kronos
kronos (üye)
İstanbul / Meraklı

Slr Makineler Hakkında

bir slr makine almaya karar verirken nelere dikkat etmek gerekiyor.

Her objektif her makineye oluyormu.

 

Fotograf çekmek çok hoşuma gidiyor.Şu an Casio QV R-40 kullanıyorum.Ufak tefek ama güzel bişi birde SLR almak istiyorum.Ama bir kere alayım istiyorum fakat 1000 € gibi paralar veremem en fazla 500$ civarı bir şey düşünüyorum.

Canonun bazı ürünleri var .

Lütfen yardım edin.Slr makinelerde kriter nedir ?

 

Teşekkürler

Tarih: 4 Mayıs 2004, 21:07 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

 Sevgili kronos ,

Öncelikle seni verdiğin bu karardan dolayı tebrik etmek istiyorum. Evet fotoğraf SLR makine ile çekilir dostum...sana daha önce bir başka sitede yayınlanmış yazımın bir örneğini gönderiyorum umarım derdine derman olur (olmazsa bana mail at.)  

 Merhaba,E-Mail'ime çokca  gelen "Fotoğrafcılığa yeni başlıyorum ikinci el bir makina alacağım da sizhangi markayı öneririsiniz?" türünden sorulara topluca yanıt vermek istiyorum.Arkadaşlar her yiğidin  yoğurt yeyişi farklıdır. Ben her zaman en Baba makinanın ZENİT olduğunu düşünüyorum ve öneriyorumda...1-Öğrenmesi/kullanılması  çok kolay 2-Çok fazla ıvırı zıvırı olmadığı için arızalanma ihtimali zayıftır. (unutmayın ki tüm cihazlarda özellik miktarı arızalanma ihtimali ile doğru orantılıdır).

 

Tarih: 4 Mayıs 2004, 22:50 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

3-Parça derdi yok   (2. el olarak satın almak istediğiniz makinaların imalat tarihi çok önemlidir.Zira Uluslararası kurallara göre :imalatı biten modelin son imal tarihinden itibaren 10 yıl sonra fabrikalar o modele ait yedek parça stoklarını imha  ederler.Bu yüzden bana zaman zaman Koreden uyarılar gelir "falanca modelin süresi bitmek üzere ihtiyacınız olan parçaların listesini gönderin vs...diye"  [Ben Samsung Fotoğraf makinalarının ve Video Kameralarının Yetkili servisiyim] Satın aldığınız 2. elin parçası var mı acaba? (tamiratı çıkma parça ile yaptırmayın çünkü parça yorgunluğu diye bir kavram vardır) 4-Zenit'lerin en çok bozulan yeri Perdesidir.Tamiri kolaydır. (onunda nedeni makinada film yokken  sık sık perdenin kurularak deklanşör düşürülmesindendir.Bu durum tüm makinalar için geçerlidir.Makinanızda film yoksa makinayı gereksiz yere kurmaktan kaçının). Tamiri için kalfa olmak yeterlidir ve  ücretine gelince :bizde 22 dolar +kdv Bu rakam heryerde aynıdır sanırım.) 

 

Tarih: 4 Mayıs 2004, 22:57 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Fakat satın almak istediğiniz diğer modellerde tamirat için usta olmak ve ayrıca bazı özel cihazlarada sahip olmak gerekebilir.5-Acemilerin teferruatlı makinaları bozma ihtimali daha yüksektir.6-Ve herşeyden önemlisi: Hiç kimse  memnun olduğu sağlam bir makinayı satmaz (satsada o makinayı fotoğraf makinası satıcıları size satmazlar    Acemiler bence siz Zenit'ten şaşmayın.Hele bir acemiliğinizi üzerinizden atın daha sonra siz istemesenizde tarzınız oluşacak ,tarzınızla beraber ihtiyaçlarınızında farkına varacaksınız ve yeni makinanızı o ihtiyaçlar doğrultusunda seçeceksiniz. Son olarak şu örnekle yazımı bitirmek istiyorum:Sabahları evden işe gitmek için bir araba almak istiyorsunuz:Binek bir otomobil işinizi görür ken siz minibüs, kamyon vs. alır mısınız?Siz profesyonel değilsiniz ki.
Selamlar....Murat ÖZDEMİR www.burukay.com

Sevgili fikret diker görüyorsun bir yazı yazmak için çektiğimiz sıkıntıları...

 

Tarih: 4 Mayıs 2004, 23:05 - İp: yok
  • 1