!!! daha nesini yanlis anlamayalim..

...
sonra ben birkac kisi de cikip; aman siteden daha fazla fotograf silinsin falan diyoruz.. gereksiz bircok fotograflarin oldugundan bahsediyoruz..
..
valla bravo sizlere flassv ve fdiker.. tum bunlarla basa cikabilmek gercekten cok zor olmali..

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 14:24 - İp: yok
mail37
mail37 (üye)
Kastamonu / Amatör

Sanıyorum flasvv senden özür dilemem gerekiyor.Çünkü ordaki iğrenç tabirini yanlış anladım.Özür dilerim.Pek cevap hakkı tanımadan agresif yorumlarda bulundum.Ama öbür arkadaşların dediği gibi pravakasyon yapmak gibi bir niyetim asla yok.

 

Tarih: 3 Eylül 2005, 00:56 - İp: yok