huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Olympuslar Ve Profesyoneller

arkadaşlar olympus makınalr hakkında genel bir görüş istiyorum. Bu adamlar oldukça iddalılar fotoğrafcı oldukları konusunda. ama bakıyorum hiç bir profesyonel olympus E-1 den yada E-300 den bahsetmıyor. bunlar oldukça pahalı ve ust duzey makınalar. Sizce tutulmama nedenleri ne.
Başka bir soruş şekli ile Olympusları nasıl bilirsiniz

arkadaşlar sorduğum soruya bır ek daha yapıyorum. yaf bu olympuslar nasıl makınalar kı kımse soruyu bıle cevaplamamışş

#Huzun_Seli' tarafından 16.07.2005 16:22:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Temmuz 2005, 03:22 - İp: yok
iletisim
iletisim (üye)
İstanbul / Amatör

Olympus, Batı Avrupa ülkelerinde çok tutulan bir fotoğraf makinesi markası. Ülkemizde ise o kadar yaygın değil kanaatimce.

Olympus, bilhassa dijital fotoğraf çığrının başladığı 1999 ve 2000 yıllarında C-2000 ve diğer C serisi modelleriyle kasıp kavurdu Avrupa'yı. Bu yıllarda elde ettiği şöhreti halen kaliteli kompackt makineleriyle sürdürüyor.

Ancak Avrupa'daki yaygınlığı amatör düzeyde.
Profesyonel anlamda ise Avrupa'da o kadar yaygın olmadıklarını gözlemliyorum. Canon profesyonel alanda yüzde 40 gibi bir oranla liderliği elinde bulundururken, Olympus ise bu pazar payında zayıf.

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 18:39 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

İletişimcim teşekkür ederim benım soru baoşta kalıcaktı sandım bi ara biri cevaplamış oldu.
ama profesyonel manada E-1 gibi iyi bir makınaları var neden çok tutmadı bu sitede de esamesi pek okunmuyoo. ozellikle Sony f828 Nicon 8800 Canon 350d gibi makınalrın yanında

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 18:50 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

İletişime katılıyorum , OLYMPUS , Nikon ve Canon kadar başarılı bir firmadır, şansızlığı Türkiye'de çok iyi bir distribütör bulamamasıdır , aynı durumun JVC içinde geçerli olduğunu söyleyebilirim.
OM-1 , OM-2 analog SLR makinalarını unutmadık .
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Olympus/oly_e100rs.asp digital makinasına hayran kalmıştım.

Yurtdışı forum ve sitelerde Olympus'a çok sık rastlanıyor.

Bizde maalesef ağırlık Canon,Nikon, Sony..

 

Tarih: 17 Temmuz 2005, 15:34 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar turkiyedeki temsilci firması hakkında şikayetleri olan varsa olympus un hemen iletebilirim üst kat komşum ve elemanlarla aram çok ıyıı.
tabu bu makınayı vitrinlerde daha cok gormek
daha çok bahsetmek istersenız.

 

Tarih: 17 Temmuz 2005, 17:07 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili hüzünseli,
Olympusun tek tutulmama nedeni ülkemizde teknik servisinin olmayışı.Teknik servis olmayınca dünyanın parasını verdiğin makine arızalandığında kucağında kalıyor.Tamir ettiremiyorsun.O nedenlede olympusu kimse almak istemiyor.Beyaz bilgisayarın verdiği iki yıllık garanti seneye bu zamanlar dolacak. sen o zaman bak bakalım üst kat komşun ne yapacak??

 

Tarih: 17 Temmuz 2005, 23:57 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör


Şimdi Olympus digital teknolojiye geçerken çok radikal bir karar aldı ve 4/3 sistem sensör kullanmaya başladı.Bu sisteme göre eski Olympus lenslerin hepsi çöpe gitti.Bu sebeple tüm lens sistemini yeniden kurmak zorunda kaldılarki takdir edersinizki bu çok zaman alacak bir iş.Bu yeni sisteme "E" adını verdiler ve herşeye sıfırdan başladılar.Bu yüzden OLympus'a zaman tanınması lazım daha hala lens konusunda diğer firmalardan çok çok geride.
E1'in tutmamasının en büyük sebebi Olympus'un hali hazırda bir pro sınıf lens serisinin olmaması olarak açıklanabilir.Ama Olympus bu yılın son çeyreğinde 3 adet pro sınıf lensle çok büyük bir çıkış hedefliyor.Ve bunların yanında yeni bir pro bodyde sunulacak.Bu bodyde Anti Shake gibi bir sistem olacağı ve özellikle daha önceki kameralarında olan yüksek ISO'larda yüksek noise gibi sorunlardan arındırılacağı söyleniyor.BU LİNKTEN yeni çıkacak Olympus lenslere göz atabilirsin.
Peki Olympus neden 4/3 sisteme geçti.Yani bu sistemin avantajları ne?
En kısa yoldan anlatacak olursak 4/3 sistem tamamen digital dünya için yaratılmış bir sistem.Eski analog makineler için yapılmış o süper lensler digital bodylerde hatırı sayılr bir kayba uğruyor.Olympus bu kaybı göze almayarak tüm sistemini digitale göre kurmaya karar verdi.Ve meyvelerini de topluyor.Geçen sene piyasaya sundukları 150mm(300mm) f/2.0 lensleri yılın en iyi pro lensi seçildi ve bu lenslerde büyük ihtimal bu senenin en iyi pro lensleri olacak.
Olympusun kısa hikayesi böyle işte..

 

Tarih: 18 Temmuz 2005, 11:14 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler vermişsin Kobayashi. Teşekkürler.

 

Tarih: 18 Temmuz 2005, 16:31 - İp: yok
joonyguita
joonyguita (üye)
İstanbul / Amatör

selam arkadaşlar bende e 300 var ve çok memnunum (sadece benden kaynaklanan sorunlar dışında yani acemilik) geri kalan her şeyi mükemmel diyebilirim garanti süresi 2 yıl beyaz teknoloji 2 yıl içinde arızası halinde yenisini veriyor 2 yıldan sonrada tamir hizmeti veriyorlar merak etmeyin ama diyebilirimki canon dan 2 gömlek üstün bir makina nikon d 70 ile kafa kafaya gerisi hikaye olympus almak isteyenler www.beyazteknoloji.com dan bilgi alabilirler sadece lensleri biraz pahalı bende 14-45 ve 40-150 mm lens var ama ikisindende çektiğim fotoğraflar harika benim o makinayı tam manası ile öğrenebilmem 1 yılımı alır sanırım gerisini 1 yıl sonra yazarım
teşekkürler

 

Tarih: 20 Temmuz 2005, 18:03 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili joonyguita;

"beyaz teknoloji 2 yıl içinde arızası halinde yenisini veriyor" demişsin.Bu yenilemeyi sorgusuz sualsiz mi yapıyor yoksa bunun bir kriteri var mı? Örneğin "flexible cord " arızalarında ne yapıyor? Yada firmware arızalarına nasıl bir tutumla müşterisine yaklaşıyor?
"2 yıldan sonrada tamir hizmeti veriyorlar " bu hizmetlerini ülkemizde mi yoksa yurt dışında mı veriyorlar? Bu hizmet çekoslavakya mı? Arızalı ürünlerin gidip gelmesi arasında geçen süre ve nakliye masrafları kime yansıtılıyor?
Olympus türkiye sorumlusu Bretchmer beyazteknoloji yetkilileri " arkadaş her geçen gün makineler demode oluyor bu sene sattığımız bir ürün 23. ayda arızalandığında bu makine sahibine ne vereceğiz o mal elimizde olmazsa ne olacak?" diye sormuş olabilir lermi?
Yasal olarakda beyaz teknoloji Sanayi ve ticaret bakanlığının gereklerinden olan 3 servisine yedek parça ve servis manueli verebilmiş midir?Teknik servislerin eğitim sertifikaları var mıdır?
Bu sorular uzar gider....Olympusun ülkemizde gerçek anlamda servisi yoktur (kağıt üstünde var örneğin özgür foto ) ve bu suçtur.....

 

Tarih: 20 Temmuz 2005, 22:13 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Burkay cım tama hiddetlenme Arızlandiğı zamn Ust kat Komşum Beyaz Teknolojideki Emre Abiye değil san getiririm kaınamıı.
(laf aramızda Çok Amatör Çalışıyolar)

 

Tarih: 20 Temmuz 2005, 22:17 - İp: yok