dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Aynı Kişiler - Aynı Yorumlar

Merhabalar

Diyeceksinizk ki; !!Hayrettin yinemi benzer konular

Günde yaklaşık 170-200 kişinin gezdiği sitemizde, fotoğraflara yapılan yorumları (eleştiri demiyorum, çünkü kimse yapmıyor) hep aynı 10-15 kişi yapıyor, ve de hep aynı şeyleri yazıyor. (Yürü Mahmut kim tutar seni)

Başlık altında toplayarak 5 maddeden oluşan yapılması gerekenleri yazdığım bir fotoğrafaın altına, benden sonra yine aynı 7 kişi aynı şeyleri(Yürü memet kimse sana yetişemez) yazıyor.

Fotoğrafının açıklama bölümüne ''öylesine çektim'' yazan birine ''Ellerine sağlık hocam, mükemmel olmuş, kutlarım seni'' diye yazmanın nedenini anlayamıyorum açıkçası.

Kişiye göre değişse de bu tür kelimeler bu kadar basit kullanılmamalı.

Öyle sanıyorum ki forumu kullanan arkadaşların yüzdesi galeriye fotoğraf ekleyenlerin 20% sine denk geldiği için bununda pek önemi olmayacak.

Okuduğunuz için teşekkürler.

#dilaver61' tarafından 02.08.2007 09:36:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Ağustos 2007, 09:33 - İp: 85.***.**5.6
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı



#Kumköy34' tarafından 06.08.2007 23:49:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 00:51 - İp: 88.***.**0.204
sevcan_pkr
sevcan_pkr (üye)
Eskişehir / Amatör

bu konuyu kesinlikle destekliyorum.Siteye ilk geldiğimde buraya üye olmamdaki amacım birileri benim fotoğraflarımı inceleyip onlara iyiyse neden iyi kötüyse neden kötü nerde hata yapmışım nerde çok iyiymiş bunu görebilmekti.Fotoğraf çekiminde yeniyim fakat bu sitedeki ilk eklediğim fotoğraflara bakıyorum ve son eklediklerimle kıyasladığımda 3 ay içerisinde aradaki gelişimi görebiliyorum.İlk karelerimde netlik sorunum vardı bana yardımcı olan beni yapıcı olarak eleştiren arkadaşlar(panctom,AsumanK. bunlar başta olmak üzere) sayesinde bu sorunu giderdim.Basit cümlelerle yapılan yorumların altına kısa bi sebep açıklamsıda yapılırsa eminimki ben ve benim gibi arkadaşlar kendini geliştirmeye devam edecektir.

Sevgilerimle..İyi geceler

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 02:04 - İp: 88.***.**9.185
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Keman ve sevcan_pkr dostlarım, sizlere çok teşekkür ediyorum.
Ama şu biline..
Benim için fotoğraflarınızdan önce, sizlerin dostluğu gelir.
Gereksiz bir resmiyet ve ciddiyet takınarak eleştiri doğru değil..
Bu bir oyun ve keyif alıyoruz.
Ve dostluğu paylaşıyoruz.

tekrar teşekkürler

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 02:20 - İp: 88.***.**0.136
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu bır oyun degil..90000 tane ınsan oyun oynamak ıstese onlıne savas oyunları yada second lıfe oynardı..boylede bır cıddıye almamazlık cok samımı gelmiyor..

dostluk paylasımı ıcın tavız vermek gerekıyorsa o alısverıstır..
galeride kimsenın dostlugu fotografından once gelmemelidir..forum ıcın aksi soylenebılır ancak meseleye daha cıddı bakmak gerek..
aman boyle gelmiş boyle gıder kadercılıgınede sonuna kadar karsıyım..siz atıb bir deniz yıldızını denize,enazından bır tanesı daha kurtulmus olur...


#gaijin' tarafından 06.08.2007 03:49:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 03:32 - İp: 88.***.**1.105
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör



#panctom' tarafından 06.08.2007 18:13:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 04:41 - İp: 88.***.**0.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı



#Kumköy34' tarafından 06.08.2007 23:49:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 05:32 - İp: 88.***.**3.16
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Bu gün hemen herkes iyi fotoğraf çekebilecek kapasitede bir ekipmana sahip.
Cep telefonları bile -ki ben pek kullanmam aslında cep telefonunun kamerasını, ama geçen gün bir iki çekim yaptım ve hayretler içinde kaldım- oldukça tatminkar iş çıkarabiliyor.
300 liraya alınacak bir kompakt makinenin 5 sene öncesinin filmli makinelerden çok geri olduğunu kaçımız iddia edebilir?
Düşen dslr fiyatları yeni başlayan bir amatörü, profosyonel bir fotoğrafçının ekipmanına kavuşturuyor nerdeyse. (Geçen gün fotoğraf bastırmak için bir fotoğrafçıya girdim, stüdyonun sahibi elinde D100 ü ile geziyordu, bir amatör olan ben ondan daha iyi kamera, lens ve daha zengin ekipman kullanıyordum) .

Diğer yandan auto ayarlarla bile hemen her makine iyi iş çıkarıyor.

Dergilerin verdikleri eğitim cd leri , internetteki smilasyonlar filan kişinin temel eğitimi öğrenmesini sağlıyor.

Yani ekiman sıkıntısı olduğundan söz edemeyiz. En kötü makine bile gayet güzel iş çıkarabiliyor.

Buna rağmen aynı şeyi fotoğraf tekniğinde görmek mümkün değil çok kere. Makine teknolojisindeki ilerlemeyi fotoğraf tekniğinde göremiyoruz , hatta bana daha kötüye gidiyormuş gibi gelir. Mesela 30-40 sene öncesinin yetersiz makineleriyle çekilen fotoğraflarını inceleyelim. Hepimizin evinde yüzlercesi vardır. Siyah beyaz bu fotoğrafların kadrajı genellikle sorunsuzdur, boy fotoğraflarında ayaklar kadraja dahildir, kadrajda gereksiz nesne yoktur. Bu fotroğrafları çekenler de A,P,M modlarından habersiz; 50 ya da 100 asa filme mmuhtaç annelerimiz, babalarımız, komşularımız.

Hep söylerim, kişinin iç dünyası zenginse iyi fotoğraf çeker.

Zaten ünlü bşir fotoğrafçı '' iyi fotoğraf çekmek için fotoğraf kursuna gitmeyin bu saçmalık, bu saçma kurslara vereceğiniz parayla sosyoloji, psikolji kurslarına gidin, sinemaya gidin, kitap okuyun '' diyordu.

Son 30 yılda yaşanan toplumsal yozlaşma ve kültürel ket vurma nedeniyle bu ülke sürekli geri geri giden bir arabadan farkısz geliyor bana kültür anlamında.

Kuşum Aydın %40, Bülent Ersoy -(İsmini anımsayamadığım bir herif var, şarkı yarışmalarında hep jüri olur) ikilisi %60 raiting alıyorsa -yani insanların %60 ı o programı izliyorsa- ve aynı kişiler iktidar partisini %50 lere taşıyorsa (islemcı kimliği yadsınamaz) ciddi bir sorun vardır.(Amacım politika tartışmak değil, bir tespit yaptım sadece, konuyu sapıtmayınız ).

İyi bir ekipman kişiyi iyi bir fotoğrafçı yapmıyor kuşkusuz.

Fotoğrafı okumayı bilmiyoruz . Önceki sayfalarda Burkay08 de belirtmiş bunu, aynen katılıyorum kendisine.

Fotoğrafı okumayı bilenler de yorum yazmaya üşeniyorlar. Bu da ciddi bir sorun. Az önce sitede 2-3 ay içerisinde neler olmuş diye baktım, usta ya da ileri amatör sayılacak belki 20 kişi saydım, fotoğraf yüklememişler 2 aydır. Gelecek vaad eden yeni başlayan 3-4 arkadaşın sitenin galerisinden uzak kaldığım 1 aylık sürede fotoğraflarını sillip gittiklerini gördüm.

Bu uzun girizgahı bırakıp konuya girersek netfotodaki yorum meselesi öteden beri tartışılır. Beğenilerini ifade edenler büyük çoğunluğu oluşturuyor, bu da gerekli. Ama teknik yorum yazan çok çok az. Çünkü 2000 dolarlık ekipmana rağmen bir fotoğraf dergisi okumuyoruz,, çoğumuzun elinde fotoğrafçılıkla ilgili kitap bile yok. Ben forumda 6 ay öne bir konu açmıştım. Sabit Kalfagili Hoca nın beklenen kitabı tekrar satışta diye. İki arkadaş konuya yanıt yazdı. Fotoğraf sanatını bilmezsek nasıl olacak bu iş?

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 12:55 - İp: 81.***.**7.49
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ah ah panctom birturlu ayırtını edemeyeceksın degilmi..

ben neye oyun dıyorum burada???okudun sen bunu degılmı???
evet okudun..ben burada ust gaelri secımının fıkret beyınde deyımıyle bır oyun oldugunu soyledım..
neden soyledım??
cunku fıkret beyın evlenecegı hafta,sıteyle alakadar olamadıgı bır zamanda,vekalet verdıgı benımde bılmedıgım bır arkadas bır kodlama hatası yaptıgı ıcın foruma gırılemezken,bununla ilgilenecek bir kişi malesef yokken,iki uyenın kısısel nedenleride dahılınde secımler aksadıgında sızın sıte elden gıttı feryatlarına dusmenız yuzunden...

ust galeriyi secmek bir oyundur dedim bugunde dıyorum..

şimdi ayırdını yapman gereken seye gelelim..
bu sıteye fotograf eklemek,bu sitede fotograflara yorum yazmak,insanların hatalarını gostermek oyun degıldır..
bır kişinin binlerce dolarını yatırdıgı ve tabiri caizse eşek gibi bu nebiçim bir iştir diye kafa yordugu bir işe oyun demek bu kişilere terbiyesizliktir..

kaldıkı bana ogun oyun dedin bugun degil diyorsun,sıvadın batırdın dıyorsun ama bak ogun cıddı dedıgın seye senın mantıgınla şimdi oyun dıyorsun..

bak gordunmu??
sende sıvamıssın bazı seyleri..ben bunu soyluyormuyum??hayır cunku ıkı konunun ayrı oldugunu gorebılıyorum..

sen dıyorsunki ust galeri secımı cıddı bır iş biz beceremedik,ama fotograf yuklemek adam akıllı yorum yapmak yol gostermek oyundur..

bende dıyorumki ust galeriyi secmek site yonetiminin verdigi bir inisiyatıf bır oyundur,ama sıteye fotograf yuklemek,yorum yapıp yol gostermek ciddi bir iştir..

şimdi kızacaksın,kopureceksin belki ama hadi bakalım...

-----------------------

şimdi pazarbeyınde tepkisini cekecegim belki,ama kendısının benı anlayacagını dusunuyorum..sadece ornek olması amacıyla..bu konuya destek verenlerin cogununda aynı seyı yapan ınsanlar olacagını soylemiştim..

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=178208

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 15:30 - İp: 85.***.**4.24
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ben farkındayım uzun zamandır zaten, senin derdin her zaman bana muhalefet yapmak! Ve hep muhalefet yapayım dersen böyle çelişkili bir hale düşersin.Her topikte ben "a" desem, sen "b" dedin.
Gördün mü muhalefeti?



bu cumlenide tamamen sanssızlık olarak goruyorum..
yazık bukadarda dusme istersen..
sırf sana muhalefet için ugrastıgım fikrine kapılman uzucu..

---------------------

ama sunuda soylemeden edemem,
bu sitede her sorunun ben farkındayım,cozumunude ben buluyorum anlayısını tasvıp edemem..
-----
sıtede fotograflara denetım yapılsın deyıp,benım fotografım eklenmedi demeni tasvıp edemem.
-----
sırf tanıdık dıye boyle yorumlar yapılmasın deyıp boyle yorumlar yapmanı tasvıp edemem..
-----
dıkkat cekmek ıcın aslında sorun olmyan bırseyı uyeleride tenkit edecek sekilde sorun gibi gostermenıde tasvıp edemem..
-----

deki muhalefet,ama sırf sana degil onuda bıl..
ben dogru bldıgımı soylemekten cekinmem..adı ne olursa olsun,avatarı ne olursa olsun,avatarının altında ne yazarsa yazsın..
-----

guzel bır bakkal sarkısında derki
kendine dev aynasında degil,boy aynasında bır bak..



celişkim yok dedin celişkilerini yazdım..
şimdi fasulyeden nameler calda dinleyelim

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 15:44 - İp: 85.***.**4.24
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör



#panctom' tarafından 06.08.2007 18:12:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 15:50 - İp: 88.***.**0.136