mskartal
mskartal (üye)
Artvin / Amatör

Prosumer Savaşları

Öncelikle herkese iyi günler.
Ben 8 MP olan Prosumer diye adlandırılan makinelerden birisini satın almak istiyorum. Yaptığım incelemelerde performans olarak Sony DSC F828 rakipsiz gözüküyo. Fotoğraf kalitesi olarak da Minolta A2 ve Olympus 8080 üst sıralarda. Canon Powershot Pro 1 ise bu testlerde sonlarda gibi. Nikon 8700 ü ise geniş açı objektifli olmamasından dolayı düşünmüyorum. Bu dört model incelendiğinde Sony DSC F828 modeli gerek özellikleri gerekse cazibesi ile büyüleyici. Yapılan yorumlara bakıyorum en büyük problemi 200 ve yukarısındaki ASA değerlerinde aşırı derecede oluşan noise ler (ağırlığının fazla oluşu da problem olabilir) . Bunun dışında bu kamera ile ilgili ciddi bir problemi olan var mı merak ediyorum. Birde ürün sıkça arıza veren bir model mi? (Çünkü eğer en büyük problemi noise ise, Bu noise probleminin tripod ile giderileceğini düşünüyorum) .Bilen varsa öğrenmek istiyorum. Bunun yanında testler ve ürün incelemelerinde foto kalitesi ve performans olarak üstü zorlayan ama 28-140 objektifi ile geride kaldığı gözlemlenen Olympus c 8080 hakkında pek yorum yok. Oysa çok başarılı bir makine diye bahsediliyor. Kullanıcısı varsa bize bilgi verebilir mi? Aynı şeyler Konica Minolta Di A2 için de geçerli. En son olarak ise Canon Powershot Pro 1 modeli hakkında kullanıcısı olan bir arkadaş bize yardımcı olabilir mi?

Tarih: 6 Eylül 2004, 18:42 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Noise problemini tripodla nasıl çözeceğini anlatırmısın ?

 

Tarih: 7 Eylül 2004, 03:39 - İp: yok
mskartal
mskartal (üye)
Artvin / Amatör

Noise problemini, ışık miktarının düşük olduğu ya da gece çekimlerinde; makineyi sorun yaratmayan düşük ASA değerlerine alarak (64 ve 100 gibi) düşük enstantane ile çekim yaparak ihmal edilebilecek seviyelere çekmek mümkün diye düşünüyorum. Ki bunu yaptığını söyleyen bi arkadaşın yorumunu da okudum.

 

Tarih: 7 Eylül 2004, 08:49 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

hem iso düşük hem ensanttane.. e ne anladık o fotodan.. yeterli ışık sensöre gelemeyeceğinden karanlk bir foto olacaktır.. gece çekiminin kuralı uzun enstantane+yüksek iso deil midir? Tüm makineler 818 gibi fazla noise sorunlu deil bildiğim kadarıyle.. 717 nin hatta daha başarılı olduğu söylenir ya hep karşılaştırmalarda..

 

Tarih: 7 Eylül 2004, 09:37 - İp: yok
mskartal
mskartal (üye)
Artvin / Amatör

düşük enstantane hızından kastım uzun enstantane süresidir. Yanlış aktarmış olabilirim.

 

Tarih: 7 Eylül 2004, 11:06 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

yanılmıyorsam o sınıftaki makineler 1000$ ın üstünde fiyatlara sahip dolyasıyla DSLR almak çok daha doğru bir tercih olur ayrıca o makinelerle yapabileceğin en uzun pozlama 30 saniye dolayısıyla bir gece çekiminde yüksek asa ve uzun pozlama süresini 100 asa ile yapamak istenen sonucu vermeyebilir

 

Tarih: 7 Eylül 2004, 14:38 - İp: yok
  • 1