esrarana
esrarana (üye)
İstanbul / Amatör

Sony Hx1 Bulamıyorum .. Yerine H50 Alsam

hx1 bulamıyorum her yerde yolda gelecek diyorlar onun yerine h50 nasıl acaba çok fark varmıdır arasında yada farktan ziyade h 50 iyi zannedersem . fikri olan deneyimli arkadaşlar varsa fikirleri benim için çok önemli....

Tarih: 16 Nisan 2009, 20:19 - İp: 77.***.**1.65
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sony H/20 çıkıyor yakında ona bir bakın derim ben..

 

Tarih: 17 Nisan 2009, 22:28 - İp: 78.***.**7.19
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

esra hanım alısverişinizin butun asamaları için konu acmaktan vazgecseniz diyorum???
suana kadar hx1 uzerıne uc konu acmıssınız..ve ikisine cevap bile alamamıssınız ama surekli konu acmaya devam ediyorsunuz..yakında h50 ile devam eder sanırım..
lütfen kırılmayın ama neden cevap alamadıgınızıda bir dusunun bence...

ozellikle neden hx1 yada h50de karar kıldıgınızı yazsanız,amacınız tarzınız fotograf bilginiz nedir bunları belirtseniz,bir butce bildirsenız ve boylece sorularınıza cevap alsanız daha iyi olmazmı???????zaten karar verdiginiz bir makine için gorus alıyor izlenimi veriyorsunuz,insanlarda zaten ellerinde degerlendirebilecekleri bir bilgi olmadıgından kafanızın karısmaması için cevap yazmıyor..


 

Tarih: 18 Nisan 2009, 01:52 - İp: 78.***.**4.164
baron_55
baron_55 (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Esra hanim, ben bir H serisi kullanıcısıyım bence Hx1 için aceleci davranmayın.Eğer almak istediğiniz makina Hx1 veya H50 ise önce arasındaki özelliklerini bir karşılaştırın ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız.Sabredin derim.
Hx1 için değer !

 

Tarih: 18 Nisan 2009, 10:48 - İp: 217.***.**3.18
esrarana
esrarana (üye)
İstanbul / Amatör

hakılsınız ne istediğimi bilmeden konu açmama gerçekten nlamsız . uyardığğınız için teşekkür ederim..
ilk öncelikle ben fotoğraf merakımın yanında aslında ressamım . o nedenle çektiğim fotoların resimlerini yapmak amaçlı daha çok kullanmak istiyorum makinayı. öyle profosyönel olsun istemiyorum ama bunu yanında da sıradan bir makinada almak istemiyorum. benim ihtiyaçlarımı karşılayan bir makinanın en önemli özelliği zoom iyi
olması ve renkler çok öenmli olduğu için bana doğru rengi net vermeli.
bütçeye gelincede 700 en fazla 800 cıvarlarında olabilir.
tekrar teşekkür ederim...

 

Tarih: 18 Nisan 2009, 14:05 - İp: 77.***.**1.169
baron_55
baron_55 (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Efendim günümüzde istesenizde teknolojiyi takip etmek çok zor. Ben aldım H9 memnunum ama HX1 görünce keşke demeye başladım.Bu arada h9 da yabana atılır bir tip makina değil yani çektiğim makrolarlada görürüsünüz. Yani insanın içindeki teknolojiyi yakalama hevesi bitmiyor !

Ressamım dediniz. Zaten makinayı alıncada oda bir nevi sizin işlerinizi kolaylaştırır.
Makinayı TV bağlayıpta daha büyük ekrandan izleme imkanıda doğacak size.Yalnız alırken unutmayın pilini mümkünse iki tane alın ! şarz olayı LCD mönütörden dolayı çabuk bitebilir !

Umarım yeni makinanızı alınca çektiğiniz resimleri görme fırsatı doğar

Sağlıcakla kalın .

 

Tarih: 18 Nisan 2009, 15:26 - İp: 217.***.**3.18
efkanturen
efkanturen (üye)
Tekirdağ / Amatör

Ben de HX-1 'i araştırıyorum bir süredir. Ancak ilk kez bu forumda "Piksel Yoğunluğu" tabirini gördüm. Şimdi bu konuda araştırıyorum. Forumda yazılanlara göre iyi Piksel Yoğunluğu ancak D-SLR ile elde edilebileceğini okudum(http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=37740).

Ben aynada kendimi nasıl görüyorsam çektiğim fotoğraflarında öyle olmasını istiyorum. Basit digital compact makinelerle çekilmiş bir çok resme baktığımda insanların kafası uzun, geniz ya da ten renklerinin olduğundan farklı göründüğünü fark ettim. Bu yüzden ilgilimidir bilmiyorum büyük lensli makina almayı düşünüyorum.

Bir gece bir yakınımızın düğününde bir fotoğrafçı tarafından çekilmiş resimler edindik. Beni şaşırtan bir netliğe sahipti resimler. Gece ve hareketli olmasına karşın resimlerin insanları karşımda nasıl görüyorsam öyle olduğunu gördüm(kafalar uzun gözükmüyor kendimde aynada göründüğüm gibiydim). Bu yüzden yaklaşık 2 yıldır araştırıyorum. Artık bir makine almaya karar verdim. Almak istediğim makine HX-1. Parasının karşılığını verecek mi bilmiyorum. Çünkü istediğim görüntü netliğinin yukarıda yazdığı gibi olmasını istiyorum.

Sizce HX-1 ya da herhangi bir dijital kompakt makine bunu sağlayabilir mi?





 

Tarih: 11 Mayıs 2009, 00:38 - İp: 78.***.**0.22
wolfesta
wolfesta (üye)
Çankırı / Amatör

KARDES BEN H50 KULLANIYORUM FAKAT HX1 DE KULLANDIM ÖZELLIKLE GECE CEKIMLERINDE COK FARK VAR HX1 ALMA DURUMUN VARSA KESINLIKLE H50 ALMA HX1 DAHA KALITELI

 

Tarih: 15 Haziran 2009, 09:00 - İp: 212.***.**3.70
  • 1