crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Olympus E-1 Vs. D70

Öncelikle Selam,
Zihnimi kurcalayan onca makinanın içinden D70'i seçmek pekte kolay olmamıştı. Eos 300D mi, 8700 mü derken, makinaların dilini yavaş yavaş anlamaya başlayarak D70'te karar kıldım. Ama bu makina beni biraz düşündürüyor (Olympus). Gerçekten güzel özellikleri var; beraberinde 14-54 macro lens veriliyor, magnezyum alaşımlı gövde, raw'ın yanısıra tıff çekim imkanı, 1394 (firewire) ve usb 2.0 bağlantı,2- 1/4000 shutter hızı,Iso 100-3200 aralığı, 5.0 mp ve herkesin övdüğü Four Thirds CCD teknolojisi. Ama fiyatı ooo- ha dedirtecek türden. Neyse sizden ricam, makina hakkında bilgisi olanlar veya kullanan varsa tavsiye ve görüşlerini sunabilir mi? Ayrıca arkadaşlar, fiyat farkı olmasa hangisini seçerdiniz?

Tarih: 7 Aralık 2004, 01:14 - İp: yok
jamako
jamako (üye)
İstanbul / Amatör

TABİKİ OLYMPUS SEÇERDİM..EN GÜZEL ÖZELLİĞİNDEN BİRTANESİ ÇEKECEĞİN OBJEYE LAZER YOLLAYIP GERİ DÖNEN YANSIMAYA GÖRE MESAFEYİ BELİRLEYİP AUTOFOCUS YAPIYOR...HER ZAMAN OLYMPUS

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 16:09 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Ama sadece autofocus'u D70'ten bir adım önde diye olympus'u seçemem ki. Yani D70'te ki aotufocus'u hiçe saymak oluyor senin bu yaptığın. Makina yabana atılacak gibi değil ki!
Diğer özellikleri ile kıyaslandığında ürünler arasında kıyasıya bir yarış var benim gözümde. İstediğim sadece bu özelliği üstün diye bir makinanın peşinden koşmak değil. Sözüm sana değil jamako ama biraz markacılık değil mi bu?
Neyse arkadaşlar makina pek bilinmiyor aranızda anladığım kadarıyla. jamako'dan başka bu makinanın şanını işiten yok mu?

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 17:36 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

öyle şanlı bir makine değilki dpreview de düşük puan alan tek DSLR

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 17:53 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Öyle diyorsun kobra ama ben de sana o makina hakkında gerçekten iyi şeyler söyleyen siteler gösterebilirim. Örneğin Steve's Digicam'a bir bak istersen veya diginorm'a. Başka örnekler de verilebilir. Steve makinanın bazı eksiklerini her zaman yaptığı gibi açıkça söylemiş ama makinan bazı özelliklerini de takdir etmiş, ve bu, şu olympus ile ilgili gördüğüm en ağır eleştiriler.(dpreview'e bakamadım daha) Diğerleri makinayı öve öve bitiremiyorlar. Tamam yılın makinası olamaz belki ama hiç te öyle yabana atılacak, arka planda kalacak bir makina değil. Bir bak özelliklerine, lensine bunu anlarsın zaten.
Neyse anlatmaya çalıştığım internet sitelerini göstererek yorum yapmak kolaydır. Ben de yaparım onu, ama aradığım o değil. Makinayı kullanan var mı, ya da bu makinayı kullananlardan duyulmuş bir eleştiri, yani sağlam kaynak istiyorum.

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 00:32 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

ben o sitelerdeki yorumları daha güvenilir bulurum çünkü hem testleri yapanlar neredeyse piyasadaki tüm makineleri kullanıyorlar hem de tüm makineler standart testlerden geçiyor

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 03:57 - İp: yok
jamako
jamako (üye)
İstanbul / Amatör

BEN OLYMPUS IS 3000 SLR SİNİ KULLANIYORDUM BEN DİGİTAL OLYMPUS MODELLERİNİ FUARDA GÖRDÜM VE ORDA BİLGİLERİNİ ALDIM...OKADAR ÇOK ÖZELLİKLERİ VARKİ ANLATMAYLA BİTMEZ...BİRKERE MENÜ SİSTEMİ DİĞERLERİNE NAZARAN ÇOK KOLAY.TEK SIKINTISI TÜRKİYEDE BİR TEK ANTALYADA SERVİSİ VAR.GERÇİ SERVİS E NEKADAR İHTİYAÇ OLUNUR O BİLİNMEZ...

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 10:36 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

kusuruma bakma kobra, galiba sözlerim biraz kabaydı.Öyle demek istememiştim.
Tabii ki o sitelere güvenebilirsin ama ben makinayı biraz kullanmış bir insanın aletin dezavantajlarından hemen rahatsız olacağı, avantajları da aklından kolay kolay çıkmayacağı için o konuda bana daha iyi bilgi verebilir diye düşünmüştüm. Ama bu senin haksız olmanı gerektirmezdi.
Neyse yardımın için sağol, sen de sağol jamako.

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 11:05 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Zaten sanırım ben kolay kolay D70'ten vazgeçemem.

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 11:08 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı



#Crussor' tarafından 08.12.2004 11:08:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Aralık 2004, 11:10 - İp: yok
  • 1