behri
behri (üye)
İstanbul / Amatör

Objektif Satın Alma/ma Rehberi

Marhaba arkadaşlar,

Hep tartışıyoruz; hangi makina diğerini döver diye

Bi soruda benden: Hangi objektif diğer (marka) objektifi döver
Makinalar fiyat performans olarak birbirlerine yakın..., sanki
Peki conan (!) objektifler herkesi dövecek düzeyde mi ki fiyatları şeklinde. Yoksa bu durum Türkiye'ye mi mahsus?

Şaka bir yana, makina seçmeden önce (ladese düşmemek için) incelenmesi gereken konu bu bence.
(Mukayeseler eşdeğer objektiflerle olmalı."O'nda o var şunda yok" gibi değil.

Değerli fikirlerinizi belirtirsiniz umarım.


#behri' tarafından 08.10.2006 04:19:38 tarihinde düzenlendi.


#behri' tarafından 08.10.2006 04:48:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Ekim 2006, 04:18 - İp: 81.***.**1.106
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bu konuyu objektif ve filtreler bölümüne taşıyorum. (Taşıyamıyorum tabii, çünkü moderatör değilim

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 08:47 - İp: 85.***.**4.55
behri
behri (üye)
İstanbul / Amatör

Burada manzara da iyi sohbette.
Teşekkür ederim ben almiim

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 12:45 - İp: 81.***.**1.106
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Sevgili behri

Canon fotograf makinalarini cok sevmeme ragmen,uzun yillardir Nikon kullaniyorum.Birinci nedeni yapisal govde olarak cok saglam olmalari , ikinci nedeni ise Nikon objektiflerinin cok iyi sonuc vermesidir.

Bu kadar iyi sonuclar alabildigimiz bu objektifler fiyat olarakta Cano'dan ucuzdur.Bu demek degildir ki Canon kotu objektif uretiyor ; asla.

Zaten Nikon'un sohreti sadece fotograf sektoru icinde sinirli degildir,uzay teleskoplari,bilimsel alanda kullanilan microskoplar yani mercek dedigin zaman akla Nikon gelir.

Canon'un objektif fiyat politikasi Turkiye'ye mahsuz degil,Avrupada'da fiyatlar cok yuksek.

Basarilar

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 14:24 - İp: 195.***.**2.2
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Merhaba "behri"

Valla canonun L serisi lensleri epey bi paradan satılıyor, vede piyasadaki bi çok lensi dövecek şekilde bu dediğim serinin lensleri bide USM ve IS özelliği olan lensler var kullanıcıya epey bi kolaylık sağlıyor sessiz netleme ve titreme önleyici özellikleri gayet güzel bunlarda piyasadaki bi çok lensi dövecek biçimde.

Nikonun L serisi gibi bi serisi yok ancak G ve Ed gibi serileri var G serisini piyasadaki bi çok lens G serisi lensi döver ama ED seriside hiç yabana atılacak gibi değil, nikonunda VR li lensleri var bunlarda kullanıcıya titreme önleyici olarak epey bi kolaylık sağlıyor.

Sigma ve Tamron markaları var yan sanayi olarak nikon canon sony konica vs. çeşitli markalara lens üretiyolar tamronu pek bilmiyorum ama Sigmanında güzel lensleri var kalitede kendisini kanıtlamış 17-70 mesela.

Son olarak Canon distribitöründen olsa gerek hem ürünlerin hemde teknik servis hizmetlerinin pahalı olduğu bu formda defalarca arkadaşlar tarafından söylenmiş bi gerçektir.

#chopsuey' tarafyndan 08.10.2006 14:38:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 14:37 - İp: 85.***.**5.52
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

mustafa abi tam istedigin degil ama belki yardımcı olur tıkla

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 17:49 - İp: 88.***.**9.185
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murgur, ben tasiyayim bari, madem sen tasimadin..

behri, leica'larla carl zeiss'ler genelde digerlerini dovuyorlar..

kesin olan birsey yok, cunku her markanin kaliteli ve kalitesiz lensleri var..

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 18:35 - İp: 86.***.**0.120
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Her odak uzaklığında başka bir objetif daha iyi olabiliyor.
Mesela 50mm de bir marka, 135 mmde bir başka marka şu veya bu sebepten daha iyi denilebiliyor. Kimi çok keskinken, kiminin kontrast, kiminin renk ayırımı gibi özellikleri baskın olabiliyor.
Genel konuşursak, çok iyidir diye kabul gören objektifler Nikkor, Canon, Zaiss ve Leica.
Dikkat çekilen bir nokta ise modern lenslerin çeşitliliği. Modern lens denilen şey ise son yıllarda yapılan ve kromatik renk bozulmalarına karşı özel yapılan lensler. Nice güzel eski lensler digital dünyada kullanılmaz oldu bu yüzden. Digital sensorler renk sapmalarına karşı filmden daha hassas. O yüzden Bir lens alırken, hangi yılda tasarlandığı, ilk imalatının hangi yılda olduğu önemli olmaya başladı.
Fiyat performans konusuna gelince hangi sınıfta lens baktığınızla çok alakalı. Amatör sınıfta Son yıllarda Sigma çok başarılı görünüyor bana, bir sürü yeni lens yaptılar, fiyatları makul.
profesyonel lenslerde Canon daha ucuz. Şöyle demek belki daha doğru, diğerlerinde sözgelimi 6000 dolar olan lens canon da 5000 dolar. Profesyonel fotografçıların bir kısmının sadece kaliteli yeni nesil lenslerin ucuz ve çeşitli olmasından dolayı Canon'u tercih ettiklerini duyuyorum. Yeni bir lens takımı kuracaksanız gövde fiyatı fındık fıstık parası sayılıyor. Tabii bu oranlar/fiyatlar yurtdışında geçerli.
Öte yandan Zaiss ciddi bir atak yaptı, hem Sony için hemde Nikon için kaliteli lens üretiyor artık. Bu bence resmi değiştirir. Sony henüz profesyonel gövde yapmıyor, ancak yapacağı kesin gibi. Zaiss lensleri giriş seviyesi makineler için yaptırmıyor herhalde. Nikon ise kendi lenslerine ilave olarak Zaiss lens kullanılabilme opsiyonu ile daha güçlü hale geliyor. Leica hala geniş pazara hitap etmeye başlamadı, bekleyip göreceğiz.

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 23:53 - İp: 88.***.**2.130
behri
behri (üye)
İstanbul / Amatör

Fatih Bey merhaba,
Konuyu merakım doğrultusunda cevaplandırmanıza müteşekkirim. Daha önce de değerli görüşlerinizden istifade etmiş idim. Link'ini verdiğiniz photozone'u anlayabildiğim kadarı ile incelemem sonucunda kafamda bazı sorular oluştu. Test sonuçları benzer olan lenslerdeki fiyat farkı, makina tercihini bile etkilemektedir.
Bilinenin aksine CANON objektiflerin ucuz! olduğunu belitmeniz benim için sürpriz oldu. Makinaların daha erken demode olması, objektifleri daha dikkatli seçmemizi zorunlu kılıyor.Başlığı açmamdaki amaç da zaten bu idi.
Fotoğraf konusu benim açımdan hobi olmanın ötesinde işimin dolaylı olarak bir parçası. Profesyonel kaliteyi arayan bir amatörüm. Carl Zaiss seçeneği beni nikon'a yöneltti gibi. Bakalım son karar nereye varır.
Tekrar teşekkür ederim.

M.Nasuhi

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 01:29 - İp: 81.***.**1.106
  • 1