haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Close-up Yardim

Merhaba arkadaslar. Yaklasik 2 aydir panasonic fz20 kullaniyorum ve bu benim ilk digital makinam.
Arkadaslar simdi sizlerden ögrenmek istedigim sey; ben bu makinayla 5 cm den macro cekim yapabiliyorum. Acaba ben bu makinayla beraber close up kullansam 5 cm den cekecegi fotografi kac cm de cekebilecegim. Almak istedigim +1 +2 +4 ve macro close up (bildigime göre macro close up +10 oluyor)

Birde arkadaslar 72mm olan bütün filtreleri makinaya takabilirmiyim. Yada dikkat etmem gereken baska seylerdemi var. Marka cok önemlimidir yada hepsi ayni isimi görüyor.

Yardimci olacak arkadaslara simdikten tesekkür ederim.

Tarih: 7 Ocak 2006, 20:54 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

35 cm den tele ile cekeceksin.

 

Tarih: 7 Ocak 2006, 21:13 - İp: 85.***.**4.167
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba haymana81, close-up'larla daha uzaktan, daha büyümüş görüntü alırsın. Ancak Fz20'nin kutu içeriğinden çıkan adaptörün üzerine takacağın lens ve filtreler pek derdine derman olmayacaktır. Öncelikle, 72mm'lik close-up lensler daha düşük çaptakilere göre çok pahalıdır. İkincisi, mevcut adaptörün üzerine takacağın lensle, makine objektifi arasında çok mesafe kalıyor ki, bu da istenen bir durum değil. Çünkü bu odak mesafesini ve fotoğraf kalitesini etkiliyor. Objektifin önüne koyacağın ekstra lens mümkün olduğunca objektife yakın olmalı. (en fazla 2-3 mm)
Ben Türkiye'de bulamadığım için, FZ20 için böylesi bir adaptörü aluminyumdan tornacıma yaptırttırdım. 62 mm'lik her türlü konvertör lens ve filtreyi rahatlıkla kullanabiliyorum. Sen neredesin bilemiyorum, ama sonuçta bu konuda benden daha daha şanslı olduğun kesin. BURADA FZ20 için üretilmiş özel adaptörleri görebilirsin. Makinene uygun hem siyah, hem de gri renkleri mevcut. Bunun dışında 2 çeşidi daha var:1- 62mm'lik lensleri takabileceğin model, 2- 55mm'lik lensleri takabileceğin model. Benim sana önerim, bulabilirsen 62mm olanı, çünkü 55mm'lik ilave lens kenarlarda biraz "vignetting"e, (yani kenarlarda hafif bir kararma) neden olabilir gibi geliyor bana...

 

Tarih: 7 Ocak 2006, 21:29 - İp: 85.***.**5.138
  • 1