barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

Pretec Ring Adaptor

ben pretec dc3a30 almadan önce forumlarda bir ring adaptörden bahsediliyordu,galiba 52mm.lik,2 ucu dişli bir ucu objektife takılan diğer ucuna da filtre ve objektif eklemeye yarayan. Bulabilen varmı nerede satılıyormuş?

Tarih: 14 Mart 2005, 20:21 - İp: yok
9gigahertz
9gigahertz (üye)
Antalya / Amatör

Selam,
Bu konuyla ben oldukça ilgilendim, Antalya'da bütün fotoğrafçıları ve fotoğrafçı diye geçinen ticaret haneleri taradım ama uygun bir parça bulamadım. Fakat Toshiba PDR 700 modelin uzatma halkası bire bir uyduğunu biliyorum. Ayrıca tornacıda yaptırmak da mümkünmüş. kasa yivi 49 mm , lens yivi 52 mm ve halka uzunluğu takriben net olarak 35 mm olmalı. uzunluk zoom lensin rahatça açılıp kapanmasını sağlamak için 1-2 milim fazla bırakılabilir, en iyisi dikkatle ölçerek çizmek olacaktır.

 

Tarih: 16 Mart 2005, 22:21 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

eyvah, pretec zaten bu forumlarda baya bi alay konusu olmuştu ne malı olduğu belli değil diye; şimdi birde tornacıda ring yaptırıyoruz dersek adamlar "neticesi" ile gülecek bize
Neyse başka çare yoksa katlanıcaz tabi.Bu arada ben de antalyalıyım, siz yaptırırsanız ve sonuç hoşunuza giderse buraya veya mailime tekrar bildirirmisiniz? Ha , birde hızlısistemin bu ring hakkında bilgisi varmı satmayı düşünüyorlarmı bi sormak lazım. Ben görüşebilirsem buraya yazarım. Teşekkürler

#aragorn74' tarafından 16.03.2005 22:54:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Mart 2005, 22:51 - İp: yok
priapos
priapos (üye)
Antalya / Haber Fotoğrafçısı

Oncelikle torna isine sicak bakmadigimi belirteyim. Cunku yapilacak parcanin ucuna lens kapagi, filtre gibi aparatlarin montaji icin gerekli yivler ilmali, bu yivlerin set derinlikleri standartlarda olmali yani zor is, ayrica hangi materyalden olacak? Aluminiummu , tahtami nedir? Tahta olsa bayagi ilginc olur hakkaten!

Bide su forumda dalga gecme olayi, vallahi bilmem hocam dalga gecenin ya gozu bozuktur yada ingilizcesi yoktur ki internette arastirp cihazin karsilastirmalarnii okusun. Kusursuz degil kusursuz isteyen 2.800+ Euro verir alir Pro 2 vs.. kullanir. Ben memnnum. Derim ki DC3A30 icin bir konu basligi acma vakti geldi geciyor.

 

Tarih: 17 Mart 2005, 11:07 - İp: yok
wilusa
wilusa (üye)
Çanakkale / Amatör

Arkadaşlar şu ring adaptörün net ölçüleri nedir bilen varsa tam olarak yazabilirmi? Sanırım bu iş için en uygun madde alüminyum. Eğer tam ölçülerini veren bi arkadaş çıkarsa bende yaptırıcam...

 

Tarih: 28 Mayıs 2005, 08:27 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

makinanız toshiba pdr 700 dür. bu nedenle alay konusu edecek bir tarafı yok. oguz un çektiği makroları görünce makinanın gerçekten çok iyi bir makina olduğunu anladım. it ürür kervan yürür.

 

Tarih: 28 Haziran 2005, 20:34 - İp: yok
  • 1