hemera
hemera (üye)
İstanbul / Amatör

Yurt Dışından D70 Almak Hakkında...

arkadaslar www.amphotoworld.com adli sitede nikon d70 + std lens kit ile 665 dolardan satiliyor sizce bu fiyat nasil ? ve ayrica bu siteden alisveris yapan var mi ? sony f828 457 dolardan satiliyor olympus c-8080 ise 417 dolar bana fiyatlar 0 fiyatina göre epey makul geldi sizce ?

Tarih: 3 Kasım 2004, 17:31 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

amerikadan bir urun alacaksaniz oncelikle resellerratings.com'da bir saticiyi kontrol etmenizi oneririm.. a&m photo world'un reseller ratings sitesinden notuna bir bak; alanlar gorunuse gore mutlu degiller..

amerikadan alacaksaniz bence ritz.com veya bhphotovideo.com'dan almanizi oneririm; her iki satici da dunyanin tanidigi buyuk isimler.. ritz.com'da fiyatlar biraz daha yuksek; fakat ritz.com gumruklu fiyatini soyluyor; dolayisiyla ne kadara patlayacagini biliyorsunuz.. o yuzden ritz'den ne kadara gelecegini ogrenip bhphotovideo.com'dan siparisi verebilirsiniz..

ayrica bu sitelerden international garanti ile de satin alabilirsiniz..

 

Tarih: 3 Kasım 2004, 18:11 - İp: yok
enzo
enzo (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

aşağıdaki link üzerinden ritzcamera.com sitesine ulaşırsan rahatlıkla türkiye ye geliş fiyatını öğrenebilirsin. D70 için herşey dahil 1400 dolar.
http://www.garanti.com.tr/e_ticaret/

 

Tarih: 4 Kasım 2004, 15:32 - İp: yok
quiii
quiii (üye)
İstanbul / Meraklı

hemera iyiki yazını okudum, bu siteden alıcam sanırım D70 i, önümüzdeki ay bir tanıdığımız geliyor satın alıp kendisine gönderticem ürünü o da gelirken getirecek Türkiye' ye en akıllıcası bu ritzcameradan almaya kalkınca 1 milyar 800-900 küsüre geliyor ama buradan almaya kalkınca 900 milyon küsüre geliyor. İsterse garantisi olmasın bozulursa yenisini alırım bu fiyattan ama elbet ki garantisi vardır sonuçta nikon. Ama ne malı olduğu önemli mi acaba? Bu uzakdoğu malı olmasın?

 

Tarih: 4 Kasım 2004, 21:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

resellerratings.com'dan siteyi bir kontrol et ve oyle almaya kalkis..

a&m photo tam bir sahtekar.. benden soylemesi..

665 dolar cok ama cok mantiksiz bir fiyat.. o fiyattan nasil satarlar???? hangi fiyata aliyorlar ve uzerine ne kadar koyuyorlar da satiyorlar???

fiyat cok ucuz diye sakin ha atlamayin hemen..

 

Tarih: 4 Kasım 2004, 21:49 - İp: yok
quiii
quiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Ya o sitede ki oylar ve yazıların çoğu kesinlikle düzmece, post atanların post sayılarına bakın, hepsi 1 er post atmak için açılmış ayrı ayrı hesaplar. Öyle ki bir siteyi 30 post atarak hepsine 10 puan vererek güvenilir site ilan ediyorlar bir diğerini de 0 puan vererek 30 postta güvenilmez ilan ediyorlar ve post atanlar sahtekar geldi bana. Profillerinde hiçbir bilgi yok vs. vs. ben arayıp öğreneceğim bir ara neden düşükmüş fiyatları diye

 

Tarih: 5 Kasım 2004, 12:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o da bir bakis acisi tabii.. fakat senin dedigin sekilde dusunecek olursak sayet hicbir site hakkinda yazilan yorumlari okumamamiz lazim.. forumlara girip insanlara sormak da yanlis; hepsi de sahtekar olabilirler.. nasil ve kime guvenecegiz o halde??

Bilinen bir siteden, riske girmeden almayi yeglerim ben; 250 tane "kesinlikle alma!!" yazisini gordukten sonra, yazanlarin sahtekar olduklarini bilsem bile o siteden almazdim.. siteyi sahsen tanimadiktan sonra oyle bir siteden kesinlikle satin almazdim birsey..

kameralar hic de az para degiller..

 

Tarih: 5 Kasım 2004, 18:41 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

garanti.com.tr e ticaret olayı bana çekici geldi.. ordan amazon coma girip 2. el bir makine baksak ne kadar güvenli olur amazon?

 

Tarih: 5 Kasım 2004, 19:51 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben bugune kadar ne aldiysam amazondan; gunu gunune geldi siparis ettiklerim.. amazon iyi bir satici..

kaldiki garanti bankasinin araciligi ile aldigin takdirde sanirim her halukarda garantili oluyor.. banka o garantiyi veriyor olmasi lazim..

 

Tarih: 5 Kasım 2004, 22:07 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Bu tur sitelerin nasil sahtekarlik yaptiklarini soyle anlatayim, benim bir kac girisimim olmustu bu sitelerle ilgili:

Once siparisi veriyorsunuz, piyasanin yarisi fiyatina.. Sonra size bir mail geliyor "siparisiniz alindi hemen falanca numarayi arayin" diye.. Ariyorsunuz, birisi cikiyor, diyor ki, 'tesekkur ederiz, yanina CF kart, canta, ekstra pil almalisiniz bu aletin.." Evet derseniz, bu aksesuarlarin fiyati 1000 dolar filan tutuyor (piyasada 200 dolar).. Eger hayir derseniz "istediginiz urun su anda stoklarimizda yok size 2 hafta icinde haber verecegiz" diyorlar..

Sasirtici bir sekilde bir kac site tamamen ayni sekilde bir islem yaptilar.. Tabii siparisi iptal ettik.. Ama bazi durumlarda basina daha kotu seyler gelenler de var.. Mesela urunu yolluyorlar.. Icinde ne pil, ne sarj cihazi, ne program cd'leri var. Siz geri vermek istediginizde urunu, %15 geri yollama payi kesiyorlar.. ya da genellikle insanlarin alip bir arizasini gorup geri verdikleri mallari satiyorlar.. yani sonucta bu tip sitelerden alisveris yapmak "dimyat'a prince giderken evdeki bulgurdan olmak" demek..

 

Tarih: 5 Kasım 2004, 23:58 - İp: yok
hemera
hemera (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar bir arkadas buldum bu siteden bir kac kamera almis ve sorun yasamamis normal kutu icerigi ile yollamislar ve sorunsuz ürünler yani sadece gümrük vergisi 300 dolarin üstünde olunca ürüne göre degisiyor fiyatlar 300 dolara kadar gümrük vergisi almiyorlar , bunun disinda shipping ücretini yüksek aliyorlar bahsettigim adamdan 70 dolar almislar bunun disinda bir eksisini soylemedi yani...

 

Tarih: 6 Kasım 2004, 00:11 - İp: yok