muho74
muho74 (üye)
Denizli / Amatör

Panasonic Lx2

Arkadaşlar,
Amatör ama işim gereği bazı konularda yeterlilik göstermesi gereken bir makina arıyorum.

1)Çözünürlüğü(Gerçek çözünürlük)yüksek
2)Optik yakınlaştırması yüksek
3)Yüksek ISO oranlarında noise etkisi düşük
4)İnce ve kompakt
5)RAW formatta kayıt yapabilen
6)Manuel ayarları kamaşık olmayan
7)Makro çekimleri başarılı olan
8)Fiyatı uygun


Bu özelliklerde makina olarak Panasonic Lx2 gördüm.Ama fiyatı biraz yüksek.Acaba sizlerden daha iyi tavsiyeler olabilir mi?Ve de LX2 kullanan arkadaşlar tavsiye edermi?

Tarih: 26 Şubat 2007, 22:28 - İp: 85.***.**0.217
muho74
muho74 (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşlar özellikle LX2 kullananlar fikir verirlerse daha memnun olurum.Ama bu özelliklerde başka bir cihaz tavsiyesine de ihtiyacım var.Belki gözümden kaçan daha iyi bir makina vardır.

Saygılarımla

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 23:41 - İp: 85.***.**0.217
tonga
tonga (üye)
Tekirdağ / Amatör

Muho 74 bende iyi bir makina almak için çok uzun süredir çok araştırmalar yaptım panasonic lx 2 çok güzel ve başarılı bir makina objektifi laica kullanıyor lcd büyük bununla eşdeğer aynı makina gibi görünmesine rağmen ufak tefek farklılıklarla laica d-lux 3 var teknik özelliklerde panasonic'ten biraz daha iyi gibi sadece iso değerleri farklı birde fiyatı yüksek.
Gözümden kaçan başka bir makina olabilirmi acaba diye sormuşşun bu yüzden birde Ricoh var diyorum.
Üç makina arasında kararsız kalmıştım bunlar laica d-lux 3 , Panasonic lx 2 , Ricoh GR bir mağazada 3 makinayıda aynı anda bularak herbiri ile kandime ait sd flash karta izin alarak 5 er adet fotoğraf çektim ve eve giderek bu fotoğrafları inceledim sonuçta kendi fikrimce Ricoh Gr de karar kılarak ertesi gün giderek satın aldım . Aldığım günden beri tahminen 1000 adet fotoğraf çekmişimdir oldukça iyi bir karar verdiğime inanıyorum.
Sizin istediğiniz özelliklerden sadece Optik zoom yok ama diğer özellikler hapsi var. Macro çekim özelliği 1.5 cm, Renk , keskinlik , kontrast muhteşem derecede iyi diyebilirim.Menü kolaylığına gelince çekim anında manuel olarak diyafram ve enstantane ayarlarına aynı mause üzerindeki tekerlek gibi ön tarafta bir adet arka yüzde bir adet tekerlek var anında bu ayarları menüye girmeden yapabiliyorsun yine menüye girmeden exp ayrınıda zoom tusunu kullanarak hemen yapıp deklansore basabilirsin.Ayrıca tuşlarakendi istediğin özellikleri verebiliyor ve hem kendi ayarlarını hemdedaha önceden ayarladığın ayar değerlerine makinayı açarken girbiliyorsunoldukça ince. gövde magnezyum , extra flash takabiliyorsun,28 mm objektifi var ve daha birçok özellik var incelemeni tavsiye ederim.
Aşağıda verdiğim 3 link var inceleyebilirsin
http://www.letsgodigital.org/tr/news/articles/story_4430.html
http://www.dpreview.com/news/0509/05091301ricoh_gr.asp
http://www.pbase.com/cameras/ricoh/gr1

 

Tarih: 5 Mart 2007, 00:07 - İp: 88.***.**0.219
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Bulursan bana da söyle. Hatta tüm forumdakiler alır o dediğin makinayı.

 

Tarih: 5 Mart 2007, 02:12 - İp: 88.***.**4.88
muho74
muho74 (üye)
Denizli / Amatör

Sayın Arkadaşlarım,

Önerdiğiniz makinalar için çok teşekkür ederim.Ama gerek LEICA d-lux 3 gerekse RICOH GR digital fiyat olarak Panasonic in 1.5 kat üstünde.Acaba performans olarak bu fazlalıklara değerler mi?Panasonic'ler bu kadar kötü mü?(Yerli-yabancı bütün forumlarda çok yüksek görüntü kirliliğinden-noise bahsediliyor).Leica ve Ricoh çok iyi kalite sundukları için mi bu kadar pahalılar?

 

Tarih: 5 Mart 2007, 21:46 - İp: 88.***.**9.113
tonga
tonga (üye)
Tekirdağ / Amatör

Arkadaşım panasonic LX 2 kötü demedim yanlış anlamışın panasonic oldukça başarılı ve sadece leica ile ufak ve pek önemsenmiyecek bir iki farkı var leica isminden dolayı belki biraz daha fiyatlı. ben panasonic ve laicayı aynı anda deneme imkanı bulduğum için fiziksel görüntüde hiç fark yok üzerindeki isimleri sil ayıramazsın. Bu iki makinada gerek görüntü sabitleyici gerekse titreşim önleyici özelliklerinden dolayı tercih sebebi olabilir . Lensleri çok kaliteli , çektiği fotoğraflarda çok iyi diyebilirim.Bu paralara alınabilecek en güzel makina lx 2 olduğu kanısındayım.Ama siyah renklisini bulursan çok şık. Objektifi içeriye fazla girmediği için biraz çıkıntılı duruyor. birde gövdesi zannedersem çelik veya alüminyum değil plastik gibi duruyoor ama pek dikkat edemedim.Ben ricoh tercih sebebim fotoğraflarda bariz şekilde derinlik var neyin fotoğrafını çekersem ekranı çektiğin cismin yanına koy renkler aynı extra flaş imkanı,bunlar beni cezbetti inanki panasonic ile ricoh arasında zor karar verdim nerdeyse yazı tura atıcaktım.Aralarındada 200 ytl kadar bir fark vardı.Sana karar vermende belki biraz yardımcı olabilirsem mutlu olurum ama yanıltmakta istemiyorum. Karar vermende kolay gelsin.

 

Tarih: 5 Mart 2007, 23:12 - İp: 88.***.**0.219
  • 1