yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Stüdyoda Kullanılacak Makina?

Stüdyoda vesikalık fotoğraf çekimlerinde kullanılacak uygun fiyatlara sahip önerebilceğiniz Dijital Makinalar var mı?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler, Saygılar...

Tarih: 8 Eylül 2004, 21:10 - İp: yok
yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Ayrıca damat gelin fotoğrafları için de kullanılanbilir bir şey olmalı. Belirttiğin makina oyuncak gibi duruyor. Emin misin bu makinanın bir tüdyo için yeterli olabileceğine?

 

Tarih: 9 Eylül 2004, 09:29 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

sn yaprak,

sutudyomu acacaksiniz?

 

Tarih: 9 Eylül 2004, 10:12 - İp: yok
yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Yoğun şekilde düşünüyorum. Şu anda ise araştırma içindeyim. Kısmet olursa yaklaşık bir yıl sonra açmak düşüncesindeyim. Önerilerizi bekliyorum.

 

Tarih: 9 Eylül 2004, 11:18 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

olympus stüdyo için yeterli olmaz ksesinlikle nikon d-70 yada
d-100 al

 

Tarih: 9 Eylül 2004, 21:28 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Murat 856 ya katılıyorum konu stüdyo olunca Digital-SLR bir makina ile 1-2 objektif almak lazım .
Canon 300D , Nikon D70, Canon 10D gibi...

 

Tarih: 9 Eylül 2004, 22:03 - İp: yok
yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Ben de Canon 300D almayı düşünüyordum. Bu makinayı alınca ayrıca lens de almam gerekli mi? Bu lens ne olmalı, fiyatları yaklaşık nedir lenslerin? Hangi tip lensler olması gerek?

 

Tarih: 10 Eylül 2004, 09:05 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

sn yaprak,
anladigim kadariyla fotografcilik hakkinda pekbir bilginiz yok fakat sutudyo acmayi dusunuyorsunuz.bence once kursa gidip bilgi almalisiniz burdan alabileceginiz bilgiyle sutudyo acamazsiniz kanaatindeyim.

 

Tarih: 10 Eylül 2004, 09:18 - İp: yok
yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Teşhisiniz doğru sn. cio. Ben önümüzdeki yılın Temmuz ayının sonlarına doğru yani 10 ay sonra kısmet olursa Stüdyo açmak düşüncesindeyim. Fotoğrafçılık severek yapabileceğim bir alan gibi geliyor çok meraklı ve istekliyim. Yalış da düşünüyor olabilirim tabi ama bunun için uzun bir inceleme, araştırma, gelişme safhası olacak önümde. Pek bir şeyle meşkul değilim bütün günümü fotoğrafçılıkla ilgili kitap, dergi, web kaynaklarını inceleyerek geçiriyorum. Kursa gitmeyi de düşündüm fakat Malatya'da kurs bulamadım. Bir fotoğraf stüdyosunda çalışmayı da düşündüm o da olmadı. Önce kitap vb. kaynaklarla kendimi biraz geliştirip sonrasında da Ankara'da bir veya bir kaç kursa katılmak düşüncesindeyim. Sonrasında da bol bol uygulama yapmayı düşünüyorum. Önümdeki 10 aylık sürenin her gününün en az 10 saatini bunlara ayırmak niyetindeyim.

Sizinle aynı düşüncedeyim bence de forumlardan fotoğrafçılık öğrenilmez. Ben yaklaşık gerekli olan şeyler hakkında önerileri ve yaklaşık maliyeti hesaplamak için bu soruları soruyorum. Minumum maliyet oluşturmak istiyorum çünkü eğer işi yürütemezsem zararım minumum olsun isterim. Bunun için de kullanacağım makina ne olmalı bunun hakkında genel olarak bir fikir oluşturmak istiyorum kendimce. Benim işimi görecek(ne fazla ne de eksik) en uygun(her yönüyle) makinayı seçmek istiyorum. Zaten Makinayı da yaklaşık 5-6 ay sonra almak düşüncesindeyim. Hem yeni DSLR ler çıkıyor bu da fiyatların düşmesine sebep olacak. Belirttiğim gibi öncelikle Makina ne olmalı bunun kararını vermeye çalışıyorum. Forumlarda siz değerli üyelerin yardımlarıyla bu konuya bir netlik kazandırabileceğim inancındayım. Bana Sigma sd10 veya sd9 makinaları önerdiler. Canon EOS 300D de iyi bir seçenek gibi duruyor(tam emin olmamakla beraber) özellikle de fiyatı çok uygun özellikleri de fena değil. 18-55 mm lens ile beraber geliyormuş. Bunun haricinde 80-200 mm lens almam gerekecek sanırım.

Ayrıca özel mesajlarımın bazıları hiç açılmıyor bunları gönderen kişiler aynı mesajı yeniden gönderebilir ler mi?

İlginize sonsuz teşşkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

#Yaprak' tarafından 10.09.2004 17:09:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Eylül 2004, 16:37 - İp: yok
yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Canon EOS 300D ve 800-200 mm lens ile belirttiğim işleri yapabilir miyim? yorumlarınızı yazarsanız sevinirim(iyi ya da kötü)

 

Tarih: 11 Eylül 2004, 17:47 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Sn. Yaprak

Fotoğrafa olan ilgi ve sevginizi takdirle karşılıyorum .
İnsan yaptığı işi severek yaparsa başarılı da olur.
Stüdyo sahibi olmanızı da canı gönülden isterim fakat zarar etmenizi de istemem.
O yüzden fotoğraf konusunda tecrübeleriniz nelerdir ? Daha önce hangi makinaları objektifleri kullandınız ? Hangi alanda sık fotoğraf çektiniz ? Fotoğraf geçmişinizle ilgili olarak birşeyler yazarsanız daha faydalı görüş ve tavsiyeler alırsınız diye düşünüyorum .

Işığınız bol olsun ...

 

Tarih: 11 Eylül 2004, 18:01 - İp: yok