skyblueweb
skyblueweb (üye)
İzmir / Amatör

360 Sanal Tur

Sanal Tur (virtual Tour)
İyi günler, amatör olarak web tasarımla uğraşıyorum, Fuji s5800 makinem var ve bu makine ile sanal tur (Virtual Tour) yapmak istiyorum bunun için nelere ihtiyacım var. İnternette gezerken 46mm makineler için fisheye lensler gördüm fakat 0,25x veya 0,40x diye farklı modeller var, bunların arasındaki fark nedir?

Arkadaşlar daha üst bir makine tavsiye etmezseniz sevinirim ) çünki şu an alacak durumum yok. Amatörcede olsa yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler

Saygilarimla,

Daha önce konuyu başka bir yere açmıştım ama cevap alamadım

Tarih: 30 Ekim 2010, 12:17 - İp: 213.***.**9.162
skyblueweb
skyblueweb (üye)
İzmir / Amatör

Bilen kimse yokmu lütfen

 

Tarih: 6 Kasım 2010, 15:30 - İp: 213.***.**9.162
beyaztr35
beyaztr35 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Arkadasim merhabalar,aslinda bende pek aman aman pek bilgim yok,zaten bunuda pek onemi yok.Bu forumda zaten ama herkes bildigi kadar yardimci olmasidir.Sana su konuda yardimci olabilirm,amator olarak denemk istiyorumdemissin o zman elindeki makineyle yetin derim,yazilim olarak Tourweaver Professional 5 surumu var(son versiyon) bunu indirmeni tavsiye ederim.programi kullanmadigim icin ayrintiyi bilmiyorum ama digerleriyle ayni mantelite,cektigin fotograflari ekliyorsun geri kalanin o hallediyor,dikkat edilcek husus gercekci olmasi icin isik ayarlarinin birbirine yakin olmasi.(mesela A1 fotografin acik tonlu A2 biraz koyu tonlu oldugunda birbirne ekledigin zaman fark cikar onuda programin ayarlarindan yapabilirsin sanirim.

 

Tarih: 10 Kasım 2010, 16:59 - İp: 92.***.**2.42
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

okudugum bir iki nasıl yapılır yazısında fisheye lenslerden bahsedilmiş ancak fisheye modellere neden ihtiyac duyacagınızı anlamadım.
bunların mantıgı zaten cekilen karelerin birleştirilip video cekim gibi gosterilmesi diye biliyorum. yani bir nevi panaromik cekim. 4 fotograf birleştireceginize 10 fotograf birleştirerekte aynı panaromik fotografı olusturabilirsiniz.
sadece dikeyde kaybınız olacaktır.
(bunu gidermek içinse eger fisheye anlasılabilir bir durum.)

bunun için oncelikle kafası 360 derece donen iyi bir tripoda ihtiyacınız var.
tripoda bagladıgınız makineyle kafayı her seferinde mesela 30 derece cevirerek fotograflarınızı cekin.
sonrasında fotografları birleştirecek bir yazılıma ihtiyacınız var. bu yazılımlar ufak bir aramayla bulunabilir. ptgui adlı bir program varmış ornegin.

360 derece sanal tur nasıl yapılır diye google da aratınca farklı kaynak yazılara ulasılabiliyor.

 

Tarih: 10 Kasım 2010, 21:02 - İp: 88.***.**8.140
  • 1