kheer
kheer (üye)
Hatay / Meraklı

Eleştirel Yorum İstememek

fotoğraflarınızı yüklerken eleştirel yoruma açmazsanız aldığınız yorumlarla fotoğrafınız galeriye çıkmıyor.
yeni bir uygulama herhalde.bu akşam farkettim.
hayırlı olsun.

Tarih: 20 Mayıs 2008, 21:31 - İp: 88.***.**5.190
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bu topiğin altına yazıyorum..

bugün galeride dikkatimi çekti,genelde çoğu kişi eleştirel yorum istemiyorum seçeneğini işaretlemiş.
ve yanlışlıkla işaretlemiş.
aslında ilk sırada bu buton işaretli olduğu için farkedilmiyor.
bunun sıralamasını değiştirsek nasıl olur.

4 haziran 2008 de atakan önermiş ama 1 sene geçmiş

ve de daha sonradan değiştirme şansı olsa nasıl olur?

 

Tarih: 15 Haziran 2009, 21:16 - İp: 85.***.**7.123
kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

Eleştirel yorum istiyorum butonunu tıklıyoruz da ne oluyor. sitede tanıdığın yoksa hiç kimse hiç bir şey yazmıyor. yazılan yorumlar da olumlu ya da olumsuz eleştiri içermiyor. çok güzel olmuş, harika, mükemmel!
ben bu sitedeyim çok uzun zamandır ve isterdim ki eleştirilerle yaptığım hataları göreyim bir şeyler öğreneyim ama yok. körler ve sağırlar birbirini ağırlıyor burada. sözüm genele tabi ki bir kaç kişi hariç.

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 17:41 - İp: 85.***.**2.228
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kydonia ne guzel yazmıssın,amacta zaten, eleştirilerden birşeyler kapmak degilmi..

ama işte sagolsun, bazı arkadaslar eleştiri gorunce kufretmeye varan tepkiler verince, bu sitede gercekten yorumlayan,baktıgı fotografa gercekten zaman ayırıp birşeyler katmaya calısan insanlar bunların terbiyesizliklerinden bıkıp buradan uzaklastı..

sagolsunlar sucuda, eleştirel yorum yapılsın isteyenlere attılar..

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 19:26 - İp: 78.***.**3.128
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Çok ilginçtir tüm fotoğraf sitelerinin genel sorunu eleştirmemek. Bu böyle şimdi. ama önceden böyle değildi ki... Bi' şey oldu eleştirmek unutludu. Çok kafa yordum ama bıraktım, bu böyle gideceğe benzer.

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 19:47 - İp: 88.***.**1.143
cehredf
cehredf (üye)
Adana / Meraklı

iyisinizde bazı arkadaşlar eleştiriyi başka şey zannediyor bakıyorumda bazı eleştirilere
1 kendini beğenmişlik
2 ağır hakaretler
3 hakir görmeler
v.s vs
böyle olunca neden eleştirlmek istensin ki
eleştiri yapıcı olmalı art niyet taşımamalı
örnek
kişi buraya foto yükleyemediyse bu arkadaşı yerden yere vurmak gerekmez doğrsunu anlatmalı veya o anki bir sorundan kaynaklanmıştır
unutmayalım ki 10-15 yıl önce bir coğumuz pc kullanmasınıda bilmiyorduk değil photoshop yapmayı


 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 21:21 - İp: 88.***.**3.145
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

birkac ornek gosterirmisiniz su hakir gormelere falan?

cunku eleştiri alınca karsılıgında hakaret edenlerde onlar buyuk ıhtımal

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 21:22 - İp: 78.***.**3.128
bayar28
bayar28 (Objektif)
Balıkesir / Doğa Fotoğrafçısı

Zaten sıtede son zamanlarda bol bol kus fotografı gecıdı seyredıyoruz, pesınden s-b karelerı ısıkda patlamıssada az bellı oluyor uygulaması kolay aksama kadar kahvede ve yolda adam cek gecınırsın, yada bır model bul 40 fotografını cek yukle begenmezsen sıl bır daha yukle, adam gıbı fotograf sayısı parmakla sayılacak kadar sen egrı dıyorsun arkadan gelen dogru dıyor, karsıdan gelen tepkı cabası kotunun ıyısıne guzel olmus dıyoruz

kydonia sıtede tanıdıgın olmasına gerek yok once guzel calısmalar kaydedeceksın'kı herkes senıde tanıyacak 2009 senesınde 10 kısıye yorum yapmıssın nerde ıse sene bıtıyor kıme yazdında kım senı tanıyacak,

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 23:31 - İp: 88.***.**9.109
kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

bayar28, insanların beni tanıması için yorum mu yapmam gerekiyor? yada insanların fotoğraflarıma bakması ve eleştiri yapması için tanıdık olmaları mı gerekiyor?
kaldı ki o kadar yanlış yerden bakmışsınız ki olaya şaşırdım açıkçası. siz sadece güzel olan fotoğrafları mı yorumluyorsunuz? bu zaten eleştiri olmuyor ki. siz birinin fotosuna güzel harika diyorsunuz karşılığında o da sizin fotoğrafınıza. (körler ve sağırlar buydu )
ben tam da sizin dediğinizi doğrulayan şeyler yazdım. sadece tanıdıklarınıza yorum yaptığınızı da yazdığınızdan anlıyorum. sözüm de zaten sizin gibi düşünenlere!
güzel, tebrikler, mükemmel yazarak 7045 tane yorumum olacağına olmasın hiç daha iyi.
Ganjin'in de dediği gibi çok insan gitti burdan gitmeye de devam ediyor tabi site de gerçekten birşeyler öğrenmek isteyen kişiler yerine her çektiğini yükleyen ve tanıdıklarının pohpohlarıyla özgüven tazeleyen insanlarla dolmaya başladı. yazık!
2004 senesinden beri üyeyim bu siteye. çok iyi hatırlıyorum önceden daha verimli, daha saygılı ve daha düzeyli bir site olduğunu netfotografın. 5 yıldır fırsat buldukça ziyaret ediyorum siteyi, fırsat buldukça fotoğraf yüklüyorum ve katılmaya çalışıyorum. önceden eleştiriler olurdu, şunu şöyle yapsaydın böyle yapsaydın diye, şimdi yok. görüyorum ki siz de objektif grubu üyesisiniz benim gibi. ama yorumlarınıza baktım da çoğu çok güzel tebbriklerin ötesine geçmiyor.
siz emekli olduğunuz ve boş zamanınız olduğu için 7045 tane tebrik mesajı yazmaya zaman bulmuş olaiblirsiniz ama çalışan insanlar için bu kadar zaman bolluğu mümkün değil.

bu arada birbirimizi tanımıyoruz o yüzden senli benli hiap şekli hoş değil. küçüğünüz olmam bana "sen" diye hitap etme hakkını vermiyor size.

#kydonia' tarafından 16.08.2009 18:44:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 18:38 - İp: 85.***.**7.87
bayar28
bayar28 (Objektif)
Balıkesir / Doğa Fotoğrafçısı

kydonia kısısel bır mesele deyıl konu sız belkı asırı elestırı yapa bılırsınız ben bazılarına ufak yollu bıldıgım kadarıylan dokunduruyorum cokda bılgım yok zaten ne ogrendımse burada ogrendım daha dogrusu Deklansore basmakla fotografcı olunmadıgını ogrendım burda yosa 35 sene evelde kotu bır makınam vardı, cok fazla elestırıde karsıdan gelecek tepkıyıde hesaba katmak gerek bu yasdan sonrada azar ısıtmek ıstemıyorum genelde tarzıma uygun begendıgım fotograflara tabıkı guzel olmus yazıyorum,
Bu sıtede agzınlan kus tutsan yaranamazsın ıstısnalar harıc sende yazacaksınkı senı tanısınlar ıyı veya kotu dıyeceksın
Bırısı 50 fotograf yuklemıs bır tane yorum yok, ben bakıyorum bu gıbı kısılere agzınlan kus tutsa tebrıkler bıle demem, Onun burde babasının usagımı var.
Size karsı kırıcı bır sey soylemedım ama varsada ozurdılerım...

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 22:41 - İp: 85.***.**2.78
kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

yok estağfurullah, özürlük bir durum yok ama kurduğunuz cümle tam da benim demek istediğim şeydi. burada kişilere değil fotoğraflara yorum yapılması gerekiyor. yani benim tanınmıyor olmam fotoğraflarıma yorum yapılmamasının nedeni olmamalı. Kaldı ki yine dediğinizin aksine "güzel" fotoğraf" da olmamalı illa ki yorumu alacak. tabi ki güzel bulduğumuz fotoğrafı takdir edeceğiz, ben de yapyorum bunu ama güzel olmayan fotoğrafa yorum yaparak da insanları bir sonraki çekimlerinde daha dikkatli olmaya sevk edebiliriz. daha doğrusu bu işi daha iyi bilenler bilmeyenlere yol gösterebilir.
ben zaten istemiyorum ben birinin fotosuna güzel yorum yazayım o da karşılığında bana yazsın.

anlatabilmişimdir umarım dediğimi. Sert olduysa biraz yazdığım sizin son cümlenizden kaynaklıydı, çünkü yanlış ve haksız bir cümleydi.

kırıcı olmak istemedim ben de.

saygılar

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 22:57 - İp: 85.***.**7.87