yalcinabi
yalcinabi (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Nikon Dl18-50 F/1. 8-2. 8 Duyuruldu

Nikon DL18-50 F/1.8-2.8


Nikon yeni kompakt fotoğraf makinesini duyurdu. Ön satışı başlayan Nikon DL18-50 F/1.8-2.8 fotoğraf makinesi gerçekten de üstün özelliklerle donatılmış. Efsane Nikon lens teknolojisinin kullanıldığı Nikon DL18-50 F/1.8-2.8 seri, hızlı ve güçlü bir kamera.

ÇIKIŞ TARİHİNİN ONAYLANMASI BEKLENİYOR

Nikon DL18-50: dramatik perspektifler için eksiksiz bir fotoğraf makinesi.
Büyük perspektifli çarpıcı görüntüler çekmeye hazır olun. Ultra geniş açılı objektifiyle Nikon DL18-50, zengin bir derinlik hissiyle anı yakalamanızı sağlar. 18 mm'de f/1,8 hızlı diyaframdan daha iyisine rastlamak güçtür ve fotoğraf makinesinin 1 inç CX biçimli sensörü olağanüstü 20,8 MP görüntüler elde etmenizi sağlar. Objektifin gelişmiş optik yapısı, uçtan uca üstün performansa olanak tanırken makine içi Kaydırma özelliği dağılmayı düzeltir. Film yapımcıları 30p/25p'de 4K/UHD metrajlar çekebilir ve fotoğraf makinesinin olağanüstü hızlı AF sistemi keskin bir hassasiyetle işlem yapar.

EFSANEVI NIKKOR OPTIKLERI: UÇTAN UCA ÜSTÜN PERFORMANS

Nikon DL18-50, Nikon'un şu ana kadar ürettiği en parlak, ultra geniş açılı objektife sahiptir. 18 mm'de etkileyici f/1,8 diyafram içeren bu objektif, istisnai bir alan derinliği kontrolü, güzel ve pürüzsüz ışık noktaları sunar. İster perspektifleri genişletmek ister aksiyonu dondurmak isteyin, daha yüksek deklanşör hızları ile çekim yapma esnekliğinden faydalanacak ve düşük ışıkta net kareler elde edeceksiniz. Gelişmiş optik yapı; asferik objektif elemanları, ekstra düşük dağılım (ED) cam elemanı, asferik ED cam elamanı ve Yüksek Kırılma İndeksi (HRI) elemanları içerir. Tüm bunlar bir araya geldiğinde bu teknoloji, çerçeve genelinde üstün netlik ve kontrast sağlar. Çoğu renk bozulması ve renk sapması türü minimuma indirilir ve dağılma, zoom aralığının tümünde iyi düzeyde kontrol edilir. Nikon'un Nano Kristal Kaplaması, gölgelenmeyi ve parlamayı azaltarak düşük aydınlatmalı ortamlarda bile daha net görüntüler elde etmenizi sağlar. Yeni flor kaplaması ise suya, toza, kire karşı etkin koruma sağlar ve yüzeye zarar vermeden camı temizlemeyi kolaylaştırır.

KOMPAKT, ÖDÜNSÜZ: BÜYÜK PERSPEKTIFLERE GIDEN YOLDA TAŞINABILIRLIK

İç mekanlar, sokak röportajları, mimari yapılar veya manzaralar çekiyor olmanız fark etmeksizin çarpıcı perspektifler oluşturma becerisi söz konusu olduğunda, hızlı bir ultra geniş açılı objektiften iyisine rastlamak zordur. Makine içi Kaydırma işlevi, binaların ve uzun konuların gerçekçi reprodüksiyonuna olanak tanır. Nikon DL18-50, JPEG veya NEF (RAW) formatında güzel detaylara sahip resimler ve 30p/25p hızında zengin 4K/UHD filmler çeker. Fotoğraf makinesinin 1 inç arkadan aydınlatmalı CX biçimli CMOS sensörü, ince ayrıntıları keskin bir şekilde yakalamak ve net, pürüzsüz görüntüler elde etmek için her pikselden en iyi şekilde yararlanır. 160 ile 12.800 arasındaki standart ISO aralığı sayesinde düşük ışıklı ortamlarla benzeri görülmemiş şekilde başa çıkar. Full HD video, tamamen desteklenir ve fotoğraf makinesi, 1920×1080 piksele kadar çekilen metrajlar için net HDMI çıkışı sunar. Hem filmlerde hem resimlerde Nikon'un güçlü ve yeni EXPEED 6A işleme motoru, hız düşürmeden çekim yapmaya devam etmenizi sağlar ve yüksek ISO aralığında kumlanma azaltmayı iyileştirir.

ÜSTÜN KONU ÇEKIMI: YÜKSEK FPS HIZI, GELIŞMIŞ KARMA AF VE ÇIFT ALGILAMALI OPTIK VR

Manzaralardan dramatik şehir mizansenlerine ve canlı sokak röportajlarına kadar taşınabilir Nikon DL18-50, hızlı reaksiyon verir. Olağanüstü kısa tepki süreleri ve son derece hızlı AF sistemiyle fotoğraf makinesi, kompozisyondaki değişikliklere yanıt vermeye ve beklenmedik fırsatları yakalamaya hazırdır. Sürekli otomatik netleme özelliğiyle 20 fps hıza kadar tam çözünürlüklü aksiyon görüntüleri çekebilirsiniz. İsterseniz netlemeyi ilk karede sabitleyerek 60 fps hıza kadar çekim yapabilirsiniz. Ne çekerseniz çekin Nikon'un beğenilen Gelişmiş Karma AF sistemi, konunuzu tespit ederek ya 105 kademe belirleme noktası ya da 171 kontrast ölçüm noktası dağıtır. Fotoğraf makinesinin üstün konu çekimi becerileri, Çift Algılamalı Optik VR sistemiyle güçlendirilmiştir. Bu sistem, gelişmiş sarsıntı algılama ve düzeltmesi sağlamak için görüntü sensörü ve açılı, ayrı bir hız sensöründen alınan bilgileri birleştirir. İster yüksek hızda hareket eden konuları ister sokakta yürürken tesadüfen karşınıza çıkan bir konuyu çekin, bu sistem işe yarar.

YÜKÜNÜZÜ HAFIFLETIN: TAŞINABILIR NIKON SISTEM AKSESUARLARI

Düşük ağırlığı ve yüksek çekim hızıyla Nikon DL18-50, özgürce dolaşmanıza olanak tanır. Fotoğraf makinesi, Speedlight Flaş Birimleri gibi güvendiğiniz Nikon D-SLR aksesuarlarınızın uyacağı, ISO 518 uyumlu aksesuar kızağına sahiptir. Flaş yuvası ayrıca isteğe bağlı, bu fotoğraf makinesiyle kullanılmak üzere tasarlanan, eğilebilen DF-E1 Elektronik Vizörü (EVF) destekler. 2359 k-noktalı, ultra yüksek tanımlı OLED paneline sahip bu harici EVF, net görünürlük ve yüksek kontrastlı bilgi ekranı sunar. Taşınabilir SB-300 ve SB-500 de dahil olmak üzere çeşitli Nikon Speedlight Flaş Birimleri bu fotoğraf makinesiyle uyumludur. Speedlight Flaş Birimlerinin yanı sıra fotoğraf makinesi, isteğe bağlı bir alüminyum objektif koruyucu ve 46 mm Nötr Renk (NC) Filtresiyle uyumludur.

SAHNEYE KONSANTRE OLUN: TANIDIK D-SLR KONTROL DÜZENI

Nikon DL18-50'nin çoğu özelliği, D-SLR kullanıcılarının aşina olduğu şekilde tasarlanmıştır; böylece Premium Kompakt Fotoğraf Makineniz ve D-SLR makineniz arasında zahmetsizce geçiş yapabilirsiniz. Fotoğraf makinesi gövdesinin üst panelinde, PSAM çevirmeli ayar düğmesi özel ±5 EV'lik pozlama telafisi kadranıyla desteklenmiştir. Fotoğraf makinesinde dönebilen çoklu seçici (i düğmesiyle) ve son derece önemli işlev (fn) düğmesi bulunur. Menü tasarımı ve düzeni de tanıdıktır. Üstelik, netleme ve diyafram gibi işlevleri objektiften kontrol etmeniz durumunda Nikon DL18-50, sizi hayal kırıklığına uğratmaz. Özelleştirilebilir bir kontrol halkası ve bir zoom halkası, fotoğraf makinesinin NIKKOR objektifinin çerçevesine monte edilmiştir. Zoom halkasını kullanarak bir başlangıç zoom konumu belirleyebilir ve fotoğraf makinesi açıldığı anda tercih ettiğiniz odak uzaklığında çekim yapabilirsiniz. Kontrol halkasına atanabilecek ayarlar arasında deklanşör hızı, diyafram, ISO, beyaz dengesi ve Picture Control bulunur. Kontrol halkasını, AF ile çekim yaparken manuel olarak netleme yapabilmenizi sağlayan manuel öncelikli AF'yi seçmek için de kullanabilirsiniz.


GERÇEK BIR NIKON

Göze çarpan, güzel görünümüyle Nikon DL18-50, hafif ancak dayanıklı yapısının hassasiyetle tasarlanmış tüm açılarından gerçek Nikon kalitesi sunar. Fotoğraf makinesi klasik siyah renklidir, objektif ise altın renkli özel NIKKOR halkasını taşımaktadır. Ön tutucu ve fotoğraf makinesi gövdesinin desenli yüzeyi, Nikon DL 18-50'nin elinizde sabit durmasını ve rahatça tutulmasını sağlar. Yüksek çözünürlüklü 1037 k-noktalı OLED dik açılı dokunmatik ekran, en önemli çekim işlevlerini ihtiyacınız olan yerde sunar. İsteğe bağlı, vintage tarzında deri Premium Kompakt Fotoğraf Makinesi kılıfı görünümü tamamlar ve fotoğraf makinesini kullanmadığınız zamanlarda korur.

SNAPBRIDGE ILE FOTOĞRAF MAKINENIZI AKILLI CIHAZINIZA BAĞLI TUTUN

Hareket halindeyken fotoğraflarınızı yönetmek çok kolay bir iş olmasa da Nikon DL18-50 bunu oldukça kolaylaştırır. Fotoğraf makinesi Wi-Fi ve NFC özelliklidir ve Nikon'un SnapBridge'iyle tam uyumludur. Bluetooth®¹ düşük enerji (BLE) teknolojisini kullanan SnapBridge, Nikon DL18-50 fotoğraf makinenizle akıllı telefonunuz veya tabletiniz arasında sürekli, düşük güç tüketimli bir bağlantı kurarak çekim hayatınız üzerinde daha kolay bir denetim elde etmenizi sağlar. Çekim sırasında fotoğraflarınız, otomatik olarak akıllı cihazınızla senkronize edilebildiğinden yüksek kaliteli görüntüleri anında paylaşabilirsiniz. SnapBridge ayrıca, önemli fotoğraf makinesi işlemlerini telefonunuz aracılığıyla kontrol etmenize olanak tanır ve fotoğraf makinenizin saat ve tarih ayarlarını otomatik olarak güncelleştirir. Artık görüntüleriniz, kaç saat dilimi geçtiğinizden bağımsız olarak doğru etiketlenecektir.
DAHA FAZLA BILGI IÇIN

ÇOK YÖNLÜ MAKINE IÇI ARAÇLAR

Bir dizi pratik makine içi özellik, hem tercih ettiğiniz çekim tarzına hem de yaratıcılık vizyonunuza uyum sağlar. Ön Çekim modunda fotoğraf makinesi, deklanşöre yarım basıldığında çekime başlar ve deklanşör bırakıldığında çekime devam eder. Tüm sekansı kaydetmeyi tercih edebilir veya yalnızca en sevdiğiniz kareleri seçebilirsiniz.² Görüntüleri incelemek istediğinizde ise otomatik silme işlevi sürekli çekime yönelik iş akışı sürecini kolaylaştırır. Yüksek kare hızlarında yapılan çekim sekanslarını kontrol etme süresini azaltmak için tasarlanan bu işlev, görüntülerin bulanık, yüzlerin gizli veya gözlerin kapalı olması durumunda kareleri otomatik olarak silinecek şekilde işaretlemenize olanak tanır. Görüntünüz üzerinde daha fazla yaratıcılık kontrolü elde edebilmeniz için Nikon D-SLR'lerden miras kalan Picture Control, çekim amaçlarınızla uyumlu ayar setleri uygulamanıza ve ayarlamanıza olanak tanır. Resim ve video çekerken keskinleştirme, kontrast, parlaklık, renk ve doygunluk ayarlarının kontrolünü tamamen elinize alabilirsiniz.

FILMLER VE RESIMLER IÇIN YARATICI EFEKTLER

Nikon DL18-50, büyük perspektiflerle nasıl başa çıkacağını bilen, ciddi bir ultra geniş açılı fotoğraf makinesidir. Fotoğraf makinesinde bulunan bir dizi filtre, pozlama ayarı ve film modu sayesinde anı rötuşlayın, değiştirin ve hatta yeniden tasarlayın. Yaratıcı Modunda, Yüksek Dinamik Aralık (HDR) özelliği, yüksek kontrastlı sahne ve manzaralardaki ayrıntıları tamamlamanıza olanak tanır. Ayrıca, şehir manzaralarına ve işlek sokak manzaralarına ilginç minyatür efektleri ekleyebilir veya çarpıcı ışık izlerini yeniden oluşturmak için Çoklu Pozlama (Aydınlat) işlevini kullanabilirsiniz. Film çekiyorsanız çekim sırasında resimler yakalayabilirsiniz. Ayrıca bir dizi gelişmiş film işlevi, makine içi video metrajını hızla iyileştirmenizi kolaylaştırır. Ağır çekimle sahnenizin ayrıntılarına inin. Akıcı pozlama geçişleriyle zaman aralıklı sekanslar çekin. Hatta Hızlı Atlama işleviyle aksiyonu hızlandırabilir ve yeni bir şehrin hızla akan görüntüsünü elde edebilirsiniz.

TEKNİK AYRINTILAR

Tür:
Kompakt dijital fotoğraf makinesi

Etkin piksel sayısı:
20,8 milyon (Görüntü işleme, etkin piksel sayısını azaltabilir.)

Görüntü sensörü
1,0 inç türünde, 13,2 mm x 8,8 mm CMOS sensör (Nikon CX biçimi), toplam piksel sayısı: yaklaşık 23,27 milyon

Objektif
2,8x optik zoom'lu NIKKOR objektif

Odak uzaklığı
6,7 ile 18,5 mm arası (35 mm [135] formatındaki 18 ile 50 mm arası objektifinkine eşdeğer görüş açısı)

f/-sayısı
f/1,8 ile 2,8 arası

Objektif yapısı
8 grupta 11 eleman (1 ED cam eleman ve 1 asferik ED cam eleman)

Büyütme
4x değerine kadar (35 mm [135] biçiminde yaklaşık 200 mm objektifinkine eşdeğer görüş açısı)

Titreşim Azaltma
Objektif kaydırma (durağan görüntüler), Objektif kaydırma ve elektronik VR (filmler)

Otomatik netleme
Karma otomatik netleme (kademe belirlemeli/kontrast ölçümlü AF)

Odak aralığı
[W]: Yaklaşık 15 cm ile sonsuz arası, [T]: Yaklaşık 16 cm ile sonsuz arası, Makro yakın çekim modu: Yaklaşık 2 cm ile sonsuz arası (geniş açılı konumda) veya 16 cm ile sonsuz arası (telefoto konumunda) (Yapılan tüm ölçümler objektifin ön yüzeyinin merkezinden hesaplanmıştır)

AF alan modu
Otomatik alan (41 netleme alanı arasından otomatik seçim), tek nokta, konuyu izleme, yüz önceliği işlevi

Ekran
7,5 cm (3 inç) diyagonal; Yaklaşık 1037 k-noktalı, 5 seviye parlaklık ayarı yapılabilen OLED dokunmatik ekran

Depolama - Medya
SD, SDHC, SDXC

Dosya sistemi
DCF ve Exif 2.3 ile uyumludur

Depolama - Dosya biçimi
Durağan görüntüler: JPEG, RAW (NEF) (Nikon’un kendi formatı); Filmler: MP4 (Video: H.264/MPEG-4 AVC, Ses: AAC stereo)

Resim boyutu (piksel)
L 5568 × 3712; 20,6 M M 4176 × 2784; 11,6 M S 2784 × 1856; 5,1 M 16:9 5568 × 3136; 17,4 M 1:1 3712 × 3712; 13,8 M

ISO duyarlılığı
ISO 160 ile 6400 arası, ISO 6400 (NR), 12.800, 12.800 (NR) (P, S, A veya M modunda kullanılabilir)

Pozlama ölçümü
Matris, merkez ağırlıklı, nokta

Pozlama kontrolü
Değişken programa sahip programlanmış otomatik pozlama, enstantane öncelikli otomatik, diyafram öncelikli otomatik, manuel, pozlama basamaklama Pozlama telafisi (Durağan görüntüler: 1/3 EV'lik adımlarla -3,0 ile +3,0 EV arası, 1 EV'lik adımlarla +3,0 ile +5,0 EV/-5,0 ile -3,0 EV arası, Filmler: 1/3 EV'lik adımlarla -3,0 ile +3,0 EV arası)

Deklanşör tipi
Mekanik ve CMOS elektronik deklanşör

Enstantene hızı
1/16.000 ile 30 saniye arası, Mekanik deklanşör: 1/2000 ile 30 saniye arası, Elektronik deklanşör: 1/16.000 ile 30 saniye arası, Zamanlı çekim: Maksimum 120 saniye (m moduna ayarlandığında.)

Diyafram
Elektromanyetik 7 bıçaklı iris diyafram

Diyafram aralığı
1/3 EV'lik 17 adım (W) (A, M modu)

Otomatik zamanlama
10 saniye veya 2 saniye seçilebilir

USB
Mikro USB konnektörü, (Birlikte verilen UC-E21 USB Cable'dan başka bir USB kablosu kullanmayın.), Yüksek Hızlı USB, Direct Print'i (PictBridge) Destekler

HDMI çıkışı
HDMI mikro konektör (D Tipi)

Wi-Fi (Kablosuz LAN) standartları
IEEE 802.11b/g (standart kablosuz LAN protokolü)

Wi-Fi (Kablosuz LAN) çalışma frekansı
2412 ile 2462 MHz arası (1 ile 11 kanal arası)

Wi-Fi (Kablosuz LAN) güvenliği
Açık sistem, WPA2-PSK

Bluetooth standartları
Bluetooth Özelliği Sürüm 4.1

Desteklenen diller
Arapça, Bulgarca, Çince (Basitleştirilmiş ve Geleneksel), Çekçe, Danca, Felemenkçe, İngilizce, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, Hintçe, Macarca, Endonezya dili, İtalyanca, Japonca, Korece, Norveççe, Farsça, Lehçe, Portekizce (Avrupa ve Brezilya), Rumence, Rusça, Sırpça, İspanyolca, İsveççe, Tayca, Türkçe, Ukraynaca, Vietnamca

Güç kaynağı
Bir EN-EL24 Şarj Edilebilir Li-ion Pil (birlikte verilir), EH-5b AC Adaptörü; EP-5F Güç Konektörü gerekir (ayrı olarak temin edilir)

Şarj süresi
Yaklaşık 2 sa. 30 dk. (EH-73P AC Şarj Adaptörü kullanıldığında ve hiç şarj kalmamışken)

Pil ömrü
Yaklaşık 260 çekim (EN-EL24 kullanıldığında)

Film kaydı için gerçek pil ömrü
Yaklaşık 45 dk. (EN-EL24 kullanıldığında)

Tripod yuvası
1/4 (ISO 1222)

Boyutlar ( GxYxD)
Yaklaşık 106 x 63 x 57,5 mm (çıkıntılar hariç)

Ağırlık
Yaklaşık 359 g (pil ve hafıza kartı dahil)

Çalışma ortamı - Sıcaklık
0°C ile 40°C arası (32°F ile 104°F arası)

Çalışma ortamı - Nem
%85 veya altı (yoğunlaşmasız)


¹ Bluetooth® marka adı, Bluetooth SIG, Inc. şirketine ait tescilli bir ticari markadır ve bu tür markalar, Nikon Corporation tarafından lisans kapsamında kullanılmaktadır.
² ‘Seçileni kaydet’ ayarlandığında.

Daha fazla detay isetseniz: http://www.yalcincakir.com.tr/yalcincakir-yeniler-41.html

Tarih: 24 Temmuz 2016, 13:14 - İp: 88.***.**4.251