adayasemini
adayasemini (üye)
Ankara / Meraklı

Allah Allah Bu Ne İş?

Yahu bayanlar baylar;

o kadar kişi açtığımız konuları okuyor ama cevap yazan yok.yorum da olsa kabul ama el insaf bi konuyu 700 kişi okur da 6 kişi cevap yazar mı? bu okuyanların hiç nir fikirleri yok mu? sanmam lütfen biraz daha duyarlı olalım. sizler ne düşünüyorsunuz bilmek isterim...

Tarih: 26 Haziran 2009, 20:20 - İp: 78.***.**8.212
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

sezon zamanı insanlar iş peşinde cevap yazmamaları gayet normaldir..

 

Tarih: 27 Haziran 2009, 13:36 - İp: 78.***.**3.124
adayasemini
adayasemini (üye)
Ankara / Meraklı

sayın f.berkant kastım sadece kendi yazılarıma ya da şu zamana değil bu genel ve diğer üyelerinde bu bölümde satır aralarında değindiği konulardan biri birz daha duyarlı olalım yeter.

 

Tarih: 27 Haziran 2009, 13:59 - İp: 78.***.**5.205
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

insanların fikirleri olmadan bişeyler yazmasını bekliyorsun anlasılan..
burasını diger forumlarla karsılastırmayın, burası al sana +rep alsana teşekkur tarzında calısan bir site degil..bilgi paylasım adı altında veriliyorsa teşekkur isteme gibi bir hakkıda yoktur hiçkimsenin..cevapta gelir yada gelmez,insanlar cevap vermedi diye kimseye laf edemezsiniz..

her sitenin ve forumun kendi kuralları vardır.
burada konu acan insanın once forumu araması gerekir..
butun forumda aktif olmama ragmen konuların cogunu gormemişim bile,bazılarınıda gordugum halde bilgim olmadıgından yada zaten forumda mevcut bilgi oldugundan cevap vermedim..
cogunu gormeme nedenim tahmin edilebilir, forumda konu kirliligi,bunun nedenide tamin edilebilir, aramadan,arastırmadan acılan bu gibi birbirinin aynı konular..
kimse arastırma geregi duymazsa, bin tane birbirinin aynı konu ve bir tane cevap olur..

coguna cevap vermemein nedenide anlasılabilir, bosuna konusma geregi duymamak, yaw sizin istediginizi bilmiyorum ama bugun havalar cok guzel yazacak halimiz yok herhalde..
yada her konuya girip arkadasım senın sordugun sorunun cevabı hemen actıgın konunun altında yazıyor diyecek halimiz yok..

forum kurallarına bakarsanız aslında o konuların bazılarının silinmöesi gerektiginide gorurdunuz,cunku arastırmadan acılmıs hepsi..
misal kullanım kılavuzu arayan birisi, forumda arama yaparak bunun markanın bayisinden temin edebilecegini ogrenebilir..bu ve bunun gibi konularda insanların hiçbişey yazmaması boş yazmasından iyidir..
aynı sizin konunuz gibi..cevap photoshopsa bitmiştir,tek cevap butun soruyu karsılar ve konu kapanır.

adam gibi acıp arama dugmesinden etkili bir arama yaparsanız sordugunuz butun sorulara anında ulasırsınız, bu forum 7 yıldır var ve sorulan butun sorular 7 yıl içinde defalarca soruldu zaten.
konu acmadan once forum kurallarını okursanız zaten bu yone yonlendiriliyorsunuz ve baslıklarınızda kurallara aykırı olmuyor..
ama yok bizim millet okumayı sevmiyor..arastırmayıda sevmiyor,ben yazayımda millet benım için arastırsın benım için okusun bana yazsn istiyor..
*******************************************
duyarlı olması gerekenler konu acanlar, kimse bilgi saklamıyor,ama olmayan bilgiyi vermeye calısacakda degil insanlar..
unutmadan hiç bilgi vermemek yanlıs bilgi vermekten iyidir.


 

Tarih: 27 Haziran 2009, 15:40 - İp: 78.***.**1.194
adayasemini
adayasemini (üye)
Ankara / Meraklı

insanların fikirleri olmadan bişeyler yazmasını beklemiyorum tabiki bu konuda yanlış anlaşıldım. zaten forumda tek cevap yazılmış bir sürü konu var bakıyoruz tek cevap yetmiş. hepsine bir kişi tabi ki yetişemez. kimse kimseye teşekkür etmek zorunda da değil tabi ki buna da katılıyorum. amakullandığın ya da aradığın bi bilgiye orada ulaştıysan "sayın ... yazdığınız bilgi çok işime yaradı saolun" /" bu konuda benim farklı bi fikrim var ..." vb. cevaplar yaza-bili-riz. genel anlamda bu işi yapan varsa der ki ben bu konuda zaten duyarlıyım ve biter. ama olmayann da varsa bi daha düşünür durumu tartışmaya dönüştürmeyelim rica ederim. düşüncelerinizi yazdığınız için sağolun. iyi çalışmalar

 

Tarih: 27 Haziran 2009, 19:33 - İp: 78.***.**5.205
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Söz konusu durum, başka konular üzerine forumlardada aynıdır.. Hatta reefkeepingde, nano-reefde, photo.netde dahi böyle..

Hatta, az önce grafik üzerine bir forumda, "Büyük format dijital baskı makinelerinde renk kalibrasyonu" üzerine bir konu gördüm. Yarım yamalak bilgilerle konu açılmış. Oraya yazma hakkım olduğu gibi, yazmama hakkımda var..

Saygılarımla..

 

Tarih: 28 Haziran 2009, 14:22 - İp: 78.***.**0.55
rebelemo
rebelemo (üye)
İzmir / Meraklı

@adayasemini
fikirleinize aynen katılıyorum. ama bi noktada istek ile karşı tarafın yaptığı arasında fark olobiliyor. yani cvb verilmediyse
1- "gaijin" in dediği gibi bilgisi yoktur
2- "mete007" dediği gibi cvp vermek istemiyodur
3- "f.berkant" vakityeri yoktur
4- önceden konu açılmış olabilir
5- konu açamadan önce gerekli aramayı yapmamış olabilir...
6- sarduğu soru ufak bi ereştırma ile rahat bulunabilir nitelikte olobilir
vs vs aklıma gelenler sadece daha bir çok sebei olabilir.
araştırma yerine hazır bilgi istiyoruz...
sorulan "soru" ya bilmiyorum demek istemiyoruz...
saygılarımla...

 

Tarih: 7 Temmuz 2009, 20:41 - İp: 212.***.**5.218