arguntan
arguntan (üye)
İzmir / Amatör

Piller-makina-cep Telefonu

hangi kategoriye koyacağımı bilemediğim için buradan sizlere soruyorum
acaba cep telefonunu dijital fotoraf makinemle yada pillerle bir araya koymamın bir sakıncası varmıdır,yani yaydığı dalgalar falan etkiler mi makinamı yada pilleri.aynı çantada taşıyorum ve çok dert oldu bu bana.sanki bir zarar gelecekmiş gibi geliyor bana.
bi fikriniz varsa bu konuda,duymak beni çok mutlu eder

Tarih: 21 Eylül 2004, 20:23 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba,

ceptelefonu yuksek frekansla calisan eletronik bir cihazdir ve cevresindeki hertulu elektronik esyayi bozma ihtimali vardir.ornek olarak otomobil,ucak ve bunun gibi tasit araclarinda yasak olmasi bu nedenledir.bu kanitlanmis yada kesinlesmis bir sonuc degildir.ama ihtimal dahilindedir.cep telefonunuzun monitoru etkilemeside bu nedenledir.

 

Tarih: 21 Eylül 2004, 23:43 - İp: yok
gezgin
gezgin (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

birşey olacağını sanmıyorum. fotoğraf makinası yada hafıza kartları gibi benzeri elektronik eşyaların çantada zaten çalışmadığına göre HİÇBİRŞEY olmaz. fotoğraf makinan çalışırken, cep telefonun hat aramaya kalkarsa yada çağrı gelirse etkilenme "ihtimali" var ama bu da ciddi bir etkilenme olmaz zaten. ancak video ve teyp kasetleri gibi manyetik bantlara dikkat et, etkilenbilirler.

uçakların gps sistemini etkilediği için cep telefonu, laptop gibi frekans kaynakları yasak. anı şekilde araçların ABS sistemini de etkilediği iddia ediliyor. cep telefonu insan sağlığı içinde çok tehlikeli. aslında elektrikle çalışan herşey insan sağlığına zararlı ama çağımızda kaçınılmaz olduklarından yapacak fazla birşeyimiz yok. mesela benim yatak odamda lamba dışında elektrikle (veya pille) çalışan hiçbirşey yok.

sırt çantamda ise dijital ve analog makinalarım, hafıza kartlarım ve filmlerim, 6watt'lık 1 cep telefonu (piyasadaki telefonların hepsi en fazla 2watt'lıktır) ve 1 telsiz yanyana veya üst üste bulunmaktadır. şimdiye kadar da çok şükür hiçbir aksilik yaşamadım

 

Tarih: 23 Eylül 2004, 07:36 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben ceptelefonumu hic kapatmiyorum.hatta hicbir ceptelefonu kullanicisininda kapadinigini sanmiyorum.ceptelefonum kapaliyken calarsa yada frekans ararsa fotograf makinem kapali bile olsa onu etkiler.

Eskiden amerikada radyum haplari vitamin diye yutulurmus.simdi kanser yaptigi kesinlesti ve birakin yutmat,yi kimse temasta bile bulunmuyor.bunlar sadece ihtimal dahilinde seyler ama goz ardi edilemez.cep telefonu kalp piline bile zararverebiliyor.bence makineniz kiymetliyse nunu dikkate alin.

bu arada ceptelefonunun pili frekans yaymadigi icin hicbir etkisi olmaz.frekanstan kastim 900 ve 1800 bantlar cevresinde calisan gsm sebekesi.

 

Tarih: 23 Eylül 2004, 08:38 - İp: yok
burakk
burakk (üye)
Batman / Meraklı

Kartın içindekileri etkileyeciğini sanmıyorum çünkü telefonlarda sd veya mini sd gibi kartlar kullanıyor fakat bende telefonumla fotograf makinamı birbirne yakın tutmuyorum. Ne olur ne olmaz diye.

 

Tarih: 6 Mart 2006, 16:59 - İp: 81.***.**7.120
  • 1