ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu Fotograflar Kimin?

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=61640
adresindeki fotoğrafı görüntülüyordum, bu fotografın ve bu arkadaşa ait fotografların KODAK V610 ile çekilemeyeceğini düşündüm, sonra yorumları okurken "travellerr" arkadaşımızın "bu fotoğraf galitsin'den olmasın sakın.burası kendi fotoğrafını çekip gönderen insanların mekanı sanırsam." yorumu üzerine internette "galitsin" kelimesini aradım. Ve fotoğraf ile ilgili gördüğüm bu sitede bulduklarımı bir web sayfasında topladım.
Lütfen bir kaç dakika ayırarak bu linki tıklayın http://www.ariktekin.com/galitsin , yorum sizin???

Tarih: 30 Temmuz 2006, 22:09 - İp: 85.***.**4.203
testaramen
testaramen (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle dedektiflik çalışmalarınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi makan ve kullanılan malazeme aynı, fakat yayınlanan resim orda yok, ayrıca ordaki resimleri kimin çektiği bellimi?. Fotoğrafın çalıntı olduğu kanıtlanana kadar kimseyi yargılayamayız. Belki ordaki fotoğraflar'da objektif00'indir. Bu konuda objektif00' ten cevap beklemeliyiz.

Saygılar.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 08:55 - İp: 195.***.**4.85
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Hocam sitenize girdim vallahi örnekleme ve şemalarla şekil 1A olayını uygulayarak müthiş açıklamışsınız olayı
Şaka bir yana sanrım o fotoğraf silindi.
Selamlar

 

Tarih: 1 Ağustos 2006, 16:16 - İp: 85.***.**2.173
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

testaramen arkadaşım; ben dedektiflik yapmak değil de bize yapılan saygısızlığa bir dikkat çekmek istemiştim. Eğer sözkonusu üyenin fotoğraflarına bir göz attıysanız, yorumların bir kısmında üyeye "bu çekimde hangi değerleri kullandınız, kodak v610 makinayla bu saçları bu kadar ahenkli nasıl yakaladınız, bu fotograflar "galitsin" adlı siteden alınmış olabilr mi" gibi sorular sorulmuş ve her nedense üye kendini öven fotoğraf yorumlarına cevap yazmış ama bu soruların hiç birine cevap vermemiş. Eğer oradaki fotoğraflar o arkadaşın ise övüe övüne evet benim demek bu kadar mı zor. Bu arkadaş fotoğraflarını mayıs ayında yüklemiş, sizce bu kadar sürede bir cevap veremezmiydi.
Ayrıca ben kimseyi yargılamadım ve suçalamdım dikkat ederseniz "yorum sizin" ifadesi kullamışım. Karar sizin..

harmanci arkadaşım, forumda bu konu açıldıktan sonra sözkonusu fotoğrafın silindiğini biliyorum, ayrıca az önce galeriye baktım yanılmıyorsam arkadaşın bir fotoğrafı daha silinmiş.
Şimdi bu arkadaş yöneltilen sorulara cevap vermeyecek, başkasına ait fotoğraf eklediğinden şüphe edilecek ve diğer fotoğrafları galeride hala sergilenecek.
Ve belki de dünaynın öbür ucundan başka bir fototğrafçıya ait fotolara üyelerimiz "abi müthişsin, bayıldım harika bir foto" gibi yorumlar yazmaya devam edecekler. Bu üyeye saygısızlık değilmidir?
Sizce bir fotoğrafın silinmesi olayı çözmüş mü oluyor?

Saygılar...

#ariktekin' tarafyndan 01.08.2006 18:16:42 tarihinde düzenlendi.


#ariktekin' tarafyndan 01.08.2006 18:17:54 tarihinde düzenlendi.


#ariktekin' tarafyndan 01.08.2006 18:33:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ağustos 2006, 18:06 - İp: 85.***.**4.203
testaramen
testaramen (üye)
İstanbul / Amatör

ariktekin abi size teşekkür ederiz bu dedektiflikten kastım, olayı ortaya çıkarmak için yaptığınız çalışmalardı teşekkürler, adamın biride asenanın çıplak fotoğrafını koymuştu siteye, onuda ben farketmiştim.

 

Tarih: 1 Ağustos 2006, 18:39 - İp: 85.***.**6.132
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

İlgili arkadaş ile ilgili daha öncede şikayetler geldi kendisiyle yaptığım bir görüşmede "bir fotoğraf hariç diğerlerinin kendisine ait" olduğu yönündeydi o bir fotoğrafıda silindi. Belirtilen makinaya ve çekilen fotoğrafa bakıldığında hatta diğer fotoğraflara bakıldığında da insan şüpheleniyor ancak bu ve benzeri durumlarda fotoğrafın orjinalinin linki olmadığı sürece yapacak çok fazla bir şey yok. Bir başka konuda bir arkadaş onaylama aşamasında ayıklansın demiş çok bilindik bir fotoğraf olmadığı sürece bu mümkün değil.

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 18:20 - İp: 81.***.**8.46
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Yaptığınızı yeterli bulmuyorum.
Hırsız yakalanana kadar hırsızlık yapacak, sonra hırsızlığı kesin olan fotografı silecek, ve burada kalmaya devam edecek. Üyeliğini tamamen iptal etmenizi beklerdim.
Bu kadar ucuz mudur insanların emeğini çalmak ?

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 18:34 - İp: 85.***.**4.110
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

O silinen fotoğraf sitede neredeyse hiç durmadı fotoğrafın altında bir imza vardı ve açıklama istedim kişide özür diledi "kendisinin ilgili fotoğrafı eklemediğini ve muhtemelen aynı bilgisayardan oturan birlikte çalıştıkları bir kişinin fotoğrafı eklemiş olabileceği" yönünde bir cevaptı.

Ayrıca çalıntı fotoğraf olduğu ıspatlanmış 3-4 fotoğrafın üzerine "bu fotoğraf çalıntıdır" diye teşhir eden de bendim. Çalıntı olduğu ıspatlansın üzerine adamın mail adresini yazayım.

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 18:49 - İp: 81.***.**8.46
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Açıklama için teşekkürler Fikret bey.

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 18:56 - İp: 85.***.**4.110
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üzerine mail adresini yazma fikri aslında baya iyi ve kişinin giriş yapıp fotoğrafı silmesinide engelleyip 2-3 gün teşhir etmek lazım. Üyelik iptali en hafif ceza.

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 19:06 - İp: 81.***.**8.46
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Bana kalsa çalıntı fotograflar bölümü yapar ve silmezdim.
Mail adresini Adı ve soyadıyla teşhir ederdim. Ad soyad belitmeyenleri üye yapmazdım. (istemeyenin adı soyadı görünmeyebilir, ama sitede olmalıdır.)

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 19:15 - İp: 85.***.**4.110