enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

En Kaliteli Lensli Makina Hangisi?

şu ana kadar bu konuda net cevap verilmiş gibi görünmüyor.aman lens önemli değil falan filan yazmayın lütfen mutlaka en iyi resim ve video çekimi yapan bir marka var.benim için özellişklerinden çok resim ve video kalitesi önemli.
ben sony dsc w7 kullandım.ancak bir arkadaşın kodak dslr tarzı bir makinası vardı sanırım.bana çektiği resimleri gönderdi.bakın şimdi arkadaşın makinası dslr tarzı ve benimki compact ve verdiğimiz fiyatlar hemen hemen aynı.resim kalitesini görünce ben büyük bir şok yaşadım.arkadaşınki 4.0 megapixel olmasına rağmen ayna gibi net ve inanılmaz canlı renklerle karşılaştım.benimkisi güya 7.2 mp di...benim resimlerle kıyasladığımda son derce renk ve çözünürlük açısından zayıf kaldı.makinamı satmıştım şimdi yeni bir makina almayı düşünüyorum dslr tarzı ama video çekimide olmalı.sanırım carl zeiss imzası taşıdığı için genelde sony gerçekten hem compact hem de dslr tarzı makinalarda bu konuda çok başarılı çünkü hem forumlardaki profesyonlllerin yazılarını okduğumda canon ve sony ile kıyaslandığında sonynin daha başarılı olduğunu hem sözel yani profesyonellerin forumlardaki anlatımlarıyla hemde görsel bir ispat olarak sitelerin kıyasladıkları resimleri gördüm.gerçekten sony çok başarılıydı..şimdi istediğim dslrye yakın yani profesyponele yakın ama video kaydıda olan bir makina almayı düşünüyorum.özelliklerinin çok olması önemli değil bunun için resim kalitesinden vazgeçemem bu yüzdden özellikleri fazla olan makinalardan ziyade resim ve video kalitesi olan makina öneririseniz çok sevinirm.sonynin son çıkardığı dsc n1 den bile vazgeçeceğim.makinaın kabalığı önemli değil.artık compact makinalar gözümden düştü burkay abi çok doğru söylüyor gerçekten compact makinalarda çok iyi bir sonuç elde edilmiyor her ne kadar çözünürlüğü yüksek densede...bir profesyonele sordurdum carlzeiss ve schneider imzası taşıyan makinaları tercih etmemi söylmiiş.bu arada yoğurdum ekşi demeyeneler yani kendi kullandıkalrı makinaları övenler cevap yazmasın.sadece işim dahada zorlaşıyor o kadar. bu işte gerçekten profesyonel objektif bakan kişilerin yardımına ihtiyacım var.sanırım istediğim tür makişnayı tekrar etmem gerek yok.ama kısaca yine özetliyim.
1)dslr'ye profesyonele yakın aynı zamanda video kaydı olan bir makina istiyorum bunun için kodak mı?sony mi? nikon mu? panasonic mi?
2) bir de diyelimki sony de karar kıldım.bu durumda sony dsc n1 mi? yoksa sony dsc h1 mi? h1 daha ucuz ama dslr ye yakın bir makina olarak dsc n1 den daha iyi fotolar alırım düşüncesiyle dsc h1 tercih edesim geliyor. hem çok iyi resim kalitesi ve hem video çekimi olan makina istiyorum.mükemmeliyetci olmak kötü bir huy

Tarih: 5 Şubat 2006, 01:02 - İp: yok
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

bu arada makianalar şunlar dediğim gibi özelliklerinden ziyade video ve resim kalirtesi benim için en önemlisi...buna göre değerlendiriseniz sevinirim:
kodak easyshare p880 vgeya z7590
nikon coolpix 8700
panasonic lumix dmc fz30(makinanın ödüllü olduğunu ancak video kaydının iyi olmadığını okudum)
sony dsc h1 veya v3
fujifilmfinepix s9500 veya 5600(sanırım bu 5600'ün 9500 den daha kaliteli resimler çektiği söyleniyordu bu sitede)
şimiden teşekürlerbu arada ilk başlarda sony dsc n1 almayı düşünüyodrdum sony dsc n1 ile ile h1 arasındaki farkı bana anlatırsanız basitçe sevinirim.
bu arada bu sitede makianalrı ucuz bulabileceğim bir site yazmıştı biri.o yazıyı bir türlü bulamadım.saanırım ''e'' ile başlıyordu ya da ucuz makina bulabileceğim site biyorsanız yazarsanız sevinirim.garantisi önemli değil benim için

#enes82' tarafyndan 05.02.2006 15:08:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 02:37 - İp: 85.***.**2.133
omerbey
omerbey (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

h1 ve v3 farklı tarzlarda ama çok iyi makineler.
v3 ile 100 isoda çektiğim fotoğraflar aynı şartlardaki bir dslr ile rahatça yarışır. panasonic iyi değil. lensinin iyi olması bir şey ifade etmiyor. lensi hakkıyla kullanamayan bir makine.

bu arada sanırım bir kavram kargaşası yaşıyorsunuz. dslrler lensi değişen aynalı reflex dijital makinelerdir. video çekimi de yapmazlar.

şurada çektiğim bir kaç fotoğrafın küçük hali var.

link1

link2

link3

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 03:23 - İp: 195.***.**7.105
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

yok yok biliyorum dslr demiyorum zaten.onda video kaydı yok ama sanırım bu yazdığım makinalar dslr ye yakın kalitede çeken makinalar.o yüzden bu makinalara yöneldim

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 12:29 - İp: 85.***.**7.247
omerbey
omerbey (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

tamam o zaman
o çektiğim fotoğraflar v3 ile çekilmiş fotoğraflar. belki yardımcı olur.

kolay gelsin.

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 18:48 - İp: 85.***.**8.197
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

çok teşekkür ederim

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 21:20 - İp: 85.***.**8.186
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

ömerbey benim kafam takılan nokta var.sony dsc f828 in lensinde sorun olduğu gözlemlenmiş yansımalarda morumsu ışık gzlemlenmiş.birde sony dsc n1 ile v3 arasındaki fark nedir acaba.sizce hangisi daha iyi sonuç verir.ben aralarındaki farkı tam anlıyamıyorum

 

Tarih: 6 Şubat 2006, 14:53 - İp: 85.***.**8.33
  • 1