gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Lens Fiyatları

Merhaba Arkadaşlar,

Yakın bir zamanda Nikon ya da Canon DSLR makine almayı düşünüyorum. Lens fiyatları ve lensler konusunda biraz araştırma yaptım.

Eğer kit lensleri ya da Sigma, Tamron, Tokina gibi üreticilerin yaptığı lensleri kullanmak istemiyorsak, Nikkor lens fiyatları çok daha uygun geldi bana. Hatta Canon lens fiyatları Nikkorların yanından bile geçmiyor diyebilirim.

İlave olarak Canon'un , Nikkor DX18-200VR(700-750$) gibi genel amaçlı bir lensin karşılığı olabilecek bir alternatifi yok. Ken Rockwell amca yere göğe sığdıramamış bu lensi. İlgilenenler
şuraya
bakabilir.

Ne dersiniz? acaba ben mi yanlış yerlerden araştırdım?

Aslında DigicII+8MP CMOS sensörün kabiliyetlerini görünce 350D almaya karar vermiştim fakat Canon lens fiyatlarını araştırınca D50+18-200VR ön plana çıktı.

Tarih: 2 Mart 2006, 00:03 - İp: yok
bresson
bresson (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

syn burkay ve gorkemkgo

iki yılı aşkın bi süre sigma sd9 kullandım kısaca şöle söliyim görüntü kalitesi süper renkdoygunlugu keskinlik muhteşem ama çok ışık istiyor düşük ışıklarda kalite düşüyor iso yükseldikçe noise çok artıyo. gece af rezalet netlemek için ışık arıyosunuz el feneri bile kullanan var. af asist olmaması büyük eksik bence. 2 yıl önce olsa düşünmeden tekrar alırdım ama teknoloji ilerledi ve sigma body si ile biraz geri kaldı foveon 3x ile ff çıkarsaa ahh düşünmem bile hemen alırım. bunlar kendi düşüncelerim herkese bol fotograflı günler dilerim..

 

Tarih: 4 Mart 2006, 14:34 - İp: 85.***.**1.5
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili görkemgo dilersen bu konuda www.Reproset.com.tr (sigma dsitributörü) dijitalürünler müdürü Sn.Sena OK beyden ayrıntılı görüş isteyebilirsin. E-Mail adresi:
sena-ok@ reproset.com.tr


Sevgili bresson bu güne dek DSLR makinelerde iki teknoloji bilirim 1 -Foveon 2 -Süper ccd gerisi boş...
Sigmayı öteden beri hep önerdim ve inan bana bu güne kadar bir kimse çıkıp ta bana kem söz etmedi...
Ve kadere bak ki artık Sigma yetkili servisiyim bir aydır

 

Tarih: 4 Mart 2006, 23:13 - İp: 88.***.**4.48
keskinsirk
keskinsirk (üye)
Konya / Amatör

Arkadaşlar,ben dünyada eski fotoğrafa meraklanmada yeniyim. Başka bir forumdada sormuştum. Kimse cevaplamadı. Benim aklıma bir soru takıldı. Birgün D-SLR'ye geçersem bilgim olsun diye lensleri inceliyordum. 300mm sabit odak uzaklıklı lensler gördüm. Zoom lenslerde yakınlaştırma oranını en uzak odak mesafesini en yakına bölerek buluyorduk. Sabit odaklı lenslerde yakınlaştırma oranı neye göre hesaplanıyor? Gözümüz mü baz alınıyor? Ozaman 300 mm için yaklaşık 6 kat civarında yaklaştırıyor diyebilirmiyiz? Bilen varsa, paylaşırsa çok memnun olurum. Herkese saygılar.

 

Tarih: 5 Mart 2006, 14:38 - İp: 85.***.**9.181
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gorkemkgo, bence sadece sigma lenslerle kullanilabiliyor olmasini ve 2fps'i onemsemelisin..
ben kendimden biliyorum, fotografciliga yeni baslayan biri oldugum icin, herseyin fotografini cekmek istiyorum ve 3fps'in bile az geldigi zamanlar oluyor inan.. mesela spor aktivitelerinde..(araba yarislarinda 3fps az gelmisti bana..)
her ne kadar sigma cok kaliteli lensler uretse de, canon ve nikon'un lensleriyle karsilastirmak bence biraz abes olur.. kalite farkliligi kesinlikle var.. ben bugune kadar onlarca sigma lensini denedim, ama canon'un verdigi renkleri, kontrasti, keskinligi verenini gormedim amator gozumle.. bazilari yakin ama kesinlikle ayni degil..
.........
ileride ff sensorlu makineyle de kullanilabilecek lens dediginde olaylar acikcasi birazcik karisiyor.. cunku, 35mm icin uygun gelen lens digital icin uygun acida olmuyor.. dedigin gibi uygun fiyatli ve kalitelisinden bir digital icin uretilmis lens almak da akillica olabilir.. ama tabii ki binlerce pound harcamak da abes kacabilir..
nikon'un sadece D serisi lensleri cok iyidir demek dogru degil.. nikon'un efsanevi 12-24'u ile 17-55'i mesela G serisidir..
bu arada, canon lens fiyatlari kesinlikle nikon'unkinlerden daha pahali degil.. cuneyt arkadasimiz da bahsetmis, bir canon 70-200 f/4 L, fiyat olarak neredeyse ucte biri 70-200 f/2.8'e gore.. ama optik manada tamamen esitler.. (lensin iki kat fazla isik aldigi goze alinmazsa f/4 L harika bir secim.. ama bence, paraniz varsa 2.8 almaya calisin..)
ama ne yazik ki nikon'da o kadar genis bir lens yelpazesi yok.. mesela 17-40 f/4 L ile 16-35 f/2.8 L arasindaki farkliligi dusun.. birinin fiyati digerininkinin yarisi.. ama optik acisdan tamamen ayni.. 17-40 cok ama cok kaliteli bir lens.. doga fotografcilarinin onde gelen tercihi.. ama nikon istersen, 17-35 f/2.8 almak zorundasin.. cunku ayni kalitede bir denki yok.. fiyat olarak da iki misli..
bu arada tabii ki ayni diyafram degerine sahip lensler canon'da da nikon';da da cok pahali.. 1000 pound seviyelerinden basliyor..
ama canon alirsan acikcasi, cok daha ucuza, bir stop'dan vazgecerek yuksek kaliteyi alabilirsin.. 17-40 veya 70-200 gibi.. su anda bir de 24-105 f/4 L IS cikti.. fiyat olarak 24-70'den cok daha ucuza..

macro objektiflerde de canon daha ucuz.. mesela 105 macrolarini karsilastir.. nikon 105, neredeyse iki misli fiyat olarak canon'un.. canon'un fiyati da sigma veya tamron'unkine gore biraz daha pahali..
ayrica nikon'da 5:1 gibi macro yapabilen bir lens de yok..
...
genelde 17-18mm'den baslayan butun zoom'lar digital makineler icin uretilmis olanlar.. (kucuk sensorlu.. 18-200 gibi..)
.............
keskinsirk merhaba, foruma hosgeldin..
evet dedigin gibi, 6 kat kadar yakinlastirma saglar..
ama acikcasi, sadece gozun gordugu sekilde denince, yanilgiya dusmek de kolay olur.. cunku gozlerimiz zoom yapamaz ve ne kadar olacagini kestiremezsin..
eger ki 300mm'lik bir zoom alacaksan, once denemen senin icin cok iyi olur.. farkini gorebilmek acisindan..
veya compact makinenin 300mm'ye getirip viewfinder'indan bak..
...........................................

 

Tarih: 5 Mart 2006, 18:31 - İp: 62.***.**2.10
bresson
bresson (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sayın burkay

süper ccd ii demişsiniz affınıza sıgınarak bu fuji finepix s3 pro yeni jenarsyon süper SR2 ccd nasıldır. bu makina alınırmı ?? performansı nasıl bizi bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar..

 

Tarih: 6 Mart 2006, 02:01 - İp: 85.***.**9.33
keskinsirk
keskinsirk (üye)
Konya / Amatör

Arkadaşlar, konuyla çok ilgili olmayabilir. Ancak affınıza sığınarak yinede soruyorum. 1:1 macro lens ne demek? Odaklanabildiği en yakın odak mesafesinde sensör ebadına eşit bir büyüklüğü çekebilmesi demek mi? Cevap verirseniz sevinirim. Selamlar.

 

Tarih: 6 Mart 2006, 19:46 - İp: 85.***.**9.181
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam Dadanagast,

Bilgiler için teşekkürler. Araştırdıkça seninle aynı düşünmeye başladım. Nikon'un G serisi lensleri her zaman kötü lens demek olmuyor. Şurada Bjørn Rørslett'in Nikkor lens incelemelerine biraz gözattım. Bazı G sınıfı lenslerin gerçekten efsanevi denebilecek kadar kaliteli olduğundan bahsetmiş. 18-200mm VR'yi henüz incelememiş.

Piyasada 300$ seviyesinde birçok Nikkor lens seçeneği olduğu için Canon lensler Nikkorlardan daha pahalı demiştim. Fakat detaylı incelediğimde bu lenslerin G serisinin optik bozulmaların fazla olduğu modelleri olduğunu görüyorum. Optik kalitesi birbirine yakın Nikon ya da Canon lensler yakın fiyatlarla satılıyor.

Bu arada yabancı forumlarda da insan aynı konuları tartışıyor şurada 18-200mmVR hakkında tartışmışlar. Fikirler genel olarak olumlu. F2.0 ve daha yüksek diyafram açıklığı verebilen yeni tasarım lenslerin düşük alan derinliği isteyenler için vazgeçilmez olduğundan bahsetmişler. Fakat F2.8 gibi prime lenslerin çoğunun kaplama teknolojisi gelişmeden tasarlandığı ve çift kaplamalı yeni zoom lenslerin daha yüksek diyafram açıklığı verebilen eski prime'lardan daha iyi optik performans verebildiğinden bahsetmişler.

 

Tarih: 8 Mart 2006, 02:00 - İp: 81.***.**9.165
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

keskinsirk, 1:1 macro demek; cekecegin objenin esas buyuklugunu kullandigin makinenin sensorunun uzerine koydugunda nasil gorunuyorsa, fotografin son halinde de o kadar buyuk gorunecegi demektir..
belli bir odaklanabilme mesafesi vardir.. daha uzaktan cekecek olursan, cekecegin obje, dogal olarak cok yakinda olmadigindan istenen buyuklukte cikmayacaktir fotografda..
...lenslerin ozellikleri arasinda ne kadar yakindan odaklama yapabilecegi yazar.. mesela 40cm'den diyelim.. iste sen 40 cm'den odaklarsan, 1:1 olceginde macro cekersin..

 

Tarih: 8 Mart 2006, 17:16 - İp: 62.***.**2.10
keskinsirk
keskinsirk (üye)
Konya / Amatör

Sayın@dadanagast
Cevapların için çok teşekkür ederim. Saygılar.

 

Tarih: 12 Mart 2006, 16:59 - İp: 85.***.**7.138
cozerdag
cozerdag (üye)
İstanbul / Amatör

Selam Bresson,

Ben amatörüm. Bolca araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Tesadüfen önce gorkemkgo arkadaşımızın bahsettiği Ken Rockwell'in sayfasına sonra da buraya rastladım.

Hatta ben de tam Nikkor DX18-200VR'ı mutlaka almalı derken sizin yazınıza denk geldim. G serisinin düşük sınıf olduğunu söylüyorsunuz fakat ilgili sayfada G harfinin diyafram halkası olmadığını işaret ettiğini söylüyor. Yanılıyor mu? İlgili sayfa http://www.kenrockwell.com/nikon/nikortek.htm#g

Teşekkürler

 

Tarih: 21 Nisan 2006, 23:38 - İp: 85.***.**9.56