gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Samsung 15x 8mp 3. 5inç Lcd

Samsung da konuya giriyor. Hem de mide deşerek!!!

Ekim ayında çıkacak olan bir bridge modelinde her özelliğin en tepesini kullanmışlar. Pil de korkunç gidiyor. Ekran TV gibi. Hatta ***unu çıkarmışlar. Burnun değmeden çekmek imkansız. 28-420mm'lik manyak bir zoom var.

Bunları takip etmek hakkaten sorun. Baka baka bir türlü almaya girişilemiyor.

Ne yaparsan yap aldıktan 2 ay sonra mutsuzluk garanti. Daha iyisi patlıyor...

Tarih: 28 Haziran 2005, 01:03 - İp: yok
gediz-
gediz- (üye)
İzmir / Amatör

Ne tanıtıyosun böyle karın delen jack gibi,tv gibi,28-420mm manyakzoom....

 

Tarih: 28 Haziran 2005, 02:15 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Bu makina 2,5-3aydan beri yabancı forumlarda sıklıkla tartışılıyor. Ancak özellikleri 2 haziranda yetkili ağızlardan resmi olarak açıklanana kadar yapılan yorumlar "dedikodu" düzeyinde kalıyordu. Makina herşeyi barındıran müthiş bir cihaz gibi duruyor fakat neticeleri konusunda yorum yapmak için çok erken bence...En azından X15 zoomlu bir makinaya titireşim engelleyici sistem koyulmamasını anlayabilmiş değilim(ki resmi açıklamada yok). Full zoomda tripot kullanmadan elde fotoğrafı NETolarak çekebilelecek biri varsa helal olsun...

 

Tarih: 28 Haziran 2005, 15:17 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Stabilizatör 2 poz kazandırıyor. Kodak DX6490'la ben de ful zumda zorlanıyorum.

Güneş varsa 1/500'de hareketli obje hariç sorun yok.

Akşam karabasan başlıyor. 1/8'lere kadar inmek istiyor. Elde imkansız. 800 ISO'ya çıkmak da fayda etmiyor.

Ama 2 poz yukarıya çıksak bile 1/30'da çok mu şans var dersiniz ?????

Stabilizatör güneşsiz gündüz çekimlerinde süper faydalıı ama gece çekimlerini kurtarır mı hakkaten?

En iyisi bir karışlık mikro tripodlardan kullanmak bence. Küçük bir foto çantasında makinayla birlikte gezdirin. Anahtarlığınıza takın hatta :-))

 

Tarih: 28 Haziran 2005, 21:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

valla tüm makina üreticilerine yazacağım. hakikaten ne alırsan al mutsuzluk garanti.s2 mi alayım h1 mi.birinin bir özelliği iyi diğerinin bir başka özelliği.eğer samsungu böyle birşey yaptı ise yazmama gerek kalmamış olacak.

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 00:05 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili gürcan bende de 6490 var, dediklerinde haklısın. Ben de başta ufak bir tripodla başladım, sonra 140cm’lik bir tane almak zorunda kaldım. Bence ufak tripod çok kullanışsız. Çekim yapacağın civarda yüksek ve düz bir yer yoksa resmen kıvranıyorsun “nereye koyacağım” diye. + Samsung tahminimce 1 kg. dolaylarında olacak (Sony F828’e bakarak tahminde bulunuyorum ). Bir karışlık tripod da onu ne kadar taşır bilemem.
Bende şimdi bir de Panasonic FZ20 var. Belirtmeliyim ki yüksek zoomda da, düşük ışıkta da image stabilizator’un yardımını görüyorum. Daha önce de söylemiştim: Image stabilizator mucize yaratmıyor ama kesinlikle işe yarıyor.
Şu Samsung ne makinaymış be, helal olsun. Ortada fol yok yumurta yok, daha bırak piyasada olmayı, piyasaya çıkacağı bile şüpheli bir makinayı tartışıp duruyoruz…

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 09:53 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar video kameralarda 30x optik zoom bile oluyor, ama her zaman en dusuk modellerde.. yani 15x zoom koydular diye mucize beklemeyin bence... zaten 15x optik zoom bile olsa sonucta bir panasonic fz20 gibi telede 432mm degil..
bende basta biraz abarttim bu samsung olayini ama simdi o kadar da deger vermiyorum dogrusu.. 3.5" lcd ile kac tane fotograf cekilebilecek acaba? buyuk ihtimalle lcd kapaliykenki degerleri verilecektir.. ama birkac kere acip da nasil fotograflar cektim diye baksaniz eminim pili kuruyup bitiverir..
image stabilizer koymamalari da buyuk bir handikap bana kalirsa.. hatta aptalca.. tabii bu makine daha cok 3.5" lcd'si ve 15x optik zoom'uyla satis yapacak.. neyse..

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 11:05 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonic'teki 36-432'ye karşılık 28-420 biraz ağır basabilir.

Teledeki 12mm'de kaybettiğini 35'den 28'e inerek geniş açıda fazlasıyla telafi etmez mi?

28-35 aralığı dar mekanlarda önemli bir rahatlık.

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 12:58 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Dadanagast, LCD'nin tüketimine yoğunlaşmışsın. Haklısın. Buna karşı da rakiplerden çok daha kuvvetli bir pil koymuşlar. Sorun yok.

Ama sorun olmasa da 3.5 inç epey abartı. Arka panel bu kadar işgal edilmemeli. Şova kaçmış bu kadarı.

www.dpreview.com/news/0504/05042401samsungpro815.asp

www.letsgodigital.nl/nl/camera/specification/973/show.html

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 13:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla ne kadar dar alanda duracagina bagli gurcan.. sonucta bir dslr makine kullandigini dusun; 35mm objektifin olsaydi dar alanda cekemeyecekmiydin? cekerdin yine.. valla ben o kadar da anlam veremiyorum artik.. tamam onemli olmasina onemli ama degisen o kadar da farklilik olmaz.. her ikisi de genis aci zaten.. tabii bunu soylememdeki neden, ne turde fotografcilikla ugrasacagin.. yani cok genis aci o kadar da onemli olmayabilir kullanici acisindan.. ben objektifimi 18mm (ki 28mm'ye denk geliyor 35mm formatinda)'de hemen hemen hic kullanmiyorum dogrusu.. genelde hep 35mm ve ustu..
sonucta 7mm genis acidan oluyorsun ama 12mm tele'de kazaniyorsun; seninde dedigin gibi.. hangisi onemli dersen, tabii ki genis acidaki kazanc.. hem de cok daha fazla onemli.. ama nereye kadar..
dar odadaki cekimlerde neyi cekmek istedigin onemlidir.. neyse.. bana o kadar da gerekmiyor isin asli..
..
ama haklisin 28mm olmasi tabii ki ustun bir avantaj..
pili konusunda senin kadar iyi niyetli degilim dogrusu; ama diger yandan 3.5" lik lcd de hani yabana atilir da degil.. rahatligi bambaska olur.. zaten bir tane daha pil tasirsin olay cozumlenmis olur ona bakarsan..
..
basta da dedigim gibi 15x optik zoom'lu makinenin lensinden fazla birsey beklenmemeli.. en ucuz video kameralarda da 30x zoom var.. ama kaliteli modellerde 10-12x optik zoom var.. niye acaba?..
simdi dusunuyorum da sigma ve tamron'un 28-300mm objektifleri var; neden acaba samsung yapabildide onlar da aynisindan yapamadilar? acaba kalitesi gercekten iyi olacak mi? kagit uzerinde hersey harika gorunuyor, ama cok fazla alacali bulacali.. anlatabiliyor muyum ne demek istedigimi bilemiyorum..
bugune kadar samsung'un hangi kamerasi super oldu da bir anda super bir kamera bekleyebiliyoruz? bence o kadar da abartilmamali.. cikinca gorecegiz tabii.. insallah yanilirim da bir tane de ben alirim..

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 13:52 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Tüm dediklerine aynen katılıyorum. Amaç neyse ona uygun araç...

Özellikler vaov dedirtiyor, ona herkes hemfikir. Test sonuçları çıkınca piyasaya ak koyun kara koyunu göreceğiz mutlaka.

1000 Euro olacağı tahmin edilen bu janjanli alete sonuç görmeden ben de şu anda 500 euro bile vermem.

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 17:05 - İp: yok