ozgurozkan
ozgurozkan (üye)
Ankara / Amatör

Otomatik Netleme Çok Mu Önemli?

Benim bir kare fotoğrafı çekmeye ayırdığım zaman diliminde bir bekârı evlendirip çocuk sahibi yapabilirsiniz.

Demek istediğim şu, çoğunlukla kurgu çalışıyorum. Ayrıca bir hukuk derneğinin dergisi ve internet sayfası için üye avukatları ofislerinde çekiyorum. Ayrıca dergideki yazılara uygun olacak durağan fotoğraflar ki çoğu yakın plân çalışmaları oluyor ve zaman kısıtlı olmuyor.

Merak ettiğim şu:
Makinemde AF motoru yok. Buna rağmen AF motorsuz lens alıp manuel focus modunda kullanırsam optik olarak bana dönen olumsuz sonuç olur mu?

Makinemdeki kit lensi (18-55 VR), vızırdayıp vızırdayıp kontrastsız yüzeye odaklanamadığı için zaten kullanmıyorumve yeterli zamanım olduğu için.

Ancak AF-S veya AF'yi gövdeden alan bir lensi, manuel kullanmanın optik bir olumsuz sonucu olur mu?

Bütün bunları kısıtlı bütçe koşullarım dolayısıyla soruyorum. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Tarih: 27 Eylül 2013, 19:40 - İp: 85.***.**2.55
feelthesilence
feelthesilence (üye)
Antalya / Amatör

Nikon gövde'de af yok ise otomatik netleme yapabilmek için af-s bir lense ihtiyacınız olacak. Gövde de af var ise lensin af olması yeterli. Gövdeden manuel'e alırsanız af lens ile manuel netleme yapabilirsiniz. Yakın plan çalıştığınızı belirtmişsiniz, manuel netlemenin dez avantajına gelirsek en ufak bir hareketinizde bile(çalıştığınız konu ne ise) netlemede problem yaşarsınız, haliyle bu durum fotoğrafa yansır. Tripod kullanırsanız bu probleminde önüne geçmiş olursunuz. Optik konusuna gelince ,af olan gövdelerde(DSLR) manuel lensler(eski olanlar) pek tavsiye edilmiyor. Bazen nostalji olsun diye bazen de manuel netleme yaparak çekilmesi gerektiği için ben manuel netlemeyi tercih ediyorum.

Uzun lafın kısası, eğer profesyonel çekimler yapmıyorsanız bence problem yok.

 

Tarih: 27 Eylül 2013, 20:59 - İp: 95.***.**6.161
avanguardist
avanguardist (üye)
Aydın / Meraklı

18-55 i bir süre mf olarak kullanıp sonuca bakın

 

Tarih: 28 Eylül 2013, 16:22 - İp: 95.***.**6.252
mthee
mthee (üye)
Eskişehir / Meraklı

nikonlarda bazı modellerde odak göstergesi var hepsinde varmı bilmiyorum. netlemeyi herhangi bir noktaya alıp, deklanşöre yarım basılıyken lensin netleme halkasını vizörde nokta gelinceye kadar çevirince netlemeyi yapmış oluyorsunuz. odak göstergesini bir araştırın isterseniz

 

Tarih: 28 Eylül 2013, 20:29 - İp: 24.***.**9.20
  • 1