serrex
serrex (üye)
İstanbul / Meraklı

Çalıntı Fotoğraflara Önlem ???

Merhaba gerçek fotoğraf tutkunları.

Ben bir rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum.Bu platformun sıcaklığını ve samimiyetini seviyorum ancak bazı sahtekarlardan dolayı soğumaya başladım.Belki ağır bir itham ama sinirimi oldukça bozan bir konu olduğundan yazmaktanda çekinmiyorum.

Daha önceleri bir kaç çalıntı fotoğraf yakalamış ve bildirmiştim.Ancak hepsini yakalayabilmek imkansız.

Mesela ismi lazım değil bir üyenin sayfalarca fotoğrafı var.Hiçbir fotoğrafta tarz ve benzerlik yok.Bu kadar alakasız fotoğrafların toplanması bana mantıklı gelmiyor.Ayrıca hiç birinde exif bilgisi olmadığı gibi her fotoğraf başka makinayla çekilmiş. Sayabildiğim kadarıyla 10 farklı makina. Sizde bu fotoğrafların gerçekçiliğine nasıl inanılabilinir.Bu kadar fotoğrafa nazaran sadece 4 fotoğrafa yorum yapması da hiç mantıklı gelmiyor. Eminim bu tarz bir çok üye var ve bizde bunlara yorum yapıyoruz.

Bunu önlemenin bir yolu yokmudur.Exif bilgileri olmayan fotoğraflar kabul edilmesin yada manuplasyon kategorisine atılsın.Aklıma başka bir şey gelmiyor ama bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Teşekkürler

Tarih: 21 Kasım 2007, 00:12 - İp: 85.***.**6.85
serrex
serrex (üye)
İstanbul / Meraklı

Turkiye de herkese statik ip verilmiyor.Yani ekstra para verdiğinde oluyor.Çoğu insan da bunu kabul etmiyor.Statik IP yi mezbur yapsalar ve bu kimlik kartı gibi olsa değiştirilmek istendiğinde zor değiştirilse o zaman çalıntı fotoğraf ekleyen uyelerin ip leri bloklanırdı. Ama dinamik ip olunca her modemi açıp kapattığında farklı ip alabileceği için bu işte yatar.

 

Tarih: 26 Kasım 2007, 10:33 - İp: 88.***.**1.42