morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Sadece Bir Sorum Var...

Canon serisinden anlayanlar vardir eminim... Ozellikle konusulan powershot serisinden... Ben Canon Powershot S80 satin almayi dusunuyorum...Bu makinenin avantajlari ve ezvantajlari hakkinda bilgi verebilecek birisi var mi? iyi olduguna inanarak satin alacagim ve fotograf cekme merakimi ilerleyen zamanlarda biraz profesyonellige dokmek istiyorum...
sevgilerimle, morcadi

Tarih: 10 Şubat 2006, 20:44 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam mor-cadı,

öncelikle siteye ve aramıza hoşgeldin.. elinizdeki makine hakkında önceki modelini kullanmam dahilinde bilgi sahibiyim.. bu makinenin en büyük avantajı küçük ve taşınabilmesinin yanında önceki modele dayanarak söylemem gerekirse fotoğraf kalitesi sınıfı için çok güzel.. ama megapikselinin artırılması dışında biraz eksiklikleri var.. mesela raw formatı yok.. bunun dışında bütün manuel özellikleri mevcut.. kendini geliştirebilmek için her türlü yardımcı mod bulunmakta..

dezavantajlarına gelince.. batarya ömrü tatmin edici değildi.. aynı bataryaya sahip oldukları için muhtemelen s80'de de zayıf.. üstelik ekran s80'de 2,5 inch.. bu da daha fazla pil bitirme demek. noise oranı bendeki modelde biraz fazla idi ama bu modelde tatmin edici olduğu yorumları yapılmış.. birde optik zoom 4x ile sınırlı.. birde filtre ve geliştirici lensler takılamıyor..

sizin yerinizde olsam dslr like tipi bir makine satın alırdım.. bu makinelere s80'i alabileceğiniz fiyatlarda en yakın dslr like kategorisi 5 megapiksel kategorisi.. hatta 8 ve 9 megapiksel kategorisi bile neredeyse aynı fiyatlar civarında.. yani ileride profesyonel anlamda fotoğrafçılık yapmak istiyorsanız paranıza yazık edeceğinizi düşünüyorum.. size dslr like önerebileceğim ve gerçekten çok kaliteli fotoğraflara imza atabileceğiniz makineler aşağıdaki gibidir..

- canon s2
- sony h1
- panasonic fz5
- panasonic fz20
- panasonic fz30 *
- fuji s5600
- fuji s9500 *
- olympus 8080 *

yanına yıldız işareti koyduklarım daha profesyonele yakın makineler.. megapikselleri daha yüksek ve gelişmiş lens ve zoom özellikleri barındırıyorlar. eğer kararınızı bu yönde verirseniz tekrar bu makineler hakkında yorumlarda bulunabiliriz ve detaya ineriz.. yok ben s80 istiyorum hala diyorsanız size sadece önceki modelini kullandığım doğrultuda yardımcı olabilirim.. yukarıda yazdığım dslr like makineler içinde fz5, s2 ve s5600'ü kullandım.. s5600'ü hala kullanmaktayım..

inşallah yardımım dokunmuştur..

sağlıcakla..

 

Tarih: 10 Şubat 2006, 21:24 - İp: 85.***.**0.180
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Hoşgeldin morcadi,
Öncelikle bu konu başlığının burada tartışılması doğru değil ama madem başlanmış bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
S80'in 8mp olması ve compact gövdesinin şıklığı cezbetti seni sanırım. Ama bende sevgili applemac gibi düşünüyorum. Burada amacın da çok önemli olmakla birlikte compact ve geliştiremeyeceğin bir makineye bu kadar para vermek doğru değil kanaatimce. Compact bir makine ile başlamak istiyorsan daha makul fiyatlı ve kaliteli makineler önerilebilir. Ancak para önemli değil diyorsan o zaman S80'i bir tarafa bırakalım diyebilirim bende sana. Çünkü sen sürekli gelişirken (ki gelişmeye istekli olduğun anlaşılıyor) onca para vererek aldığın S80, S80 olarak kalacak. O yüzden applemac'in yaptığı öneriler makul görünüyor. Seçenekler arasında yer alan Olympus 8080 kullanıcısıyım. Herkesin hemfikir olduğu gibi mükemmel bir makine ama dijital makinelerde mümkün olduğunca yeniye yönelmekte fayda var. Fuji serileri hakkında sürekli pozitif yorumlar okuyor, duyuyoruz. Sahip olduğun bütçe S9500 için zorlanabilecek bir bütçe. İyi bir makine gibi görünüyor. Panasonic DMC-FZ serisi 36-432mm 35mm eşdeğerli optik zoom aralığı ile güzel bir seçenek sunuyor. Forumda bu makineler ile ilgili yorumları inceleyebilirsin. Biraz fiyat farkı olmakla birlikte bence Konica Minolta 5D düşünülebilir. Üstelik bir DSLR sahibi olunur. Kodak P880'i öneriyorlar ama örnek resimleri benim pek hoşuma gitmedi. Neyse... Bu muhabbet uzar gider. Benim sana tavsiyem buralarda ismini duyduğun makineleri internette bir araştır. Öncelikle görsel olarak hangisine kanın ısınıyor, ona bir bak. Gerisi biraz daha kolaylaşır ve tartışırız zaten.
Sevgiler...

 

Tarih: 10 Şubat 2006, 22:23 - İp: 82.***.**4.66
berk59
berk59 (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba bence biraz daha paraya kıyıp 350 d al derim arada 500 ytl gibi fark var pişman olmazsın şimdiden hayırlı olsun diyelimmi?

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 09:59 - İp: 81.***.**9.129
n1ghtmare6
n1ghtmare6 (üye)
Aydın / Amatör

merhaba.
sen o makıneden vaz geç derım ben hiç iyi bir cihaz değil. arkadasımda var ve hiç memnun kalmadıgından canon s2 ile degıstırdı...
sanada onerebılecegım: canon s2 (900 ytl) yada daha dusuk bı fıyata fuji 5600 (730 ytl).
bıraz daha arastır ve kararını bıran once ver derım

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 14:29 - İp: 85.***.**1.190
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Herkese merhaba, tekrar...
Oncelikle verdiginiz cevaplar icin ve yardimlariniz icin tesekkur ederim ... Sevgili applemac,
Panasonic Fz30,
Fuji S9500'
Olympus 8080'
Konica MinolTA 5D,
Canon S2 IS makineleri arasinda tercih yapmam gerekecek olursa bana hangisini tavsiye edebilirsin? Mutlaka iyi birsey almam gerekiyor ve onu uzun omurlu kullanmak istiyorum...Her sartta fotograf cekebilmek istiyorum rahatca. Ama tabii butun ince ayarlari da yapabilmeli.Ben cook arastiran biriyim zaten, makine alacagim tarih uzak bi tarih...Boyle seyleri alirken iii arastirma yapmak gerekiyor. Cunku bakkaldan sakiz almiyoruz nihayetinde...Kendi kendime yazdigim denemelerden sonra, fotograf cekmeye de merak saldim...Oncesinde ufak capli yagli boya calismalari... Neyseki guzel ugraslar..
Ozzyalp ayni sorum senin icin de gecerli Hepinize guveniyorum bu konuda cektiginiz fotograflari inceleme sansi buldum, ellerinize saglik...
Nightmare, makine o kadar kotu mu yaa? Tasarlayan japonlarin kendi agizlarindan okudum...Tamam dezavantajlari olabilir ama, unutma hicbisey mukemmel degildir bu hayatta Yine bir cumle soyleyecek olursak, " her guzelin bir kusuru vardir"
Berk, tavsiyen icin sana da tesekkurler..Arastirmaya son gaz devam ediyorum Sonucta paraya kiyacagim evet, cunku guzel biseyler yapmak istiyorum...Hele ki istanbul gibi bir sehirde yasiyorum...Bunu yapmamak icin deli olmak lazim, elinde imkanin varsa... Butcem: 1000 ytl yi biraz asabilir makine konusunda..Yeter ki cook iyi bir makine olsun ve dedigim gibi uzun omurlu olsun...
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar...
Sevgilerimle,Morcadi

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 18:22 - İp: 85.***.**0.143
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili morcadı,

sırası ile yazdığın makineler içerisinde konica minolta 5d'nin apayrı bir yeri var..çünkü bu makine dslr diye nitelendiriliyor.. yani tek ayna refleksli dijital makine.. bu makineyi diğerlerinden ayıran en bariz özelliği objektif ve gövdenin ayrı ayrı olmasıdır.. yani bu makineye ihtiyacın olan geniş ve tele açı arası objektifleri ihtiyacına göre satın alıp, hangisini ne gibi durumlarda kullanacaksan onu takıp fotoğraflarını çekeceksin.. dslr makineler fotoğraf kalitesi olarak bariz şekilde üstünlüğe sahiptirler.. zaten diğer makinelere dslr like yani dslr benzeri denmesinin sebebi de budur..

dslr ile dslr like makinelerin arasındaki farkın objektifinin gövdeden ayrılması dolayısı ile bir kaç takım objektifi de yanında taşıman gerektiğini zaten önceki paragrafda söylemiştim.. dolayısı ile bir dslr gövde almakla iş bitmiyor.. ihtiyacın olan objektifleri ve filtrelerini de alman gerektiği için masrafın oldukça artacak.. minolta 5d giriş seviyesinde bir dslr ama çok kaliteli bir makine.. eğer yeterli maddi gücüm var diyorsan bu makineyi ve bir kaç takım objektifini al keyfine bak derim.. ama dslr'in en büyük dezavantajı bu kadar ekipmanı devamlı olarak yanında taşımak zorunda kalacağındır. tabi bu sıkıntı vermez diyorsan sorun yok

diğer yazdığın marka ve modellere gelirsek.. bu dslr like makinelerin en büyük avantajı ihtiyacın olan geniş ve tele açıyı tek bir objektifde barındırabiliyorlar.. dolayısıyla bir kaç adet objektif yerine bir objektif üzerinde bulunan özellikler sayesinde tek bir makine ile kendini geliştirebiliyorsun. diyeceksinki niçin dslr makinelerde de aynı özellikler mevcut değil? bu soruya dslr makinelerde belli mm aralıklarında yapılan objektiflerin daha spesifik olması ve profesyonelliğe daha yakın olmaları cevabı verilebilir.. dslr like makineler arasında sana s9500 fuji ve olympusu önerebilirim.. ama sevgili oğuzalp arkadaşımızın dediği gibi olympus biraz eski bir model olduğundan dolayı yenileri tercih etmek daha iyi olacaktır..

şimdi ben dslr mi yoksa dslr like makine mi alayım diye sorarsan şunları söyleyebilirim.. dslrler masraf açısından biraz ağır makinelerdir.. cebi yoruyor maalesef.. ama dslr makinelerin verdiği tadı hiç bir dslr like da bulamazsınız.. ben işi profesyonelliğe götüreceğim diyorsanız ve taşıma sorunumuda güçlü kollarım var diyerek çözebiliyorsanız dslr ve ihtiyacınız olacak objektifleri alın..

ama ben size yeni başlayan birisi olarak dslr like ile başlamanızı tavsiye ederim.. şimdi tekrar soruyorum.. dslr veya dslr like mı almak istiyorsunuz? bu iki kategoriden birisini seçtiğinizde, o kategorinin makinelerini daha etraflıca tartışabiliriz..

sağlıcakla..

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 20:58 - İp: 85.***.**0.180
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

.. Merhaba Applemac Tercihim DSLR makine olacak, ama cok da ,masraf istemiyorum aslinda Bir laptop aldim, cook uzun bir sure yine paralar gidecek guzel bir seye daha ...En ucuz fiyati kovalamam gerekiyor...Bu arada CANON S2 IS hakkindada guzel yorumlar var...Insanin kafasi karisiyor haliyle.Bu arada
FUJI S5500 VE FUJI 9500 ARASINDA ne gibi farkliliklar oldugunu biliyor musun? Fazla oluyorum biraz ama :$
Konica Minolta 5D nin o birkac takim objektiflerini almasam ne olur ONlari sonraya biraksam
Aklimda 3 makine kaldi:
FUJI S5900,
KONICA MINOLTA 5D,
CANON S2 IS...
Secimimde yardimci olacagini ve en iyisini tavsiye edecegini biliyorum applemac...
"Bu arada iyi ki buraya uye olmusum, yardimlar icin tesekkurler..."
Sevgilerimle, morcadi...

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 21:22 - İp: 85.***.**0.143
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam,

öncelikle buraya üye olmana sevindiğine çok sevindim.. inşallah ayrılmaz ve devam edersin.. insanlar durumları el verdiği sürece birbirlerine yardımcı olmak zorundadırlar.. yoksa böyle bir site ve böyle bir forum olmazdı dimi

s5600 ile s9500 arasında kategori farkı vardır..ikisi de dslr like olarak anılıyor.. s5600 5 megapiksel, s9500 9 megapiksel ve daha fazla gelişmiş özellik barındırmaktadır..

canon s2 de 5 megapiksel kategorisinde bir dslr like olup yukarıdaki s5600 ile aynı sınıfı paylaşmaktadırlar. canon s2 de mükemmel bir makine lakin iş s9500 ve konica minolta 5d'ye gelince diğerlerinin biraz sönük bir mükemmelliği oluyor.

sonuç olarak kesinlikle konica minolta 5d diğerleri arasında tartışılmaz çok üstündür.. dslr makineler genelde kit halinde satılmakta ve yanlarında belli açıya sahip bir objektif verilmektedir.. ilk zamanlar bu objektif ile tabiki idare edebilir ve sonradan diğer ihtiyacınız olan takımları alırsınız.. lakin şeytan aklınızın bir köşesinde hep nargile keyfi yapıyor ve sizi efsunlayıp, kendine uyduruyor haberiniz olsun..

sağlıcakla..

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 21:34 - İp: 85.***.**0.180
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Applemac
" lakin şeytan aklınızın bir köşesinde hep nargile keyfi yapıyor ve sizi efsunlayıp, kendine uyduruyor haberiniz olsun.. " Bu cumlenin acilimi nedir ?
Kacari yok zaten, bakalim gerekli ayarlamalari yapinca Konica Minolta 5D ya da fuji S9500 elimde olacak
Arastirmaktan artik bas agrilari basladi bende...
NOT: Bana " siz" sifatli hitap etmeyin arkadaslar...
Fiyat konusundada bir yerlerle anlasirsam sorun kalmayacaktir ... Objektif degistirme olayinda profesyonel olunca bisiler dusunurum artik Applemac
ist.da Anadolu yakasindan bisii alinmaz...Avrupa yakasinda
Sirkeci'de bu isin ustalari var Artik cebellesicem onlarla Tesekkurler tekrar
Sevgilerimle, morcadi

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 21:49 - İp: 85.***.**0.143
n1ghtmare6
n1ghtmare6 (üye)
Aydın / Amatör

konica iflas bayrağını çekt. almanızı tavsiye etmem elesen iyi olur

PANASONIC DMC-FZ30
CANON EOS 350 ***
FUJIFILM FINEPIX S9500

bu makınaları bi incele istersen. benim önerim canon dan yana ama fiyat olarak biraz fazla...
canon S2 fiyat performans açısından en mükemmel cihazdır ama yukarıdakı makınalarla karsılastırması bıle yapılamaz. bu fiyatlar bana çok geldi dersen fuji 5600 derim ben...





#N1ghTMaRe6' tarafyndan 12.02.2006 19:37:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Şubat 2006, 19:21 - İp: 88.***.**1.22
  • 1