erhandikel
erhandikel (üye)
Ankara / Amatör

Kodak Dx7590 Geniş Açı Ve Polarize

Merhaba,

Henüz son derece amatör olarak başlaığım fotorafçılık sevdamda son sürat ilerliyorum . Sayfadaki "abilerime" birkaç sorum olucak.

1. Yarı profesyonel bir makine olduğu için Kodak DX7590'ı kullanıyorum ve son derece memnunum. 38mm yi 55 mm'ye çıkartan Kodak marka lens adaptörü aldım ve mevcut lensi korumak için 55mm UV filtre kullanıyorum.Hakuba marka bir circular Polariser filtre aldım. forumda okuduğum kadarıyla polarizerle başka bir filtre kullanmama gerek yok ama ben bu seferde polariser filtreyi korumak icin daha once aldığım UV filtresini onune takarak kullanmak istiyorum. sizce bu anlamsız mı olur?

2. Parasoleil ısmarladım gelicek inşallah, Polarizer üstüne uv, üstüne bir de parasoleil çok mu gereksiz sizce? okuduğum her kaynak farklı birşey söylüyor.

3. En son sorum ise Geniş Açı Lensleri ile ilgili. Kodak'ın Geniş Açı Lensleri Schneider Kreuznach Xenar marka ve 150 dolar. daha ucuz fiyata bulabilir miyim bilmiyorum ama sizce paraya kıyıp bu kaliteli markayı mı almalıyım yoksa başka markalara mı yönelmeliyim?

Biraz uzun yazdım, vaktinizi aldığım için özür dilerim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 1 Eylül 2005, 15:14 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar erhandikel..
cevap vermekte biraz gec kalmisim aslinda ama yine de cevaplamak istedim..
..bu arada foruma da hosgeldin..
.......
1) oncelikle UV filtreni makinenden hicbir zaman cikartma.. ilk once UV filtresini objektifine tak..
zaten once UV mi polarizer mi takmissin bir farki olmaz fotograf acisindan.. tabii cicular polarizer filtreler pahali oldugundan korumak istiyorsun haklisinda.. ama sok tak yapmak zorunda kalacaksin her zaman.. cunku polarizer'i herzaman kullanmayacaksin..
kullandiginda da dikkatli ol..
ayrica anlamsiz olur mu diye birsey olmaz, sen karar verirsin.. eger senin icin anlamli ise ben veya baskasi baska birsey demis onemli olamaz, degil mi?..

2) simdi Lens hood'u zaten gunes isinlari direk objektifin uzerine dusmesin diye konuluyor.. eger gunes isinlari direk objektifin camina dusmeyecekse UV'den korumanin bir anlami olmaz..
ama dedigim gibi her zaman UV filtren takili kalsin objektifinin uzerinde..
ilk once UV'yi tak.. sonra uzerine ne takarsan tak..
ama su da var ki iki veya cok filtreyi ayni anda kullanarak iyi sonuclar elde edemeyebilirsin.. tabii bu filtrelerin kaliteleriyle birebir alakali olacak bir durum..

3) ille de schneider kreuznach olmasi gerekmez tabii..
ama su da varki, ne kadar kalitelisinden alirsan o kadar kaliteli sonuc elde edersin..
diger daha ucuza olan genis aci converterleri ne marka ve modelleri ne?

 

Tarih: 17 Eylül 2005, 15:20 - İp: yok
  • 1