ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Macro Çekimler İçin......

daha iyi makro çekimler yapmak için ,,,objektifin önüne kaç adet macro lens takarsak en iyi sonucu elde ederiz...Mesela ben COKİN marka 2d + 3d 2 adet lens taktım.....Bunların önüne yada arkasına canon marka 250 ve 500 taksam olurmu yada her ikisinide ....daha fazla büyütme sağlarmı....yada hepsi aynı büyütmeyimi verir...?????



saygılar....

Tarih: 16 Ocak 2006, 05:25 - İp: yok
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kullanmış olduğunuz aparatlar macro lens değil close-up dır. Close-up lar +1 den + 4 de kadar en fazla kullanılanlarıdır. Bunları ister tek tek ister ise dahada yakınlaştırmak için hepsini bir kullanabilirsiniz. Sonuçta hangi marka olursa olsun üzerinde yazdığı + değer kadar büyütme oranına sahipdir.

Close-up ların en büyük sorunu macro lenslere göre merkez net kenarlar flu çıkmaktadır.

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 09:53 - İp: 81.***.**3.24
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sayın ömerk veya bilgisi olan diğer değerli arkadaşlar,

bende de hoya marka olan bir set var.. lakin dediğiniz gibi özellikle hepsini arka arkaya takınca fluluk kenarlarda artıyor.. peki makro lensler ile close-uplar arasındaki fark nedir bundan başka.. mesela görünüşleri aynı mıdır? veya kullanım şekli nasıldır?

bir de canon 500d makro bir lensmidir yoksa o da close-up mıdır?

sağlıcakla..

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 12:25 - İp: 85.***.**3.64
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhabalar, ben Olympus'un makro lensini kullanıyorum. Oldukça büyük ve ağır bir lens. Kenarlarda fluluk sorunu yaşamıyorum. Benim bildiğim kadarıyla, makro lenslerde, diğer konverter lenslerde (tele, geniş açı) olduğu gibi, birden fazla mercek-lens bulunuyor, close-up'lar ise tek bir mercek lensten ouşuyor.
Makro lenslerdeki merceklerden biri görüntüyü büyütürken diğeri düzeltiyor, dolayısıyla da kenarlarda flulaşma sorunu ya çok belirsiz yaşanıyor, ya da hiç yaşanmıyor.
Saygılarımla...

 

Tarih: 17 Ocak 2006, 00:59 - İp: 85.***.**3.89
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bir soru da ben sorayım. Şu bizim eski uzatma tüpleri, hani below flan gibi körük veya objektif gövdesi gibi olanlar vardı bu türler artık tarihe karıştı mı? Macro objektifler bu tüplerin yerini doldurur mu? bir objektif kadar değerliydi benim için. Macro çekim tekniklerini, nasıl bir diyafram ile iyi sonuç alınır, gibi açılımları da yazarsanız fayda sağlayacak düşüncesindeyim. Cevap yazan arkadaşların bilgi birikimlerini paylaşmaları ricası ile....

 

Tarih: 17 Ocak 2006, 14:13 - İp: 195.***.**2.86
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selamlar herkese,

kusura bakmayın bugünlerde sınavlarım var pek giremiyorum foruma..

sayın droral,
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.. ama dediğiniz gibi olduğu konusunda kanaatim güçlenmeye başladı.. ama bu benim için yine masrafın kapımda olduğu anlamına geliyor. bir konuda insanın bilgisizliği ne kadar kötü değil mi? herkes makro lens diye bahsettiği için gidip close-up hoyalara o kadar para verdim.. yine çok kaliteli lensler ama makroların daha iyi olduğu sanırım acı bir gerçek

sevgili afrikalı abiciğim,
uzun zamandır bir forumda karşılaşmıyorduk.. iyisinizdir inşallah.. verdiğiniz destek için size de ayrıca teşekkür etmek istedim..

bir de arkadaşlar canon 500 d lensleri sormuştum ama o da bir close-up galiba.. yalnız pazarbeyin çektiği makrolarda hiç kenarlarda fluluk yok gibi.. sizce?

sağlıcakla..

 

Tarih: 17 Ocak 2006, 23:25 - İp: 85.***.**3.64
  • 1